PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Način polaganja talnega gretja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moj Japonc do tja ne seže. Sicer je pa 70 stopinj nominalno, 95 max. Nemški standard. Cigo ta iste prodaja do 120 st.
Dejansko poznam človeka, ki jih je moral ukiniti in napeljati radiatorje. Ceneje je bilo, kot razbijati estrihe.
Je pa res, da ima peč na drva.
Nikoli ne veš, s čim boš jutri kuril.

Pr nas je par dni toplotna, potem pa par dni drva.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Že, samo v talno pa verjetno ne spuščaš vode direkt iz kotla. pri meni čez 30 v talno še ni šlo.
Tehnika je zato, da zataji. In res se vsake kvatre tako zgodi.
Jaz sem tudi kupil najboljše fitinge na svetu.
In jih menjal čez par let.
Sem pa vsaj fajn pokasiral. Je pa res, da sem denar zagonu, luknje v zidu pa pustu.

Mogoče kot zanimivost, počili so mi štirje fitingi na hladnem vodu.
Topli vod takrat še ni bil reguliran in je do pip tekla tudi do 95 stopinjska voda, pa so še vsi ok.
tudi v žile je boljše vsake toliko časa, boljše čimbolj redno kaj alkohola natočit, da se ti malo raztegnejo in ohranjaš v dobri kondiciji Smile
Ja, to pa ne delam dovolj.
Mi je že dohtar povedal. Zadnjič sem ga srečal v oštariji. On kumaj še skp stoji, pa men bluzi, naj neham pušit in take fore. Jaz pa k roža.
So pa te cevi baje stestirane na 95stopinj pri 15 barih baje, tako pravijo. Jaz zagovarjm vse sisteme, hočem reči samo da NI PANIKE spljoh.

Poleg tega Fery ko že omenjaš da je nekdo presedlal na radiatorje, upam da meni ne bo treba haha sicer pa sem predvidel tudi to in naredil oba sistema, torej imam že vse inštalacije, vse razvode za Radijatorje trenutno jih nimam, ker ni potrebe. Če bo denar jih pa vseeno montiram Big Grin Če bo kaj šlo k vragu pa sporočim.

Cheba na pir oz. v tem času lahko tud na Borovničke prideš hehe noben problem, kdorkol. Sem iz posavja, če koga zanima.

PS: Fery dobrega dohtarja imaš, govori ti iz izkušenj :mrgreen:
Jaz bi samo kot nepoznavalec vprašal,... koliko višine je min potrebno da se da naredit neko spodobno talno,... ker nekaj razmišljam o tem in sem skeptičen ker me malce višina daje in če dobro razmislim in izračunam bi nekako prišel do nekih 8-9cm,... s tem da sem s tem direkt na spodnji betonski plošči brez kakršnekoli izolacije ali podkletenih prostorov.

Hvala
LP
I.
8-9cm? jaz sem imel 10-13 odvisno kje, načeloma je bilo prvotno 10cm mišljeno, nikjer ni bilo predvidenega talnega. In z 10cm moraš imet hudičevo srečo da zvoziš vse, skoraj nemogoče. Jaz sem imel malo sreče pa sem še nekak šel skozi. Tako da ti jaz manj kot 10 nikakor ne priporočam prej vsaj 15cm da imaš res mir ko prekrivaš inštalacije. če bi šel še enkrat delat bi v štartu predvidel min 15cm manj 100% ne, nikoli več.....
Experienced Napisal:So pa te cevi baje stestirane na 95stopinj pri 15 barih baje, tako pravijo. Jaz zagovarjm vse sisteme, hočem reči samo da NI PANIKE spljoh.

Poleg tega Fery ko že omenjaš da je nekdo presedlal na radiatorje, upam da meni ne bo treba haha sicer pa sem predvidel tudi to in naredil oba sistema, torej imam že vse inštalacije, vse razvode za Radijatorje trenutno jih nimam, ker ni potrebe. Če bo denar jih pa vseeno montiram Big Grin Če bo kaj šlo k vragu pa sporočim.

Cheba na pir oz. v tem času lahko tud na Borovničke prideš hehe noben problem, kdorkol. Sem iz posavja, če koga zanima.

PS: Fery dobrega dohtarja imaš, govori ti iz izkušenj :mrgreen:

Ti se sam s sabo pogovarjaš a?
Pikec, kdo je pa tebe kaj vprašal? Pssst. Te jajca bolijo?
Tidra Napisal:Jaz bi samo kot nepoznavalec vprašal,... koliko višine je min potrebno da se da naredit neko spodobno talno,... ker nekaj razmišljam o tem in sem skeptičen ker me malce višina daje in če dobro razmislim in izračunam bi nekako prišel do nekih 8-9cm,... s tem da sem s tem direkt na spodnji betonski plošči brez kakršnekoli izolacije ali podkletenih prostorov.

Hvala
LP
I.

Racunati moras, da skoraj 2cm vzamejo cevi, 4-5cm klasicni estrih, nad cevmi talna obloga nekje 1.5cm. Tako da v tvojem primeru dodatne izolacije pod cevi zal ne mores dati. Oziroma uporabis lahko 2-3cm Eps100 in sistemske plosce brez izolacije ali sistemske z izolacijo 2-3cm.
Če boš za talno oblogo imel lepljen vinil, s tem pridobiš še cm.
Lahko uporabis izolativnejsi Puren namesto Eps100. Je pa bistveno drazji kot je "boljsi" Smile
pentax Napisal:Zanke sem pri sebi vedno delal eno poleg druge, tudi v enem večjem prostoru 70m2, sem jih postavil eno ob drugi.
Hvala vam vsem za nekaj informacij. Bom koristno uporabil...
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi