Objave: 1855
Teme: 7
Ocena:
15
@bozgom, ne gre se za to kdo ima bolj prav. Gre se za to, da so ponavadi zamolčani ostali stroški, ki pridejo z nakupom. Je pa res, da od desetih investitorjev mogoče en ne bo dal zadeve zavarovati. Pustimo razloge zakaj. In potem je slika meglena. In vsi računajo, da bo elektrarna 30 let delala BP, brez vložkov. Nekatere bodo, nekatere ne. In to je potrebno vzeti v račun.
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Kako pa imaš zavarovan avtomobil, kateri te lahko stane bistveno več kot pa SE na strehi? Pa tudi verjetnost, da se kaj zgodi avtomobili je doti večja kot pri SE. Imaš verjetno obvezno in kasko zavarovanje. Vendar ti to krije le posledice prometnih nesreč. Verjetno pa velika večina voznikov nima strojelomnega zavarovanje. Pa čisto lepo živijo brez tega (tudi jaz).
Le zakaj bi bilo lastniki SE nekaj posebnega, da jim brez zavarovanje živeti ni?
Objave: 378
Ocena:
6
Bozgom zavaja. Samo zavarovanje hiše je premalo. Niso krite vse nevarnosti. Ko ti bo toča slolkla panele ali kaj drugega pa probaj to uveljavljat na zavarovalnici.
Pozanimaj se malo, kaj krije zavarovanje hiše.
Objave: 3853
Ocena:
0
Nič ne zavajam. Poglej splošne pogoje na strani 19:
[url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")generaliunichr("46")si/fileadmin/DOM/pogoji/Generali-Pogoji-PaketDOM-210x297-03-PRINTunichr("46")pdf[/url]
Zavarovan je lom stekla, toča in požar.
Posrednega udara strele ti pa itak ne krije nobeno zavarovanje oz, če ti ga krije so takšni pogoji, da boš skoraj zagotovo pogorel (več stopenjska in redno kontrolirana prenapetostna zaščita).
Strojelomno zavarovanje pa ti krije neamortizirano vrednost naprav. Koliko je ne armotiziranega po 15 letih garancije si pa lahko misliš.
PS pa, da ne bo kdo mislil da sem proti zavarovanju. Sem le proti neumnotmi. Zavarovalni agenti so plačani s provizijami od prodanih zavarovanj, cenilci pa (verjetno) glede na uspešno znižane/zavrnjene zahtevke.
Objave: 1855
Teme: 7
Ocena:
15
@pentax, na keš je vedno najceneje (tudi avto).
Objave: 583
Teme: 68
Ocena:
6
Jao, malo smo zabredli.
A je tu kakšen ki ima kombinacijo SE in Električno peč?
Iz prve roke, kakšni so stroški za kako veliko SE in moč peči.... pa čim bolj realno.
Zanima me recimo, a je izvedljivo za 100€ na mesec dobit SE in električno peč tam enih 12kw za obdobje 10let, s tem da imam elektrike več kot dovolj na letni ravni.
Kot pravim, trenutno imamo 300kwh mesečno (pa kar se da varčujemo), pa recimo da še bom imel čez 5 let El. Avto....