PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija strehe ali tal neogrevanega podstrešja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
zanima me ali je bolj smiselno izolirati tla neogrevanega podstrešja ali streho (med špirovci in pod njimi)). Lega bo položena na ploščo. Izoliral bi z s 30 ali 40 cm izolacije. Površina strehe bo za 25 % večja od površine plošče. Rad bi, da je podstrešje pohodno. Podstrešje bi uporabil predvsem za shranjevanje stvar ki jih ne uporabljam vsak dan, morda bi žena pozimi občasno na njem sušila cunje. Zanima me stroškovni vidik, katere materiale uporabiti in prednosti / slabosti obeh izvedb.
če misliš pozimi sušiti tam cunje, potem je potrebno izolirati na špirovcih povsod. mislim pa da je cenejša investicija v sušilni stroj in porabo elektrike ... Smile
tudi ogreval boš potem precej več kot bi drugače, izgube bodo večje ker bo v podstrehi zelo toplo.
sam tega nisem naredil pa mi je malce žal. ne zato, kar pišem zgoraj, ampak ker bi imel tam lahko še dve zelo lepi sobi, pa niti pomislil nisem, da bo zgoraj toliko prostora.
Sam sem bil v prav taki dilemi in sedaj ravno končujem z zapiranjem knaufa na podstrešju.Podstrešje je neogravano a vseeno sem ga želel uporabljati...npr kot prostor za rekreacijo,umik od galame v spodnjih prostorih,kakšen družaben dogodek otrok,...in če bi izoliral tla podstrešja(kar bi bilo sicer bistveno ceneje,bi vse te želje odpadle,gor pa bi se kopičila krama.
V glavnem...izoliral sem med špirovci s 30 cm 035 izolacije,po tleh pa bom dal samo laminat.Uporabnik foruma Energetik(še 1x hvala), mi je okvirno izračunal da bom glede na velikost prostora in glede na ogrevanje s KO "plačal" za posredno ogrevanje tega prostora letno cca.50-80 eur,kar se mi zdi zelo sprejemljivo.Sedanja uporaba in poraba za ogrevanje potrjujeta izračune,poraba KO je za celo hišo po energetski sanaciji zelo sprejemljiva,sama temperatura v tem prostoru pa je cca 1-2 st.C nižja od spodnjih prostorov-če je želja po višji,zalaufam kaloriferček in prostor se glede na dobro izolacijo takoj ogreje.
Namen je dosežen,samo še v familiji se moramo zmenit čigav bo ta kotiček...bo treba naredit razpored Smile
Racionalen Napisal:Pozdravljeni,
zanima me ali je bolj smiselno izolirati tla neogrevanega podstrešja ali streho (med špirovci in pod njimi)). Lega bo položena na ploščo. Izoliral bi z s 30 ali 40 cm izolacije. Površina strehe bo za 25 % večja od površine plošče. Rad bi, da je podstrešje pohodno. Podstrešje bi uporabil predvsem za shranjevanje stvar ki jih ne uporabljam vsak dan, morda bi žena pozimi občasno na njem sušila cunje. Zanima me stroškovni vidik, katere materiale uporabiti in prednosti / slabosti obeh izvedb.
Tudi če bi izoliral med špirovci, sušenje cunj tam odsvetujem, saj bi moral potem urediti tudi ogrevanje/prezračevanje oz. razvlaževanje tistega prostora. Sicer bi to kar klicalo po kondenzu.

Če bo samo za shranjevanje stvari, potem izoliraj tla.
Za izolacijo tal najprej položi na ploščo (če te razumem imaš AB ploščo kot tla podstrešja?) parno zaporo, naredi nosilno "mrežo" iz pokončnih plohov višine 30-40cm, vmes stekleno volno, na vrhu prišraufaj Agepan DWD. Varno pred kondenzom, pohodna in gladka tla.
Citat:
V glavnem...izoliral sem med špirovci s 30 cm 035 izolacije,po tleh pa bom dal samo laminat.Uporabnik foruma Energetik(še 1x hvala), mi je okvirno izračunal da bom glede na velikost prostora in glede na ogrevanje s KO "plačal" za posredno ogrevanje tega prostora letno cca.50-80 eur,kar se mi zdi zelo sprejemljivo.Sedanja uporaba in poraba za ogrevanje potrjujeta izračune,poraba KO je za celo hišo po energetski sanaciji zelo sprejemljiva,sama temperatura v tem prostoru pa je cca 1-2 st.C nižja od spodnjih prostorov-če je želja po višji,zalaufam kaloriferček in prostor se glede na dobro izolacijo takoj ogreje.
Namen je dosežen,samo še v familiji se moramo zmenit čigav bo ta kotiček...bo treba naredit razpored Smile[/quote]

Če sem prav razumel na novo izolirani podstrehi nimate ogreval (radiatorjev), toplota prehaja samo skozi AB ploščo iz spodnjih ogrevanih prostorov?
rubymax Napisal:
Citat:Če sem prav razumel na novo izolirani podstrehi nimate ogreval (radiatorjev), toplota prehaja samo skozi AB ploščo iz spodnjih ogrevanih prostorov?

Tocno tako,nobenih ogreval in je prov fajn toplo.Imam sicer napeljane prazne cevi iz kurilnice ce bi bila kdaj potreba ampak mislim da jih ne bomo uporabili.
Kako pa prezračujete ta prostor? Strešna okna, frčade?
Na obeh celnih stenah imam okna 130x130cm...se pravi kar velika,nobenih frcad ali stresnih oken,saj ta prostor ni misljen kot stalno bivalen,v uporabi bo obcasno kot prostor za razvedrilo,bralni koticek,....Ce bo kdaj potreba,se vedno lahko dam kako stresno okno,sedaj tudi predelne stene ni nobene,saj mi je vsec odprtost prostora.Izolacijo sem dal povsem do spice tako da imam vidne skarnike in prostor prav lepo izpade.Zracimo po potrebi...okna na kip ali na stezaj.Prav skoda bi mi bilo takega prostora za šaro...le ta bo pac v kleti Smile
pozdravljeni , sposodil si bom to sledečo temo za moje vprašanje ki ga imam , torej zanima me kako bi najbolj pravilno izoliral podstrešje ki je neogrevano. zgornja etažna plošča je AB plošča 22cm ter zazidana ena šara po celotnem tlorisu.
streha bo več kapnica torej brez kakršnega koli okna zgoraj in podobno.
koliko sem zasledil nekatere druge teme in lastnosti nizkoenergijske gradnje mi je jasno da morajo biti tla izolirana z vsaj 30cm izolacije stiropor ali kaj druga. sam se nagibam nekako na 2x 15cm križno položena stiroporja 70 trdote ter 4cm estrih čez. zaščita pred glodalci... če je ta način pravilen ali ne mi pa prosim vi povejte.
bo pa pohoden prostor samo ponekod kjer se bo kakšna krama odlagala.
novogradnja2020,
v kolikor imaš tako zapisano v projektu in predvidene detajle, se tega drži.
Ja, je v redu.
Lep pozdrav
Kako pa izolirat iz zunanje strani med prvo šaro opeke ter kapne lege ?
Iskanje po temi