PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Inverter poganja inverter (TČ na agregatu)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fantocci Napisal:Ampak AlanFord, to več ni le osnovnošolska matematika, o kateri si prej govoril Wink

Brez te mašinerije pa lahko z mehanskim števcem določiš le povprečno moč v nekem obdobju, nikakor ne trenutne ali maksimalne, ki nas tu zanima.
To "obdobje" pa je ranga 5-10 sekund. Moj števc naredi pri 1kW odjema 1 obrat v 6 sekundah. In seveda bi opazil, če bi kolut za čas nekaj sekund divje pospešil, v kolikor bi šla pri defrostih moč nekam proti 4 ali 5kW, takrat se obrne v dobi sekundi. Pa se ni nikoli, moč lepo zvezno narašča od 600W na začetku defrosta do nekje 900W na koncu. Sem si pač 2x vzel cajt in strmel tiste 3 minute v kolut... :wink:
5÷10 sekund je že preveč. Pa vprašanje je, koliko je mehanski obroč v resnici odziven na kratkotrajne impulze, ker pač ni bil skonstruiran za prikaz tranzientov.
Energetik81 Napisal:In seveda bi opazil, če bi kolut za čas nekaj sekund divje pospešil, v kolikor bi šla pri defrostih moč nekam proti 4 ali 5kW, takrat se obrne v dobi sekundi.
Ali lahko trdiš, da zagotovo opaziš na cesti šleparja, kateri je tam 20 m od tebe?

Vidiš- pred nekaj dnevi se vozim po cesti katero obnavljajo in sem v preglednem ovinku za hip pogledal kje je rob ceste na gradbišču, ko čujem sireno. Refleksno pohodim zavoro in ustavim nekam mm pred dotikom s sivim šleparjem kateri stoji pred sivo skalo.

Tudi jaz bi nekaj nazaj dal roko v ogenj, da bi zagotovo opazil :mrgreen: :mrgreen:
Energetik81 Napisal:
DELPHI Napisal:11kW FWHP gre pri vsakem defrostu na 100%, enako pri gretju SV.
Kakovosten števec pri tem vsakič nameri 5kW el. odjema.
Zelo težko verjamem, da je ob defrostu poraba 5kW, saj takrat kompresor laufa praktično neobremenjen. Edina možnost za tako porabo je vklop grelcev ob defrostu.
Sam se že velikokrat stal v kotlovnici med defrosti in gledal števec, pa moj 8kW Vaillant še ni potegnil več kot 1kW med defrostom. Števec je pa mehanski, Iskra.

Se posipam s pepelom.
Še enkrat sem preveril in defrosti poberejo večinoma med 2,5-3,5kW, za vodo pa gre dejansko 5kW.
Kakorkoli! Z inverterskim agregatom moči 2KVA se še malce močnejše klime ne da normalno poganjat.
Nekateri bi pa TČ Confusedhock:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ne, ne, ne, zavajaš.
Z 2,6 kVA bi. S tem pa že kakšno zverino zaženeš.
Pa Kiporjev mora biti. Potem gre zlahka.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi