zanima me, ali ima kdo kakšne izkušnje z rekuperatorjem Brink flair 325?
Trenutno kolebam med Heliosovim KWL EC 300 ET in zgornji Brinkovim rekuperatorjem.
Ceni sta tam tam, mi je pa montažer brinkovega rekuperatorja povedal da njihov nima entalpijske kocke - in da naj bi itak bila boljša rešitev vgradnja namenskega vlažilnika (kateri pride pa še cca.1.5k eur).
Izhodiščni ceni ponudb sta pripermljivi (brez vključenega vlažilnika).
Brink ima tudi entalpijsko verzijo, certificirano pri passivhaus inštitutu:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://database.passivehouse.com/en/components/details/ventilation_small/brink-climate-systems-bv-brink-flair-325-1288vs03">https://database.passivehouse.com/en/co ... 5-1288vs03</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="https://database.passivehouse.com/en/components/details/ventilation_small/brink-climate-systems-bv-brink-flair-325-enthalpie-1287vs03">https://database.passivehouse.com/en/co ... e-1287vs03</a><!-- m -->
Najbrž hoče montažer samo prodati tisti vlažilni sistem.
Navedenega Heliosovega modela v passivhaus bazi podatkov ne najdem, tisti modeli ki so v bazi pa imajo vsi nekoliko slabši izkoristek in višjo porabo elektrike od Brinkovih modelov.
Spravljam se vgrajevat prezracevanje z rekuperacijo oz. zaenkrat samo cevi v novogradnjo.
Zanima me, ali ima kdo izkusnje s spiro cevmi in plasticnimi cevmi v istem sistemu.
Stvar je v tem, da bi uporabil isti sistem hobotnice, samo da bi prostore, kjer je predvideno prakticno na isto mesto speljanih po 3 x plastika 75 nadomestil z eno spiro cevjo npr 125. Skatle bi bile temu primerno narejene nestandardne. Razlog je, da imam malo prostora,...
Zanima me, ali so kaksne strasne slabosti spiro kovinskih cevi napram plasticnim. Nekako mi je jasno, da se vrjetno prenasa malo vec zvoka od samega rekuperatorja po gladki kovinski cevi kot pa po plasticni se vedno malo narebreni cevi. To me naceloma ne moti, kergre za cevi v kuhinji (odvzem) in dnevni (vpih), prakticno v istem prostoru. Isto se za eno kopalnico, muci pa me mogoce malo v spalnici, kjer je tudi predvidena ena spiro namesto dveh plasticnih 75. Ima kdo izkusnje z opisanim hrupom?
A so še kaksne druge slabosti, razen da se ne dajo krivit, kar ni problem, glede na lokacijo bolj prednost (so samo ravne linije v knauf skatlah po robovih sob).
Zanima me kako ste rešili v kolikor imate vertikalen preboj za cevi za zgornje nadstropje in sicer glede prenosa zvoka med prostoroma.
Ali ste cevi zvili v en šop in vse naokoli betonirali oziroma estrih in kaj pa ce so cevi direktno pod prebojem montirane v razdelilni enoti in jih potem ni mozno zviti v šop, kako rešiti prenos zvoka oziroma kaj narediti med cevmi da se zapolne prostor in posledično zmanjsa prenos zvoka, upam da sem bil razumljiv
(25.11.2020 ob 23:09)gradnja_menges Napisal: Zanima me kako ste rešili v kolikor imate vertikalen preboj za cevi za zgornje nadstropje in sicer glede prenosa zvoka med prostoroma.
Ali ste cevi zvili v en šop in vse naokoli betonirali oziroma estrih in kaj pa ce so cevi direktno pod prebojem montirane v razdelilni enoti in jih potem ni mozno zviti v šop, kako rešiti prenos zvoka oziroma kaj narediti med cevmi da se zapolne prostor in posledično zmanjsa prenos zvoka, upam da sem bil razumljiv
V zgornjem nadstropju mi pridejo ven cevi v neki garderobi (in jih imam sedaj skrite za omarami) in tam sem dal samo robni trak in do njih estrih.
Tiste prostore med cevmi sem pa potem zapurpenal od zgoraj in spodaj ..kolikor je pač šlo.
Je ok, saj ne opazim problemov s prenosom zvoka iz spodnje tehnične sobe..
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.