PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Način polaganja talnega gretja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,

kakšen je najbolj primeren način polaganja cevi za talno ogrevanje, sprašujem glede izkoristka in stika z estrihom. Folija z čepki ali polaganje na odbojno folijo z sponkami?

Hvala
Drugo.
Brez veze sprašuješ, tako glede izkoristka, kot tudi stika z estrihom.

Izberi druga merila za izbor načina polaganja talnega.
Npr. cena, enostavnost izvedbe ...
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Se strinjam!
Mi lahko kdo napiše okvirno ceno cm2 talnega gretja za materijal.Gre za delavnico in mislim da bo pol manj na gosto kot v stanovanjskih stavbah.
m2 talnega ogrevanja=cena izolacije (odvisna od debeline v cm/št. slojev izolacije) + sistemske plošče (odvisno katere plošče s koliko debeline izolacije) + metri cevi, odvisno katere (alumplast ali pex) in odvisno kakšen raster zaradi količine metrov cevi + estrih (odvisno kakšna debelina v cm).
Vidiš, da je vse odvisno od debelin, oz. želja in se ne da na uč reči nič, če ni ničesar definiranega.
Aha potem od 5 evrov pa do 100 evrov na cm2.Hvala za odgovor.
Boš delal sam? Če da, potem okrog 10 €/m2.
Če ne, potem od 20 - 30 €/m2. Kolikor se pustiš oprati.
Za konkretne številke se boš moral vsaj toliko potruditi da specificiraš koliko bo česa od zgoraj naštetega, drugače res ne vem kako si predstavljaš da dobiš kakšno številko??
Sej cena za vsako postavko potem pribl. jasna ko veš koliko česa rabiš.Tudi sendvič lahko dibiš za 1€ ali pa 15€, odvisno kaj je notri.
"Koji pita - ne skita".
Imam 15 cm eps 100 za izolacijo in ce dam folijo in sponke bi potem dal zadnji sloj 5cm stirodur xps 300. Je pa res da je dosti tezje polagati na ta nacin izkoristek pa verjetno malenkost boljsi ker imajo cevi vec stika z estrihom.Imam pa dobro ponudbo folije z cepki z 5cm izolacije za 5 evrov po m2,polaganje na tak nacin je dosti lazje. Verjetno pa alu folija dosti doprinese kar tudi steje. Najceneje in najhitreje je folija z cepki.
Pa kakšen izkoristek spet? Kam bo pa šla toplota, če ne bo izkoristka? K sosedu?
Mater si pa znate zakomplicirati življenje.
A boš sam polagal?
Mene pa zanima način polaganja zank talnega ogrevanja v večjih prostorih. Npr. v enem prostoru bom moral položiti štiri zanke. Vsaka dolžine po cca. 90 m. V kakšnem prostoru pa po dve zanki.

Kako je najbolje polagati cevi v takšnem primeru? Ena zanka zraven druge ali zanke znotraj zanke (napelješ eno čez cel prostor in pustiš dovolj prostora med cevmi še za ostale zanke)? Če boste razumeli brez skice, super, če ne bom naskiciral malo kasneje, kako mislim.

Verjetno ni neke hude razlike, ko enkrat ogreješ estrih, vseeno me pa malo zanimajo vaše izkušnje o sami prostorski razvrstitvi in izvedbi zank po prostorih.
Vseeno. Daj jih vzporedno, vsaka svojo notranjo spiralo. Ali pa po obliki prostora.
Jaz jih imam spodaj celo 5 v enem prostoru.
Štartal sem v najbolj oddaljenem koncu in šel proti omarici.

Jaz sem si zrisal približno. ACad pokaže tudi dolžine zank.
Zeleno so mreže, črno cevi.

[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?2g/bh/2ZjX1m2G/3-1-2019-11-23-47unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/2g/bh/2ZjX1m2G/3-1-2019-11-23-47unichr("46")jpg[/img][/url]
Zanke sem pri sebi vedno delal eno poleg druge, tudi v enem večjem prostoru 70m2, sem jih postavil eno ob drugi.

Priložene datoteke
.jpg   talno 3b.jpg (Velikost: 251,73 KB / Prenosi: 1395)
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi