PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dimnik in pepel v hiši

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Kako bi rešil težavo, da ne kroži pepel po hiši vedno ko se prižiga talno gretje oziroma panterm? Namreč v spodnji etaži živijo drugi stanovalci, ki niso zamenjali stekla od kamina, ko je počil. Nekaj časa je dim uhajal v njihov prostor in sem ustrezno zakrpal veliko lukenj in zatesnil vsa vrata, da ne prihaja v zgornjo etažo.

Vendar je problem, ker preko različnih električnih napeljav oziroma plasitčnih kanalov in doz prihaja mikro prah oziroma pepel, ki je izredno dražeč tudi v zgornjo etažo. Ko nekdo od stanovalcev v spodnji etaži vklopi panterm, segreje nekaj v hiši tako da pepel, ki je nekje nabran kroži povsod. Spominja me kot na tiste pojave na luni, ko sonce obsije in dvigne prah. Bom poklical dimnikarja ampak je dobro vedeti, kaj lahko storim sam, da bi rešil zadevo. Hvala.
Bom zdajle iz lastne izkušnje!
Da ni tale tvoj pepel v bistvu "leš" iz medetažne plošče! (po spominu obnavljaš nekaj starejšega)
Sem ga imel in je ob hoji, med "colarcami" in ob robovih tal, uhajal v prostor! Tam kjer sem imel položen tapison direktno na "colarce", pa so se poznale črne črte, tako sem tudi ugotovil od kje pepel!
Ne ni to, plošča od kamina je počila in jo v spodnji etaži stanovalci niso zamenjali pa so kurili kakšne 14 dni dokler nimamo po vsej bajti pepela. Ampak problem je ostal, ne kurijo več na drva ampak uporabljajo panterm in talno gretje. Vedno ko prižgejo panterm se dvigne ta stvar in kar po luknjah od elektroinštalacije pride potem v prostor. Nekaj stvari sem zatesnil ampak je težava, ker na drugih mestih zdaj toliko bolj pritisne ven. Vsaj svojo sobo sem rešil. Ne vem ali gre za pepel ali ne, ampak vonj je prav poseben in dražeč, pa ravno ponoči ob 2h in 5h grejo prižiigat, tako da potem v zgornjo etažo pride noter in ne moreš normalno spat.
O.K., samo možnost, sem iz lastne izkušnje napisal.

P.S. Butasto vprašanje! Kaj je to panterm?
Mislim, da misli neke vrste eloblok.
Ja. El. peč za na steno. Notri so grelci, obtočna, ekspanzija, ventili, ...
A, O.K.! Hvala
Iskanje po temi