PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončna elektrarna + TČ zrak voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
In kaj ima primerjava udobja z defrosti, vibracijami, menjavami kompresorjev, krajami... ? Mimogrede- si že slišal kako lahko brni in šumi kakšen močnejši elektro grelec?
Po drugi strani pa- eloblok je zanesljivejši, saj ima manj sestavnih delov. Imaš pa na drugi strani več panelov na strehi, kar poveča možnost okvar, kraj, zavarovanj, sevanja nad glavo... Torej si se premaknil iz dežja pod kap.
Jaz vsaj priznam, da sem se. Ti pa še kar tiščiš glavo v pesek.
BTW seveda slišim grelce v bojlerju. Cel meter stran od bojlerja jih je slišati. Tako da lahko dam uporaben nasvet. Ne ga postaviti v dnevno. Na hodnik pa že lahko.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Debatiramo, kaj je boljša kombinacija ali SE+TČ ali SE+EL. Namesto tehničnih argumentov (cena, udobje, zanesljivost) me hočeš prepričati z bav bav argumenti (kraje, zavarovanja, helikopter, defrosti...). Za nameček pa vidiš, kako tiščim glavo v pesek?
Konstruktivno, ni kaj.
Če je subvencija, potem ni za razmišljat in se vzame TC, laho tudi LG. Če ni, je pa že stvar osebne percepcije.
Ehmm. To so konkretni argumenti.
Kako neumen moraš biti, da ne vidiš da je poln forum govna v zvezi s TČ in niti ene teme s problemi z eloblokom ali grelci?

A ti začnem popati teme tukaj? Samo današnje si oglej.

Udobje ni enako. Zunaj imaš grdo škatlo, ki tuli, ledeni, crkuje, lahko jo ukradejo, lahko trešči vanjo... Rabiš še cevi v notranjost, štrom... Vidiš razliko?
Cena? Po tvoje tam, tam.
Zanesljivost? Se šališ ali rabiš pregled glave?
Kaj pa, če imajo Elo bloke le redki čudaki od katerih zelo zelo redki pišejo po forumih? Še tisti kateri sanjajo o infra panelih (ali si jih celo namestijo) se oglasijo šele takrat, ko jih zaradi stroškov mečejo iz hiše. Prej so pač tiho, da ne bi javno kazali svoje neumnosti.

Drugače pa- elo blok je zanimiva rešitev za NEH. Vendar bi tam povsem brez problemov delovala TČ. S TČ je problem pri slabše izoliranih hišah na radiatorjih. Tam pa so stroški uporabe EL astronomski.
Še sam si v sosednji temi napisal, da si po prihodu domov zahajcal kamin, da je TČ pomagal hitro dvigniti temperaturo. Če nisi neumen in vidiš, kakšni so problemi s TČ, zakaj pa ni kamin pomagal elo bloku oz. grelcem, katere tudi imaš?
S tabo se ne da debatirati. To sem že zdavnaj opazil.
Primerjati to dvoje se enostavno ne da. TČ zmaga samo in le v trenutnih obratovalnih stroških. Na dolgi rok tudi tu pade.
Če povzamem: strošek elektrike pri samooskrbi je 14,1€ za 3x20A glavne varovalke. Zavarovanje elektrarne pri gen-i je cca 40€ ampak samo v primeru, da vzameš še njihovo vzdrževanje za cca100€. Tako je bilo lani.
Obračun se dela 1. januarja za celo leto.
Kar pridelaš v enem letu preveč podariš, kaj premalo doplačaš.

Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk
Pri Petrolu pa (kot piše v njihovi brošuri) imaš vzdrževanje in zavarovanje vključeno v paket. Tako plačaš zgolj tistih 14,1 €/mesec.
Se splača pridobiti več ponudb pa narediti primerjavo.
Vedno bolj se mi se dozdeva, da si isti. Si faca, uvozil si par deset crpalk ampak gres z glavo tja kamor drugi ne z nogo. Pa brez zamere, lepe praznike.

Fery Napisal:S tabo se ne da debatirati. To sem že zdavnaj opazil.
Primerjati to dvoje se enostavno ne da. TČ zmaga samo in le v trenutnih obratovalnih stroških. Na dolgi rok tudi tu pade.
Primerjati neprimerljivo ne gre. Vsaka tč in hiša in investicija je čisto svoja zgodba. Meni se je nakup tč v dveh letih zamortiziral napram električni peči. Dela s tč nimam nobenega. dela kot urca, dela nisem imel niti z el. pečjo...koliko bo tč kišta delala ne vem. Če ne bi dobil subvencij, mislim, da ne bi šel v nakup, tako pa je računica neprimerljiva. Če daš pa za tč kišto okoli 10k€ kot nekateri, ja, tam pa je zadeva zamortizirana...kdaj? vsak zase ve :wink:.
bozgom Napisal:Kaj pa, če imajo Elo bloke le redki čudaki od katerih zelo zelo redki pišejo po forumih? Še tisti kateri sanjajo o infra panelih (ali si jih celo namestijo) se oglasijo šele takrat, ko jih zaradi stroškov mečejo iz hiše. Prej so pač tiho, da ne bi javno kazali svoje neumnosti.

Pa se vprasas ZAKAJ? Zato, ker vsak, ki pride na forum PSS z idejo, da bi se ogreval direkt na strom, naj bo to eloblock ali pa IR paneli, je iz vseh strani zbombardiran
s kontra komentarji. Na tem forumu velja neko nepisano pravilo, da ce se nekdo (sploh za novogradnjo) ne odloci za TC je cudak, vse ostalo, kar ni TC je samo priblizek oz metanje denarja vstran. Ceprav SE in eloblock zna bit pri dobro izolirani hisi, kar pa danes vse novogradnje so, odlicna kombinacija.
Fery Napisal:S tabo se ne da debatirati. To sem že zdavnaj opazil.
Kot pa, da se s tabo da :mrgreen: :mrgreen:

Kaj ti pomaga večja zanesljivost grelca, če pa boš na račun porabe zapravil več, kot da si po koncu garancijskega roka TČ (običajno 5 let) kupiš novo.
Popson31 Napisal:Ceprav SE in eloblock zna bit pri dobro izolirani hisi, kar pa danes vse novogradnje so, odlicna kombinacija.
To tudi jaz vseskozi trdim.
V tej temi pa se gre za dilemo ali SE+TČ ali SE+EL. Tu pa tudi pri NEH ni enostaven odgovor. Kolikor boš prihranl pri EL peči boš dal več za panele, podkonstrukcijo, razsmernik, montažo SE...
Zanimivo je le to, da mnenje tistih, ki smo probali oboje, ni vredno nič, mnenje kvazi teoretičnih strokovnjakov je pa merodajno.
1 ... 4 5 6 7 8 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi