PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončna elektrarna + TČ zrak voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bvs Napisal:@bozgom, in zakaj naj bi vsi imeli isto zavarovanje kot ga imaš ti? Očitno ima @ivč zavarovanje preko Gen-i? In s tem ni nič narobe. Povedal je le, da strošek ni samo investicija.
Saj ni problema, če se dajo vsi podatki. Če pa se številke le namečejo pol pa lahko morebitni investitor dobi povsem napačno sliko o stroških.

Drugače pa- Petrol v ponudbi nudi 7 letno financiranje brez obresti, zavarovanje in vzdrževanje. Tako se mi zdi čudno, da bi pri GEN-i zavarovanje moral posebej doplačevati. Če pa je temu zares tako, se pa bolj splača vzeti paketno zavarovanje doma- saj imaš tako zavarovanih več rizikov.
@bozgom, ne gre se za to kdo ima bolj prav. Gre se za to, da so ponavadi zamolčani ostali stroški, ki pridejo z nakupom. Je pa res, da od desetih investitorjev mogoče en ne bo dal zadeve zavarovati. Pustimo razloge zakaj. In potem je slika meglena. In vsi računajo, da bo elektrarna 30 let delala BP, brez vložkov. Nekatere bodo, nekatere ne. In to je potrebno vzeti v račun.
Kako pa imaš zavarovan avtomobil, kateri te lahko stane bistveno več kot pa SE na strehi? Pa tudi verjetnost, da se kaj zgodi avtomobili je doti večja kot pri SE. Imaš verjetno obvezno in kasko zavarovanje. Vendar ti to krije le posledice prometnih nesreč. Verjetno pa velika večina voznikov nima strojelomnega zavarovanje. Pa čisto lepo živijo brez tega (tudi jaz).
Le zakaj bi bilo lastniki SE nekaj posebnega, da jim brez zavarovanje živeti ni?
bozgom Napisal:Kako pa imaš zavarovan avtomobil, kateri te lahko stane bistveno več kot pa SE na strehi? Pa tudi verjetnost, da se kaj zgodi avtomobili je doti večja kot pri SE. Imaš verjetno obvezno in kasko zavarovanje. Vendar ti to krije le posledice prometnih nesreč. Verjetno pa velika večina voznikov nima strojelomnega zavarovanje. Pa čisto lepo živijo brez tega (tudi jaz).
Le zakaj bi bilo lastniki SE nekaj posebnega, da jim brez zavarovanje živeti ni?
Ker si tisti, ki komaj nakleple skupaj za PV ne more privoščiti, da mu jo razbije toča, ker bo imel kredit za PV in elektriko plačeval kot vsi navadni. Tisti, ki pa ima zadosti denarja, se pa npr. lahko odloči, da bo igral na srečo in zmagal. Strošek razbite elektrarne mu ne predstavlja problema.
Avto dobiš od 500€ dalje. Verjetno je jasno, da revež ne vozi avtomobila za 30k€ in da pri avtomobilu za 500€ ne bo imel kaska Big Grin .
P.S. Ne dajaj avta v računico, ker je tukaj ni. Dejstvo je, da vsaka stvar, ki jo imaš potrebuje vzdrževanje in včasih veliko nepremičnin ali premičnin predstavlja problem in ne prednost. Manj kot imaš, manjše imaš obratovalne stroške.
Bozgom zavaja. Samo zavarovanje hiše je premalo. Niso krite vse nevarnosti. Ko ti bo toča slolkla panele ali kaj drugega pa probaj to uveljavljat na zavarovalnici.
Pozanimaj se malo, kaj krije zavarovanje hiše.
Nič ne zavajam. Poglej splošne pogoje na strani 19:
[url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")generaliunichr("46")si/fileadmin/DOM/pogoji/Generali-Pogoji-PaketDOM-210x297-03-PRINTunichr("46")pdf[/url]
Zavarovan je lom stekla, toča in požar.
Posrednega udara strele ti pa itak ne krije nobeno zavarovanje oz, če ti ga krije so takšni pogoji, da boš skoraj zagotovo pogorel (več stopenjska in redno kontrolirana prenapetostna zaščita).
Strojelomno zavarovanje pa ti krije neamortizirano vrednost naprav. Koliko je ne armotiziranega po 15 letih garancije si pa lahko misliš.

PS pa, da ne bo kdo mislil da sem proti zavarovanju. Sem le proti neumnotmi. Zavarovalni agenti so plačani s provizijami od prodanih zavarovanj, cenilci pa (verjetno) glede na uspešno znižane/zavrnjene zahtevke.
bvs Napisal:Ker si tisti, ki komaj nakleple skupaj za PV ne more privoščiti, da mu jo razbije toča, ker bo imel kredit za PV in elektriko plačeval kot vsi navadni. Tisti, ki pa ima zadosti denarja, se pa npr. lahko odloči, da bo igral na srečo in zmagal. Strošek razbite elektrarne mu ne predstavlja problema.
Avto dobiš od 500€ dalje. Verjetno je jasno, da revež ne vozi avtomobila za 30k€ in da pri avtomobilu za 500€ ne bo imel kaska Big Grin .
P.S. Ne dajaj avta v računico, ker je tukaj ni. Dejstvo je, da vsaka stvar, ki jo imaš potrebuje vzdrževanje in včasih veliko nepremičnin ali premičnin predstavlja problem in ne prednost. Manj kot imaš, manjše imaš obratovalne stroške.

A za streho te ni pa nič strah, če ti jo razbije toča? Če bi imel na strehi SE in mi jo razbije toča bi lahko živel brez nje, z razbito streho pa malce težje. Še več, SE na strehi mi lahko varuje kritino in bo v primeru toče škoda na notranji opremi hiše manjša.

Avtomobili pa se seveda kupujejo le s kešom. Nihče zanj ne vzame kredita.

Drugače pa koliko stane avto je povsem brezpredmetno. Ko ti crkne žarnica, akumulator, pnevmatika... moraš to plačati in zamenjati- pa če si z aavto dal 500 ali 500.000 €. Le zakaj se to ne zavaruje in bi krila stroške zavarovalnica?
bozgom Napisal:A za streho te ni pa nič strah, če ti jo razbije toča? Če bi imel na strehi SE in mi jo razbije toča bi lahko živel brez nje, z razbito streho pa malce težje. Še več, SE na strehi mi lahko varuje kritino in bo v primeru toče škoda na notranji opremi hiše manjša.

Avtomobili pa se seveda kupujejo le s kešom. Nihče zanj ne vzame kredita.

Drugače pa koliko stane avto je povsem brezpredmetno. Ko ti crkne žarnica, akumulator, pnevmatika... moraš to plačati in zamenjati- pa če si z aavto dal 500 ali 500.000 €. Le zakaj se to ne zavaruje in bi krila stroške zavarovalnica?

Lej, jaz spadam v tisto skupino, kjer se ne bojimo vsakega pajka na zidu. Kredita za avtomobil pa jaz ne bom jemal :wink: . Zaekrat se mi je išlo.
bozgom Napisal:Avtomobili pa se seveda kupujejo le s kešom. Nihče zanj ne vzame kredita.
Pa ne nam rečt, da živiš v Monacu? :mrgreen:..verjamem, da je to bilo napisano v sarkazmu.
Folk telefone jemlje na 24 obrokov, pa da ne bo štiricikl voza vzel na fafing...Če me spomin ne vara, pride dejansko na gotovino nov avto kakega jurja dražje, kot na lizing :mrgreen:.
@pentax, na keš je vedno najceneje (tudi avto).
pentax Napisal:
bozgom Napisal:Avtomobili pa se seveda kupujejo le s kešom. Nihče zanj ne vzame kredita.
Pa ne nam rečt, da živiš v Monacu? :mrgreen:..verjamem, da je to bilo napisano v sarkazmu.
Folk telefone jemlje na 24 obrokov, pa da ne bo štiricikl voza vzel na fafing...Če me spomin ne vara, pride dejansko na gotovino nov avto kakega jurja dražje, kot na lizing :mrgreen:.
Jurja tu, jurja tam pa imaš SE na strehi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bvs Napisal:Lej, jaz spadam v tisto skupino, kjer se ne bojimo vsakega pajka na zidu. Kredita za avtomobil pa jaz ne bom jemal :wink: . Zaekrat se mi je išlo.
A za SE bi pa potem moral vzeti kredit in to samo zato da bi te potem lahko bilo strah, kako boš preživel, če ti panele razbije toča? :lol: :lol:
Jao, malo smo zabredli.

A je tu kakšen ki ima kombinacijo SE in Električno peč?
Iz prve roke, kakšni so stroški za kako veliko SE in moč peči.... pa čim bolj realno.

Zanima me recimo, a je izvedljivo za 100€ na mesec dobit SE in električno peč tam enih 12kw za obdobje 10let, s tem da imam elektrike več kot dovolj na letni ravni.
Kot pravim, trenutno imamo 300kwh mesečno (pa kar se da varčujemo), pa recimo da še bom imel čez 5 let El. Avto....
bozgom Napisal:
bvs Napisal:Lej, jaz spadam v tisto skupino, kjer se ne bojimo vsakega pajka na zidu. Kredita za avtomobil pa jaz ne bom jemal :wink: . Zaekrat se mi je išlo.
A za SE bi pa potem moral vzeti kredit in to samo zato da bi te potem lahko bilo strah, kako boš preživel, če ti panele razbije toča? :lol: :lol:
Ne štekam, mogoče je vzrok prečni transformator ali pa hladilnik.
@BVS
Si mogoče pozabil:
Citat:Ker si tisti, ki komaj nakleple skupaj za PV ne more privoščiti, da mu jo razbije toča, ker bo imel kredit za PV in elektriko plačeval kot vsi navadni.

PS - prečni trafo postavi vzdolžno, boš pa mogoče štekal, kar sam pišeš :lol: :lol:
1 2 3 4 5 6 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi