Objave: 378
Teme: 0
Ocena:
6
Ne razumem, kako ti topla voda pogreje kolektorje oz zmrzovalno tekočino?
Torej, hipotetično, če zdrži zmrz. tekočina -10 st, pa je zunaj -20 st, ti topla voda to pogreje, oz ne zmrzne ?
Objave: 788
Teme: 4
Ocena:
1
OMB, eni ste res Butale na kvadrat...
Objave: 109
Ocena:
1
Kdo je pa tebe kaj vprašal?
Objave: 394
Ocena:
0
Tudi sam bom montiral takoimenovano nepravo TČ. Bolj ko prebiram niti kjer se uporabniki "dajejo" glede tega, manj mi je jasno. Uporabniki nepravih TČ so na toplem, kje torej je težava? So naprave prepoceni? Premalo marže? Meni se ravno to zdi super, da je tako. In kot praviš, kupiš dve ali po potrebi zamenjaš enoto. Najverjetneje bo nova boljša od stare. Vendar sam dvomim v kakšne resne težave, gre le za že lep čas razvito tehnologijo, kjer ni več nekih neznank. Tudi na forumu nekih težav ne zasledim, zadnjo se spomnem tisto kjer prava TT črpalka nekomu ni zmogla ogrevat, samo se mi zdi da je tista tema kar poniknila (pa me res zanima kaj so uredili). Bolj kot odpoved naprave se bojim, da bo elektrika s časom predraga.
Objave: 1855
Teme: 7
Ocena:
15
Naša TČ TT je natrimana tako, da ji od -4 pomagajo grelci. In res pomagajo po eni uri v kolikor ne sfolga. Ampak ta poraba je zanemarljiva.
Netaprava TČ pa bo zmogla brez grelcev v hiši iz 80' brez izolacije, stara okna in stari radiatorji. Tle sem se malo uštel, ker je premočna za prehodno obdobje, zdaj pa prede k muca. Bom pač moral montirati še zalogovik, da bom povečal volumen v sistemu. Predvsem na to in na odjem moraš biti pozoren, če imaš radiatorje. Pri sestri je netaprava TČ dimenzionirana za hišo s fasado. Ogrevanje talno. Ker je še ni, se matra.
Objave: 1023
Teme: 7
Ocena:
0
SGC-26 ima nalogo; temp. kolektorjev za zahščito proti zmrovanju. ko pride do -18°C požene toplo vodo iz zalogovnika v kolektorje.
Objave: 61
Teme: 3
Ocena:
1
Ali kateri ve koliko je težak kolektor IMP ( 25 let stari dimenzije približno 2mx1m)
Ocena:
6
javokot, vprašanje:SGC-26, imajo vsi sistemi to varovanje ?
Objave: 394
Ocena:
0
bvs: hvala za nasvet. Se učim in najprej bo fasada, potem TČ.
Ocena:
6
Torej mora solar zdržati -18 st, ostalo napravi zalogovnik?
Če pa solar zdrži npr -12, ti pa lahko zmrzne?
Objave: 139
Ocena:
0
To temperaturo lahko sam nastaviš,če misliš da je zmrlišče prej kot pri -18 vsaj pri moji deltasol regulaciji je tako.