PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na pelete težava/okvara

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.

Da vam napišem svojo težavo v upanju da mi kdo lahko pomaga jo rešiti. V glavnem imam kaminsko peč na pelete in z nje speljane cevi na črpalko, katera pol črpa vodo v sistem talnega gretje. Dva dneva nazaj pa se je začelo pojavljat težava. Moram dodat da sem menjal tip peletov v teh dneh. Ob zagonu peči sama ta ni več delala pravilno. Peč se zažene, peleti se kurijo vendar na peči temperatura vode ostane nespremenjena. Nato sem poskušal povečati moč peči na maksimalno in isto temperatura dobrih 15 minut se ne spremenjena (ostaja okoli 30 stopinj) pol pa jo v minuti butne na čez 80, kar se prej ni nikoli zgodilo. Nato sem sam poskušal ugotavljat kaj se dogaja in ugotovil sem, če peč deluje na normalni moči in grem samo za 10s prisilno vklopiti črpalko talnega gretja da voda kroži, začne temperatura v peči takoj naraščat.

Zdaj mi ni jasno kaj bi lahko bilo v peči narobe črpalka, kakšno tipalo temperature vode ali kaka ekspanzijska posoda. Sistem je odzračen tako da ni možnosti, da bi v njem bilo kaj zraka, sploh ker še 3 dni nazaj je delalo vse brez težav. Peč je tudi bila generalno sčiščena vsega pepela.

V koliko ima kdo kakšen predlog bi prosil za pomoč.
Iz napisanega sklepam, da ga biksa pamet od peči v povezavi s tipalom temp. vode v peči. Čisto tako, po rač. ali ste izklopili hladno peč iz štroma za kakšne 2 minuti in nato še enkrat poizkusili?
Peč sem izklopil za par ur iz elektrike, odzračil sem vse kar se da odzračiti če bi to delalo težave, kaj več pa ne vem kaj bi preveril še.

Se pa strinjam da zna biti težava v pameti peči samo mi je zanimivo da sem peč izklopil jo sčistil in ob ponovnem vklopi je začela tako nagajat
Preveri stike pri senzorjih, mogoče si ob čiščenju kje katerega kaj premaknil.
Če ima vklop obtočne tak vpliv na senzor temperature, kje je le-ta pozicioniran? Kaka fotka bi bila dobrodošla.
Čez vikend sem odzračil ventil znotraj peči, preveril pumpo (odšraufal vijak in z izvijačem naredil da se vrtijo lopatice) in ta dva elementa nista kazali znakov nedelovanja.

Vendar včeraj se mi je sprožila napaka prevroča voda in posledično prevroč zalogovnik peletov. Kot lajik sklepam, da je nekaj narobe, da ne zaznava prave temperature vode in zato ta kuha in kuha v peči namesto da bi šla v sistem.

Danes me končno še serviser pokliče in če uspemo rešiti težavo bom vsaj objavil, da bo komu prišlo še to prav.
Iskanje po temi