PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno ogrevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Verjami da jih ima 90% estrih hladnejsi kot 30°C Wink udobje je po moji logiki nastavljena stalna tempetatura v prostoru katera ne niha. Ce imas v prostoru enkrat 26°C enkrat 18°C ni udobje ali? Mogoce zate zopet je Smile
Itak, da je.

A tebi zmeraj mrzu pir paše? Včasih je dober tudi topel čaj.
Zato ker Kajfežka reče, da ni treba kurit, mene že ne bo zeblo.
Če pa fajn potelovadim :wink: , je pa tudi 18 dost. Malo okno odpreš, pa je.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
tadej90 Napisal:Teoreticno cementni estrih zdrzi do 60°C. Kar se tice udobja naj bo temperatura tal do 30°C.
A je za to kak vir? Če že alumplast zdrži 90°, ne vem zakaj ne bi tudi betonski estrih... Sicer pa sem našega stestiral do 50° ogrevalne vode. Ne predstavljam si, kaj bi bilo v bajti, če bi imel 24/7 tako vodo... :mrgreen:
Verjetno bi pol v kopalnici lhk mal priprl vejo :mrgreen:.
Energetik81 Napisal:
tadej90 Napisal:Teoreticno cementni estrih zdrzi do 60°C. Kar se tice udobja naj bo temperatura tal do 30°C.
A je za to kak vir? Če že alumplast zdrži 90°, ne vem zakaj ne bi tudi betonski estrih... Sicer pa sem našega stestiral do 50° ogrevalne vode. Ne predstavljam si, kaj bi bilo v bajti, če bi imel 24/7 tako vodo... :mrgreen:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.zmes.si/wp-content/uploads/2014/08/TLA%25C4%258CNI-PREIZKUS-IN-PRVI-ZAGON-TALNEGA-OGREVANJA.pdf&ved=2ahUKEwiu14TSv4HgAhXBDiwKHeyJBeU4ChAWMAB6BAgEEAE&usg=AOvVaw3OMpMkDR1Q_ju8jLpSIfif">https://www.google.com/url?sa=t&source= ... u8jLpSIfif</a><!-- m -->
čist brez veze ........občutek ko bereš ta forum je da hoče vsak sam sebi dokazat da je njegov sistem najboljši.......

dejstvo je da ; so radiatorji aut , da je talno zakon, da je elektrika pocen, da se uni k majo toplotne črpalke v tejle situaciji gladijo po bradi hahahahaha
Čak, čak, a to da je najboljše? Kar je tvoje? Sam sebe negiraš.
Kakšna dejstva?

Tudi o TČ bi se dalo kaj povedati. Naša je ta mesec porabila okrog 50 kWh.
Pa ne zato, ker je tako varčna, ampak ker tako malo dela. Pa še manj bo.

Vsak naj sebi izbere, kar mu paše.
ne Fery jest sem bil un neverni tomaž pa sem dal in talno in radiatorsko Smile ....mar bi šu na počitnce hahahaha
Kaj pa kamin imaš? Da ga nisi pozabil! :wink:

P.S. "backup" lahko prav pride! Tako vsaj pravijo, ker jaz ga namreč nimam!
Pri nas je kar "frontup" kamin, TČ je "backup".
Če me ni doma, ji pustim laufat.
Bemtiš @fery, kaj si skoz doma? Confusedhock:
(glede na to, da je TČ pokurila 50kwh v enem mesecu)
Ne, zalogovnik je dovolj velik. Se pravi bajta je dovolj masivna.
Tistih 800 litrov vode v kleti, je bolj blažev žegen.

Kurim od 17 ali 18-ih do 23-ih.
verjeli ali ne tudi kamin imam hahahahaha pač smo v mal v hribih doma pa zna bit mrzlo.

sicer se hecam ampak;

ko se recimo vrnemo z daljše poti ( smučanja) in ko talno spije zalogovnik se hiša recimo v tednu ohladi na 17-18 stopinj ....rabim s talnim pol dneva da segrejem nazaj na 24 stopinj .....takrat preklopim na radiatorje ( večino časa imam radiatorsko vejo na wdc ugasnjeno) in pripalim kamin .....v pol ure je temperatura v centralnem prostoru kjer je kamin 25 stopinj Smile ....
No, torej le nisi dal radiatorjev B.V. Pridejo prav! Bolj poredko sicer, "ali ipak"! :wink:
Vprašanje pa je, zakaj sunmix pusti da se bajta sploh ohladi med dopustom.
Zakaj ni v zalogovniku el. grelca, ki bi tisti čas dogreval?
1 ... 5 6 7 8 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi