PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Rekuperacija Da ali Ne?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
andr3vv Napisal:
Fantocci Napisal:Poštnino pa imajo vse te trgovine v rangu enega para filtrov :roll:
Ne govori neumnosti. Komplet original filtrov 28€ + postnina v avstrijo 11€. Narocis 3 komplete zarad mene ce ze menjas 3x na leto, te znese 95€.
[url]httpsunichr("58")//ersatzfilter-shopunichr("46")de/shop/PAUL/NOVUS-F-300-450unichr("58")unichr("58")unichr("58")6_57unichr("46")html[/url]
Ce pa dobim neoriginalni komplet za 20€ in dam za postnino 5€, sem na 65€. Torej razlika na leto je 30€ in ne 60-90€.

Sedaj ti govoriš neumnosti.
Kakšna poštnina v Avstrijo, ti še v Avstroogrski živiš? Vmes smo zamenjali že 2-3 države :lol:
Nas zanima poštnina v SLO.
Ja treba se je znajt. Ti pa kr narocaj v SLO pa placuj nenormalne postnine oz. kupuj pri nasih da bojo meli od cesa zivet.
A delaš v JU, da tako razmišljaš :mrgreen:?
Ni vazno kje delam. Sej ponavadi kupujem pri nas, ampak dolocene stvari so v tujini pac neprimerno cenejse. Ne gre se sedaj za te filtre, tu razlika ni tako enormna. Bi jih tud pri nas kupil.
Recimo sanitarna keramika je v nemciji pol cenejsa kot pri nas in namesto 8k€ sem dal 4k€. Tu pa mi niti na pamet ne pride da bi kupil pri nas.
Ni vazno, smo spet totalno skrenili s teme. Na temo filtri pa smo tud nekaj dorekli in par linkov pripopali tako da bodo tud drugi imeli kaj od tega.
Vprašam zato, ker je tudi kolegica eno podobno pribila prejšnji teden...dela v JU in ker niti dneva v gospodarstvu ni odbila do zdaj v življenju, ji pač nekatere zadeve niso čisto jasne, kaj in kako...njen je samo zavil z očmi in se za glavo prijel :mrgreen:.
Naročil sem filtre G4 za Paul Novus pri Konusu Slovenske konjice.

Poslal sem jim vzorec in dobil odgovor:
Vaš poslan filter sem izmeril in točno takšne so dimenzije. Naš filter je enak samo malce je na straneh bolj mehek, ker je na straneh filter material trden. Vi imate nekakšen "stiropor" Vaš je malce bolj trden na straneh, to je edina razlika. Ampak mislim, da to nima nobenega vpliva. Ostale firme tudi za rekurepacijo jemljejo takšnega pri nas kot sem Vam poslal sliko.
Cena za filter je zadnja, saj je vse ročno delo in zahteva svoj čas in material.

Cena po komadu z DDV pride 14EUR (+ poštnina)

Verjetno bi izdelali tudi za druge rekuperatorje.

Priložene datoteke
.jpg   Cena.jpg (Velikost: 141,13 KB / Prenosi: 666)
.jpg   filter by Konus.jpg (Velikost: 227,26 KB / Prenosi: 656)
Jaz imam na paulu original G4 filtre in jih perem vsake 3 mesece. Sesalec, curek in topla voda in posušiš. Recimo 10 min dela. Na zalogi imam sicer še 10 novih filtrov.. cca na vsako leto rabljeni par zavržem.
@Fantocci: tole je pa dobro vedeti, da Konus izdeluje take. Če se ne motim, naredijo tudi F verzijo?
Originalni so po dobrih 50€ par (v Ljubljani).
ginekolog Napisal:Jaz imam na paulu original G4 filtre in jih perem vsake 3 mesece. Sesalec, curek in topla voda in posušiš. Recimo 10 min dela. Na zalogi imam sicer še 10 novih filtrov.. cca na vsako leto rabljeni par zavržem.
daj povej, koliko časase ti sušijo. sam sem enkrat naredil to vajo pa sta se sušila in pacala na sobni temperaturi nekaj dni, da sem ju vrgel proč. kolk zelo ju namočiš in kje ju sušiš?

fantocci, hvala za info, jaz sem lani iz Konusa dobil dvakrat višjo ceno. so medtem postali konkurenčni Smile
Ko jih opereš, jih postaviš pokonci, da se čimbolj odcedita. Potem daš ven na sonce ob fasado, kjer je najtopleje in enako pokonci. Nasloniš postrani, da veter nemoteno kroži okoli njiju. V dveh dneh sta sigurno suha, najmanj na zgornji polovici, kar je dovolj, da jih daš nazaj v rekuperator.
hvala soplmed1, bom poskusil na en lep sončen vetroven dan.
Če ti gre v mikrovalovno bo suh v eni uri. Jasno ne sušiš na polni moči.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Samo potem ni "bio" ker UV uničijo vse spore ... :wink:
Ubisvtu ni to ja ali ne vprašanje ampak ne najdem na spletu nikjer podatka...

Koliko iz stropa štrli rekuperacija v kuhinji z predfiltrom

[img]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")e-stacunaunichr("46")si/sites/default/files/helios_vfe_70_dimenzije_1unichr("46")jpg[/img]

Mam planiran tale filter zgoraj samo nevem kako to zgleda v realnosti... Gre se zato da je tam kjer je filter še neka omara in če bo zadost 5 cm da zmanjšamo omaro da se bodo vrata čist odprla in ne butala ob filter
1 ... 40 41 42 43 44 45 Pojdi na stran 
Iskanje po temi