PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tema je pogojno uporabna zaradi manjkajočih prispevkov uporabnika, ki je zahteval izbris svojega uporabniškega računa. Hvala za razumevanje.

Hvala, pametni.
Zdaj mi pa, brez zajebancije, povej uporabnost tega.

A recimo plačaš zaradi tega manj štroma ali v čem je fora?
Ker se ravno to sprašujem. Kaj vso to navlako rabimo?

BTW a spodnja žaga naj bi bila zunanja temperatura?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Fery uporabnost oblak- WEB sem ti navajal že sam, tudi v tvoji prijavni temi?! Oz. ima to Krono na spletnih.
Kaj bi rad(i) torej več? Če ti to nič ne pomen , pač OK.! To je v napravi serijsko, bi ti&... odpovedal(i) ?
Ostalo naj ti razloži odpiratelj teme.
Se pa čudim podatkom za objekt... On običajno, tudi za boljše izo. objekte , kot je naš piše , da ne bi vgradil TČ; vsaj ne kot osnovno oz. edino gretje !?
So kar všečni tile grafi, tu ni dileme. Sicer pa je vsebina spodnjega tudi meni nekam ful kompleksna. Spodaj so dnevi, torej en stolpec je en posamezen dan, levo navzgor pa ure, ki gredo pri posameznem dnevu tudi preko 35. To bi naj pomenilo kaj?
Al je h višina, samo to mi je pa še manj smiselno.
Zdravapamet: hisa ima dejansko 100 let? Ali spet pretiravas?
Izkoristek manjka.
Št. ur delovanja grelcev in kompresorja. Skupaj je tega na dan lahko tudi 40+ ur.
Ne da pa se razločiti na kateri stopnji so bili grelci, ali pač?

@zdravapamet
Mene zanima kaj si spremenil v nastavitvah po tistem tednu na prelomu nov. -dec. Grelci se potem bistveno manj vklapljajo.
A to prav vidim al je to 30 defrostov/dnevno? Mogoče narobe zastopim te ikone?
Če to drži... a resno?...predvsem zaradi komentarjev kako klime defrostajo, prave pa ne. Mogoče si le napačno razlagam to grafiko...ali pa to hišo ogreva dejansko LG?

Priložene datoteke
.jpg   slika.JPG (Velikost: 26,56 KB / Prenosi: 1121)
Ma saj se pa nekaj mora izrisovati. Kaj si bi pa stranka mislila, če bi bilo vse prazno.
Kaj je torej s tistimi defrosti, a so al niso? Lahko tud bohinc komentira, ker pozna te ikone.
pentax Napisal:A to prav vidim al je to 30 defrostov/dnevno? Mogoče narobe zastopim te ikone?
Če to drži... a resno?...predvsem zaradi komentarjev kako klime defrostajo, prave pa ne. Mogoče si le napačno razlagam to grafiko...ali pa to hišo ogreva dejansko LG?
Prav vidiš, pa tist ki jo je montiral, če gre za edino gretje, ni bil pri zdravi pameti. Vsaj zame , kot laika ne.
Drži, prav vidiš defroste, ter zunanja temperatura. Više, kar nisi lepil pa je delovanje črpalke. Zame kot laika , je ta črpalka poddimenzionirana in diha na škrge.
Vzlic takim montažam ne zmorejo niti najbolj opevane, čeprav zmorejo opevanih 80stC Idea
Že naslednja 13ka ima večjo moč , kot uparjalnik. To zmanjša ure delovanj, kot število defrostov- saj to ponavljamo že leta!
Čemu ? Da se kaki ''cbbx padalci'' še dandanes spotikajo, pa vse znanje so že pojedli :mrgreen:

Dedci pod oznako Ht je zgolj Krono izdelek Idea
Predelan, cenovno dostopnejši model LG je le v LT izvedbi, pa zapis , da je primeren za novogradnje. Da so to običajno ''bunkerji'' z dobro izo. ter stavbnim pohištvom Arrow Le gumpec se lahko ''obeša'' na to , da zavajajo. Če pa monter nima pojma, pa ni kriva znamka oz. poreklo TČ, ne?!
No sicer pa predelano -dodelan s strani Krono, prodaja tud Sonnenkraft [url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")varcevanje-energijeunichr("46")si/toplotne-crpalke/nova-linija-toplotnih-crpalk-podjetja-sonnenkraftunichr("46")html[/url], ki ni dodal dodatne vrednosti -razen cene, verjetno, pa se nihče ne spotika obenj :!: Idea
p.s. medtem , ko sem pisal, je bil dodan bistven podatek, ki spremeni del mojega zapisa Idea
zdravapamet Napisal:Drugi na novogradnji stari 15 let brez fasade (modelarec) s kotlom na drva.

Kaj ta ima kotel na drva od Kronoterma, al je investiral v TČ, zato da je dobil serijski cloud, preko katerega lahko spremlja, kdaj in kako je zakuril na drva?
Svašta, za ceno TČ bi verjetno imel pokrito glavnino stroška izdelave fasade. Ampak je*at ga, fasada nima možnosti oblaka.
Ja, daš primerno TC pa je ok. Kakor berem ta forum, bi na ta objekt dal katero od visoko temperaturnih (ta pravih se razume, ne to kvazi zadevo) pa je hiška topla.
bohinc Napisal:
pentax Napisal:A to prav vidim al je to 30 defrostov/dnevno? Mogoče narobe zastopim te ikone?
Prav vidiš, pa tist ki jo je montiral, če gre za edino gretje, ni bil pri zdravi pameti. Vsaj zame , kot laika ne.
Drži, prav vidiš defroste, ter zunanja temperatura. Više, kar nisi lepil pa je delovanje črpalke. Zame kot laika , je ta črpalka poddimenzionirana in diha na škrge....
Potem takem sam avtor teme, namesto da bi ta tema izpadla kot referenca, kako je super zrihtal, zgleda da ni izbral pravilno tč za to hišo :?:
DELPHI Napisal:Št. ur delovanja grelcev in kompresorja. Skupaj je tega na dan lahko tudi 40+ ur.
Ne da pa se razločiti na kateri stopnji so bili grelci, ali pač?

@zdravapamet
Mene zanima kaj si spremenil v nastavitvah po tistem tednu na prelomu nov. -dec. Grelci se potem bistveno manj vklapljajo.

Tudi jaz tako razumem, torej seštevek delovnih ur kompresorja in grelca.

Sicer pa - 30 defrostov na dan? Res? Dejansko kaže na krepko poddimenzioniranost in preobremenjenost mašine. Kaj pa zna tu za življenjsko dobo pomenit, pa ...
Citat:Potem takem sam avtor teme, namesto da bi ta tema izpadla kot referenca, kako je super zrihtal, zgleda da ni izbral pravilno tč za to hišo
Očitno, žal, čeprav se je nekako popravil
Citat:Želja ljudi pa je na koncu zadnja. Daš primerno TČ in objekt je topel. Poraba objektu primerna.
Se tudi to dvoje tepe.

Sam (ne edini), tudi monterji so med njimi , zagovarjam močnejšo TČ; kot le to na meji (spodaj sploh ne!) zmogljivosti Arrow z razlogom (ne cene), temveč izogib težav z TČ in stranko... :wink:
1 2 3 4 5
Iskanje po temi