csamo001 Napisal:Mirator, bvs zagovarja točno to, kar zagovarjaš tudi ti. Simek pa zagovarja to, zaradi česar imaš ti oziroma trg težave.
Kauč za 2 jurja, ob tem pa nimam poravnanih položnic? Pri nas ne. Avto na lizing v takem primeru še manj.
Tako v prvem kot v drugem stavku si povsem zgrešil poanto.
Poanta mojega zapisa je bila, da je vseeno pottebno imeti neko toleranco do zamude plačila položnic za razna naročniška razmerja in terjatve državnih organov. Nihče od naštetih za par dni zakasnjenega plačila ne bo propadel, plus da ti itak za vsak zamujeni dan zaračunajo obresti.
Glede @simeka, če si njegov post prebral v celoti, pa v drugem delu piše, da obveznosti do posameznih izvajalcev, torej tistim, ki bi zaradi neplačila lahko imeli težave, poravnava račune ne samo na dan zapadlosti ampak celo predčasno.
Druga stvar ki me je pri tebi pa tudi pri nekaterih drugih zmotila pa je znana slovenska "foušljivost". Vsak si pač privošči to, kar si lahko privošči (če seveda tudi do sebe ni škrtuh) in če si nekdo kupi kavč za 2 kE, si ga pač lahko kupi.
I še kar se trajnikov tiče. Tudi jaz jih ne maram preveč, pa vendar jih tudi prakticiram, predvsem tam, kjer sem določeno stvar kupil in jo imam že tudi v uporabi. Tam, kjer pa so lahko storitve vprašljive (telekom, telemach, elektro itd) pa raje poravnavam sam. Me je že praksa izučila. Pa še ena slaba lastnost trajnika je. Če slučajno zapadeš v kakšne finančne težave, dela Murphy in ti jih trajnik še oteži.
Sicer pa jaz nimam težav s pravočasnim plačilom položnic in jih nisem imel tudi, ko sva zaradi krize oba z ženo ostala brez mesečnih prihodkov.