PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri LG Therma V vodna povezava?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pa Scroll kompresor v tem cenovnem razredu Confusedhock:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
@pentax tud mi smo se po treningih nogometa tusirali s hladno vodo Smile

@sassapo pa mislis, da bo cena LGju ostala enaka kot pri predhodnem modelu, glede na to kaj vse so spremenili in dodali?
Pa regulacija je vključena :mrgreen:.
New Scroll Type Compressor
The new Monobloc units incorporate a new Scroll Type Compressor with a seasonal efficiency improvement of 7% over the previous rotary compressor. The new scroll type compressor is one that combines the high efficiency, low noise characteristics of the scroll compressor with the stable compressing structure of a rotary compressor, in one unit. Taking the benefits from both the scroll and rotary compressors, LG’s new Scroll Type compressor has been optimised for various cooling and heat load operations – low load at low speed, and low noise at high speed – ensuring efficiency increases and comfort improves. The new compressor incorporates new technology developed by LG – wet vapour injection. This is to control the high discharge temperature of the compressor efficiently, bringing it down from 160 to below 110°C, resulting in an expanded heating operation range and enhancing the unit’s performance at low ambient temperatures.

Cena na eni grški strani (tepse.gr) je ista, kot za stari model.
Cena po preverjenih informacijah ostaja enaka kot pri starem modelu.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
pentax Napisal:Popson, vsem tudi ne štima visoka temperatura SV za tuširanja...sam sem navajen na hladnejšo vodo za tuširanje iz časov vsakodnevnih treningov, kjer smo ali pa nismo imeli toplo vodo za tuš. Moja pa je sorte, kjer se skoraj rabi poparit :mrgreen:.
Če bi jaz znižal temperaturo sanitarne vode me ženske deložirajo. Sem se enkat igral, stopinjo ali dve, pa so takoj ženske zvohale, da je nekdo nekaj čaral :mrgreen: .
Popson31 Napisal:@bohinc govorim o ogrevanju hise. Notranji in pa zunanji pribitki koliko vem nimajo nobene veze z ogrevanjem SV. Ali? Glede porabe pa verjamem, da bo nekaj visja, ker bo vecji odjem SV kot je zdaj. Zdaj spraznimo bojler v treh dneh, greje pa se “samo” na 35 stopinj, kar je zaenkrat dovolj. Pa tud, ko se vselimo se SV nebo ogrevala na vec kot 40-42 stopinj. Cist mozno pa je, da se poraba nebo kaj dosti povisala, res da se bo voda ogrevala na nekaj visjo T, bo pa obcutno vec notranjih pribitkov.

Pribitki že pomagajo, ampak po drugi strani "ukvarjanje" s sanitarno vodotoplotni črpalki običajno precej oteži življenje, zlasti, če je TČ "na meji". V času ogrevanja sanitarne vode imaš izpad ogrevanja, ki ga mora TČ potem nadoknadit. Po vselitvi pa boš imel tako večjo porabo sanitarne vode, kot tudi višjo ciljno temperaturo sanitarne vode (daljši čas dogrevanja, kar posledično tudi poveča možnost defrostov, kar spet dodatno obremeni TČ, itd.).

To pisanje ni namenjeno temu, da bi te strašil, bolj temu, da se zavedaš, da zna bit TČ precej bolj obremenjena, ko se boste vselili.
Mi lahko še kdo prosim pove kakšno na temo glikol
Zdej pri nekaterih obvezno pri drugih priporočljivo
Ok zascita pred zmrzaljo, nekateri tukaj so že pisali da je potem prenos ali izkoristek z glikol slabši ali nekaj podobnega

Vem cena glikola v primerjavi z okvaro TC je ničelna toda mi kdo po domače malo razloži zadevo
Rabis vmesni izmenjevalec glikol/voda. Če je dober ploščni, potem le za kakšno stopinjo dvigne potrebni DV, kar se skoraj nič ne pozna pri SCOP.
Ne splača pa se glikola gonit npr. skozi spiralo v zalogovniku in nato iz njega odvzemat tople vode, saj bo potreben DV precej višji.
No če govorimo o tem novem LG monoblok Therma V r32 to pomeni .....

Sem čist iz druge stroke pa mi tole lih ne pade direkt v glavo
@csamo001 nadaljujem v temi za debato:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=70154">viewtopic.php?f=7&t=70154</a><!-- l -->
binimini44 Napisal:Mi lahko še kdo prosim pove kakšno na temo glikol
Zdej pri nekaterih obvezno pri drugih priporočljivo
Ok zascita pred zmrzaljo, nekateri tukaj so že pisali da je potem prenos ali izkoristek z glikol slabši ali nekaj podobnega

Vem cena glikola v primerjavi z okvaro TC je ničelna toda mi kdo po domače malo razloži zadevo

Glikol ima slabši prenos toplote. Jaz ga na monobloku nimam. Računam na srečo. 8 let BP z enim izpadom električnega toka pri mrazu -8 ponoči, čez dan +3 (dva dni) in vse BP. Res pa je, da so vse cevi v zemlji, zunaj je samo TČ. Lahko pa namontiraš izpustni ventil. Če boš doma, boš spustil vodo iz TČ, če ne pa imaš lahko problem. Lahko pa se temu ogneš in naliješ glikol, ki seveda ni poceni. Odločitev je seveda tvoja.
Če nisi ravno čudak potem ob daljši odsotnosti od doma kakšnega sorodnika, prijatelja ali soseda naprosiš, da občasno malce pogleda okrog hiše (da ti jo ne okupirajo ilegalni migranti), izprazni nabiralnik, zalije rože...No, v skrajni sili bi ta oseba lahko izpustila tudi vodo iz zunanje enote TČ.
In potem je zadeva rešena če prav razumem
sassapo Napisal:Cena po preverjenih informacijah ostaja enaka kot pri starem modelu.

Ne vem kako je s starim modelom, ampak pri novem so grelci za doplačilo (460€ kos), enako modul za sanitarno vodo (460€), dodaš še sobni korektor, mešalni ventil in wi-fi modem, pa si že pri renomiranih firmah.
1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi