PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Gen-i akcije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trajnik je včasih bil zastonj. (vsaj zdi se mi)
Danes ga zaračunajo, provizija za plačilo položnice preko neta, pa imam 39c (plačilo iz os. računa)
Razlike je malo!

@Xavi, :lol:
"taubi-ju" ne bo hudega! Sem tudi Anschutz-ko prodal. :wink:
Sem se prestavil in pozabil za eno leto.
Jaz imam trajnike brezplačno.
Dokler pa so jih posebej zaračunavali, so bili pa še vedno pol cenejši kot pri ročnem plačilu iz računa.

(dejansko pa se vse plača, le da je zdaj pavšalno zajeto v zaračunanih stroških vodenja računa)
+1
Ob zavesti, da plačal itak boš...(če ne tvegaš več...), je tud men boljš , da trgajo; ter se ne obremenjuješ ... , par datumov za trgljaj pa tud majo na izbiro...

Poznam pa primere, ko so z lizingov prišli na faf...
Kak avto (ipd.) dobesedno zgine … , pol bi pa kmal prijavli krajo :roll: Zamudo z obroki (ki so višji od npr. el. položnic) lepo zamolčijo Idea
Bog ma vsesort koštarje… Cesarju, kar je cesarjevega (čeprav Cry ) Vsak ma svoj ''prov'' :lol: (četudi :?: ) stari ljudski reki
p.s. komentar se nanaša zgolj na prebrano debato..., brez očitkov komu dotično... Smile
Ah no @Bohinc, ne straši ljudi! "Zginu" avto zaradi zamude pri plačilu lizinga. :roll: Pa nismo mi US-raj. Vsaj pri uradnih ponudnikih lizinga ne!

Zamujal tudi tam dva ali tri obroke (se ne hvalim), pa razen dopisa, kjer so mi v prvem odstavku grozili z odvzemom ali takojšnjim poplačilom celotne vsote, v drugem odstavku pa vljudno prosili, da poravnam zapadle obroke, se ni zgodilo nič. :wink: Moraš "zadevo" kar konkretno "vlečt", da zasežejo!
Plačilni roki so zato, da se spoštujejo. Ni važno ali gre za velike ali male zneske. Jaz z ljudmi, ki ne spoštujejo plačilnih rokov nočem imeti nobenega opravka. Razlog je preprost - nezanesljivost, zaradi katere so nekateri pošteni propadli.
simek Napisal:...Plačevanje na datum valute, pa je pri nas (tudi tako imenovane državne firme) prej izjema kot pravilo!...
Ravno zaradi tega, ker od drugih pričakujemo nekaj, na kar se sami požvižgamo smo tam kje smo. Vsi hočemo imeti vse in po možnosti še boljše in več od seseda, prijatelja, sodelavca...Pa ne šele jutri ali pojutrišnjem temveč že včeraj ali raje predvčerajšnjim.

PS samo mimogrede- koliko te pride lizing za avto? Če te prid npr. 300 € bi z nakupom novega avta počakal zgolj tri mesece pa bi si lahko zagotovil buffer jurja.

Pa, mogoče bo enak avto marca stal še manj, kot je decembra v akciji. :mrgreen: :mrgreen:
Banka NLB, paket premium, ki stane cca 12€ na mesec, vsa placila preko aplikacije so brezplacna , trajnik brezplacen, dvig na bankomatih (tudi drugih) brezplacen, narocnina na mastercard 50% ceneje. V paketu je tudi druzinsko nezgodno zavarovanje za EU. Aja se to, pri placilu poloznice preko aplikacije ni mus, da je poloznica na ime imetnika paketa. Ta paket je fajn za tiste, ki imajo mesecno kar nekaj poloznic za placat Smile
bvs Napisal:Plačilni roki so zato, da se spoštujejo. Ni važno ali gre za velike ali male zneske. Jaz z ljudmi, ki ne spoštujejo plačilnih rokov nočem imeti nobenega opravka. Razlog je preprost - nezanesljivost, zaradi katere so nekateri pošteni propadli.
Blagor ti. Verjetno si zaposlen v JU ali pa v kakšnem dobrem podjetju, ki redno izpolnjuje obveznost do zaposlenih. Tako ti seveda ne more biti jasno, kako se ne samo s plačilnimi roki, ampak tudi s plačili za opravljeno delo, spopadamo tisti, ki smo odvisni od trga.
bvs Napisal:Plačilni roki so zato, da se spoštujejo. Ni važno ali gre za velike ali male zneske. Jaz z ljudmi, ki ne spoštujejo plačilnih rokov nočem imeti nobenega opravka. Razlog je preprost - nezanesljivost, zaradi katere so nekateri pošteni propadli.

+1
Mirator, bvs zagovarja točno to, kar zagovarjaš tudi ti. Simek pa zagovarja to, zaradi česar imaš ti oziroma trg težave.

Kauč za 2 jurja, ob tem pa nimam poravnanih položnic? Pri nas ne. Avto na lizing v takem primeru še manj.
Plačilo položnic z direktno bremenitvijo je v Avstriji nekaj samoumevnega, lahko so nam zgled, ker plačilna disciplina je osnova dobrega poslovanja.
JaBK Napisal:dragi moji fantje, dejstvo da gres, kamor je ceneje lahko poveš na več različnih načinov. brez čustev ali z veliko klicaji... sprejemnik se pa lahko odzove na zgolj vsebino ali tudi na to, kako je podana. to so osnove komunikacije in me res čudi, da je bilo treba pol generacije mailov pa se nobeden ne zna več pogovarjati... pa če drugi lahko , tudi jaz lahko … vnesi poljubno... to pač ni način, ki se pritiče odraslemu človeku.

po drugi strani pa bolj papeški od papeža. do korena bomo secirali in zanalizirali, v kateri predalček bomo dali tistega, ki plača kaki dan po valuti...

Dvigam še enkrat na vrh, ker je predobro napisano, da bi šlo takoj v zaborav.
csamo001 Napisal:Mirator, bvs zagovarja točno to, kar zagovarjaš tudi ti. Simek pa zagovarja to, zaradi česar imaš ti oziroma trg težave.

Kauč za 2 jurja, ob tem pa nimam poravnanih položnic? Pri nas ne. Avto na lizing v takem primeru še manj.
Tako v prvem kot v drugem stavku si povsem zgrešil poanto.
Poanta mojega zapisa je bila, da je vseeno pottebno imeti neko toleranco do zamude plačila položnic za razna naročniška razmerja in terjatve državnih organov. Nihče od naštetih za par dni zakasnjenega plačila ne bo propadel, plus da ti itak za vsak zamujeni dan zaračunajo obresti.
Glede @simeka, če si njegov post prebral v celoti, pa v drugem delu piše, da obveznosti do posameznih izvajalcev, torej tistim, ki bi zaradi neplačila lahko imeli težave, poravnava račune ne samo na dan zapadlosti ampak celo predčasno.
Druga stvar ki me je pri tebi pa tudi pri nekaterih drugih zmotila pa je znana slovenska "foušljivost". Vsak si pač privošči to, kar si lahko privošči (če seveda tudi do sebe ni škrtuh) in če si nekdo kupi kavč za 2 kE, si ga pač lahko kupi.
I še kar se trajnikov tiče. Tudi jaz jih ne maram preveč, pa vendar jih tudi prakticiram, predvsem tam, kjer sem določeno stvar kupil in jo imam že tudi v uporabi. Tam, kjer pa so lahko storitve vprašljive (telekom, telemach, elektro itd) pa raje poravnavam sam. Me je že praksa izučila. Pa še ena slaba lastnost trajnika je. Če slučajno zapadeš v kakšne finančne težave, dela Murphy in ti jih trajnik še oteži.
Sicer pa jaz nimam težav s pravočasnim plačilom položnic in jih nisem imel tudi, ko sva zaradi krize oba z ženo ostala brez mesečnih prihodkov.
Ker je DELPHI ravno dvignil citat... Khm... Osnove komunikacije so poleg klicajev menda tudi velike začetnice Wink
(ne iskat izgovorov v uporabi telefonov in ostalih drsalnic)

Pa ni problem nekdo ki občasno malo zamudi ker pač res nima.
Tisti, ki mu je pa manipuliranje z zavlačevanjem plačevanja obveznosti način življenja, ki mora kupit kavč za 2k namesto da bi plačal 200eur položnic, ki mora imet boljši avto od soseda (pa četudi na lizing ob kruhu in vodi), tisti so pa pač svoja (težka) kategorija...
P.S.:Seveda tudi tu velja bohincov p.s.: komentar se nanaša zgolj na prebrano debato..., brez očitkov komu dotično... Smile
mirator Napisal:
csamo001 Napisal:Mirator, bvs zagovarja točno to, kar zagovarjaš tudi ti. Simek pa zagovarja to, zaradi česar imaš ti oziroma trg težave.

Tako v prvem kot v drugem stavku si povsem zgrešil poanto.
Poanta mojega zapisa je bila, da je vseeno pottebno imeti neko toleranco do zamude plačila položnic za razna naročniška razmerja in terjatve državnih organov. Nihče od naštetih za par dni zakasnjenega plačila ne bo propadel, plus da ti itak za vsak zamujeni dan zaračunajo obresti.
Glede @simeka, če si njegov post prebral v celoti, pa v drugem delu piše, da obveznosti do posameznih izvajalcev, torej tistim, ki bi zaradi neplačila lahko imeli težave, poravnava račune ne samo na dan zapadlosti ampak celo predčasno.
Druga stvar ki me je pri tebi pa tudi pri nekaterih drugih zmotila pa je znana slovenska "foušljivost". Vsak si pač privošči to, kar si lahko privošči (če seveda tudi do sebe ni škrtuh) in če si nekdo kupi kavč za 2 kE, si ga pač lahko kupi.
I še kar se trajnikov tiče. Tudi jaz jih ne maram preveč, pa vendar jih tudi prakticiram, predvsem tam, kjer sem določeno stvar kupil in jo imam že tudi v uporabi. Tam, kjer pa so lahko storitve vprašljive (telekom, telemach, elektro itd) pa raje poravnavam sam. Me je že praksa izučila. Pa še ena slaba lastnost trajnika je. Če slučajno zapadeš v kakšne finančne težave, dela Murphy in ti jih trajnik še oteži.
Sicer pa jaz nimam težav s pravočasnim plačilom položnic in jih nisem imel tudi, ko sva zaradi krize oba z ženo ostala brez mesečnih prihodkov.

Toleranco do zamude plačila lahko ima človek tam, kjer preprosto ni kje za vzet, ali pa se kdaj pozabi (se zgodi vsakemu). Če pa si nekdo privošči več kot je treba na račun prepoznega plačila dolga nekomu tretjemu... ne, to ni sprejemljivo. Pika.

Lahko spraviš balkanca iz Balkana, težje pa je spraviti Balkan iz balkanca.
1 ... 44 45 46 47 48 49 Pojdi na stran 
Iskanje po temi