PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Izposoja membranskih puhal

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

zanima me, če kdo od vas ve za prodajalca, kateri nudi testno obdobje za preizkus puhal za MČN.
Imam puhalo, ki vpihuje 60L zraka/min in sumim, da je to premalo, glede na to, da imam od vsega začetka probleme s plavajočim blatom, sedaj pa se mi je do konca napolnil še prekat, kjer naj bi bila čista voda.
Prav tako me zanima naslednje. Nekje na internetu sem bral, da obstajajo čistilne naprave, ki imajo vgrajeno neke vrste ``posodo´´, v katero stekajo vse maščobe in ostale zadeve, katerih MČN ne predela. Mi zna kdo razložit, na kakšen način to funkcionira in kam/kako se jo vgradi.
Hvala.
Vsebnost kisika se lahko zmeri z merilcem. Vsak pošteni servis bi take inštrumente za merjenje ph in raztopljenega kisika moral imeti. Na podlagi odčitka se lahko določi ali je potrebno dovajat več zraka. Ni nujno da je potrebno močnejše puhalo, lahko se sami podaljša interval vpihovanja.

Maščob MČN ne predela in jih ni dovoljeno spuščati v odtoke. Če se tega držiš maščob v napravi ni.

Posoda ki jo omenjaš si verjetno zamenjal z posodo na iztoku ki služi kot vzorčna posoda in jo novejše MČN imajo integrirano na iztoku.

Za ločevanje maščob potrebuješ lovilec maščob ki pa se vgrajuje samo v objektih kjer je organizirana prehrana ( hoteli, koče ipd. ), pri stanovanjskih objektih ni rentabilen saj se maščobe lahko ločijo že v kuhinji
Hvala za odgovor.
Problem je, ker je prodajalec moje čistilne en navaden barabin. To je Danilo Čendou, iz podjetja ONO d.o.o. Od vsega začetka je trdil, da mora puhalo delovati čim manj časa. Vgradil sem uro, in nastavil čim krajši čas delovanja.
Čez 3 leta me (zaradi mojega gnjavljenja da čistilna ne deluje) je obvestil, da naj uro zabrišem stran, češ, da mora puhalo delovati cel čas.
Ker se problem ni rešil sem ga čez čas kontaktiral, nakar se je začel dreti na mene da sem tečen in da naj se je*em.
Hec je tudi, da ob nakupu nisem dobil nobene sheme, da bi jo lahko komurkoli pokazal da bi videl kako je zgrajena in kako deluje.
Kar se maščob tiče, zelo pazimo, večina gre v pomije ali pa jih strogo ločimo od čistilne. Edine maščobe se pojavijo pri pomivanju (masten krožnik) in očitno so te problem.
Glede merjenja kisika v MČN, ali mogoče veš, kje bi kupil napravo za merjenje vsebnosti kisika (seveda za čim nižjo vrednost €)? Sem prosil tudi prodajalca MČN da bi jo kdaj prinesel s sabo, vendar je barabin nima. Toliko o njegovi strokovnosti in poznavanju zadev ki jih prodaja.
Iskanje po temi