PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Način polaganja talnega gretja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako pa vedeti, da šefica estrih firme teh pohval ne tala kar tako, taktično, da popiha stranki na dušo?
Bk ok saj te razumem, samo upam da ti tudi kar prebereš. Torej to je bilo po vseh opravljenih delih, tako da to kar praviš niti malo ne vpliva na naročilo pri njih, niti nikoli ne bo pri meni. Jaz vem kaj delam in kaj hočem. Če te pa nekdo pohvali, pa nič ne škodi, razen foušarija to pa boli če kdo kaj takega prebere in mu ni všeč, to pa razumem.
Vsakomur, ki izbere samorazlivne estrihe, že na čelu piše, da ve, kaj si želi in koliko bo pridobil s popolno oblitostjo cevi...
Mi smo dali samorazlivne
RÖFIX ZS20
pa ne vidim prednosti pri ogrevanju, samo dražji je bil bistveno od navadnega. Dali smo zaradi višine, saj ja lahko tanjši.
V talno gre voda 31, povratek 28 površina keramike je ogreta na 25-26, je pri navadnem kaj drugače? Če primerjam a sosedi z navadnim, navadni bolj dolgo drži temperaturo kot moj, mogoče zato ker ga je 2cm manj?
Ja, izključno zato.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
In zaradi cca 30% hitrejše odzivnosti. Samorazlivni nima toliko zračnih mehurčkov kot klasika, zrak pa je izolator, ravno zato je odziv hitrejši, in če imaš še keramiko imaš vseeno dovolj akumulacije. Jaz osebno vidim dovolj plusov, odzivnost mi je pomembnejša. Da ne bo pomote imamo oba sistema v družini in če bi se še enkrat odločal, definitivno klasika odpade, sicer pa vsakemu svoje in kakor komu paše.
Pri meni so klasiko konkretno poteptali, preden so končni level povlekli z lato. Koliko je po teptanju notri zraka nimam pojma, bi rekel, da se nima smisla s tem obremenjevat in iskat slabosti.
Če ti je najpomembnejša odzivnost, potem škoda, da si sploh delal talno. Ampak najbolj važno je, da ljudje vemo, kaj bi radi.
Saj odzivnost je tudi povezana z debelino estriha. Ne pa s štetjem mehurčkov.
Pri talnem ogrevanju, kjer je ogrevanje 24/7 jaz ne vidim neke resne povezave z odzivnostjo? Saj je tekom celotne ogrevalne sezone temperatura v prostorih konstantno zabetonirana na +-0.5C ?
Kaj pa skijanje?
Takrat je ključno, da je 10 min po odhodu temperatura že 18 stopinj in 6 min po prihodu nazaj na 24 stopinj. Drugače se živeti ne da.

Matr se nam morajo črnci režat. Kakšne probleme imamo v življenju!
Že stare mamce, pa ne rabš it v afriko.
Evo, po Roefix specifikaciji.

koeficient toplotne prevodnosti za:
- samorazlivni estrih: 1,11W/mK
- klasični estrih: 0,82W/mK

Če bi hotel kaj pametnega izračunati, koliko rabiš cevi, kakšen DV pa pretok boš rabil, pa te fore, moraš upoštevati še finalno oblogo.

Sam se nisem poglabljal, samo verjetno ni nobene računice, da bi bila varianta za za samorazlivni estrih ugodnejša (za isti prenos toplote). Ga izbereš iz drugih razlogov. Ker nimaš dovolj višine ali pa kaj podobnega.
Experienced Napisal:@cheba dam ti za pir če prideš k meni na dom ti vse slike pokažem ki jih imam, ti vse pojasnim boš hitro ugotovil da sem lahko popolnoma miren.

Kaj čva gledat. Na slikah ni vse vidno. Sicer pa ti kar mirno spi. Saj jaz tudi. Imam isti sistem. Sem tudi delal sam, tudi ful pazil. Ravno zato sem pa tako proti temu sistemu.

Priložene datoteke
.jpg   alumplast_2.jpg (Velikost: 210,72 KB / Prenosi: 332)
.jpg   alumplast_1.jpg (Velikost: 154,63 KB / Prenosi: 331)
Šit, 70-stopinjske cevi si vgradil. Dobro so te.
A te ti je kakšen cigo poturil?
Buš že vidu hudiča.
seveda bo videl hudiča, če se TČ malo zbluzi in bo noter vodo od 60stC poslala Smile
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi