PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončna elektrarna + TČ zrak voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če jaz prav razumem, boš še vedno plačal obračunsko moč, omrežnino, prispevke SODO in seveda na to plačal tudi trošarino......
Ja mislim da ja . To je za 3x16A cca.25eur mesečno
pentax Napisal:Poračun je enkrat letno. Bolj enostavno se ne da napisati.Takrat se pogleda proizvedena in porabljena el.energija. To je to.

Ampak tukaj ( <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.varcevanje-energije.si/fotovoltaicne-elektrarne/koncno-spet-boljsi-casi-za-soncne-elektrarne.html">https://www.varcevanje-energije.si/foto ... rarne.html</a><!-- m --> ) sem prebral tole:

Lastniki »netmetering« naprav morajo torej biti opremljeni s števcem, ki meri tako odjem kot oddajo v omrežje. Pomembna značilnost teh mehanizmov je tudi ta, da v primeru, ko je v določenem obračunskem obdobju proizvodnja višja od odjema, za to energijo povečini ni kompenzacije. Preko tega se skuša preprečiti predimenzioniranje proizvodnih naprav, saj bi to lahko vodilo v neracionalno rabo energije.

To pomeni kaj. Da lahko samo dnevno kompenziraš????
Mesečno plačam GEN-I 17,41 Euro, za 3x20A-net metering, 31.12 pa sledi poračun. Če sem pridelal več to podarim GEN-I, če manj plačam.
Tako sem si zapomnila tudi jaz. Torej obračun je na koledarsko leto in ne npr med letom kot je lahko pri ostalih uporabnikih.
bozgom Napisal:
bozgom Napisal:@ivč- ti to iz lastnih izkušenj ali pač kar tako malce počez?

Trdiš, da pišeš iz lastnih izkušenj in mirne diše zapišeš o 17,40 € števčnine na mesec? Se delaš norca iz nas forumšev?

In kaj ti vzdržujejo za 100€/leto? Brišejo dežne kapljice iz panelov?

In kaj imaš zavarovano za 80€? Lahko daš link do splošnih pogojev zavarovanja, katerega imaš po lastnih izkušnjah sklenjenega?
Pokliči na Gen-i sonce in ti bodo razložili. SE brez zavarovanja lahko precej boli.
xgego Napisal:Pozdravljeni,

Če bi bil naiven, bi že zdavnaj imel SE na strehi.... Zato sprašujem na forumih...
BTW na obisku ni bil kakšen iz podjetja ki prodaja SE ampak ponudnik elektrike RWE. Dejansko pa verjamem da bodo cene elektrike šle gor.
Vsa ta naša preračunavanja imajo Don Kihotovski predznak. Tukaj na dolgi rok ne moreš zmagati. Zmagaš lahko le, če zmanjšaš porabo!
Ja, elektrika bo verjetno šla gor, kot vse ostalo. Potem ti uvedejo mesečni net-metering pa si v ....
Gledam dve elektrarni od kolegov on-line. V zadnjih dveh mesecih ni nič od njiju. Enemu celo crknil inverter (mislim, da 6 let star), ki je bil sicer še v garanciji. Cena po spominu okol 2k€. In potem naj računam na 20-30 let brez dodatnih investicij? Sicer bi lahko kakšen forumaš objavil link do svoje PV elektrarne, samo dvomim, da bo.
Meni v zimskih časih sončna pridela več, kot porabim elektrike (brez ogrevanja).
Če odpove inverter (ali kaj drugega), je garancija in zavarovanje.
@matoz, daj link oz. sliko mesečnega "pridelka" za november in december 2018. Lego imaš kakšno (megla, nadmorska)? En od kolegov ima idealno pa ni blo ta dva mesca nič od elektrarne.
ivč Napisal:Vsak mesec plačam 17,41 Euro GEN-I pametnjakovič, tudi obe drugi številki držita.
Za kolko pa tebi brišejo kapljice?
Plačuješ že plačuješ, vendar ne plačuješ števčnine kot trdiš. Plačuješ priključno moč in prispevek za OVP+SPTE in mogoče kakšen € števčnine. Koga torej dajejo kapljice?!
bvs Napisal:Pokliči na Gen-i sonce in ti bodo razložili. SE brez zavarovanja lahko precej boli.
Vse te lahko boli brez zavarovanja. Za hišo plačujem zavarovanja že desetletja pa (k sreči) razen enega stekla (na mizi v jedilnici) nisem nikoli potreboval uveljavljati regresnega zahtevka. So pa v moji zavarovalni polici navedene tudi solarne naprave (sočno kolektorji in sončne elektrarne). Zavarovano je steklo, ter škoda, kateri bi povzročil vihar (veter, toča...), požar (ogenj, direkten udar strele). In vse to je zajeto pa če imam kaj od tega ali pa ne. Oprema ima od 15...25 let garancije na delovanje. Zakaj bi potem moral sklepati posebno zavarovanje za 80 €? Kaj bi krilo tisto zavarovanje, kar garancija na izdelke in že obstoječe zavarovanje hiše ne krije?
@bozgom, in zakaj naj bi vsi imeli isto zavarovanje kot ga imaš ti? Očitno ima @ivč zavarovanje preko Gen-i? In s tem ni nič narobe. Povedal je le, da strošek ni samo investicija.
Pozdravljeni

Link so SE:
[url]httpsunichr("58")//monitoringpublicunichr("46")solaredgeunichr("46")com/solaredge-web/p/site/public?name=MSE%20Repic#/dashboard[/url]

Lp

Bojan
bvs Napisal:Vsa ta naša preračunavanja imajo Don Kihotovski predznak. Tukaj na dolgi rok ne moreš zmagati. Zmagaš lahko le, če zmanjšaš porabo!
Ja, elektrika bo verjetno šla gor, kot vse ostalo. Potem ti uvedejo mesečni net-metering pa si v ....
Gledam dve elektrarni od kolegov on-line. V zadnjih dveh mesecih ni nič od njiju. Enemu celo crknil inverter (mislim, da 6 let star), ki je bil sicer še v garanciji. Cena po spominu okol 2k€. In potem naj računam na 20-30 let brez dodatnih investicij? Sicer bi lahko kakšen forumaš objavil link do svoje PV elektrarne, samo dvomim, da bo.
Govoriš o mesečnem net-meteringu podobno, kot je Baba Venga napovedovala konec sveta za leto 1999. Ker pa očitno ni bila prepričana v svoje napovedi pa je napovedala, da se bo drugo leto začela 30. letna svetovna vojna.

Crknil 6 let star inverter, kateri je v garanciji in je plačal 2000 € popravila oz. za novega? Se ti to zdi logično?
@bozgom, plačal ni nič, ker je bil v garanciji. Kaj pa bo, ko ne bo več? Ne moreš računat, da bo inverter deloval 10 ali 20 let +, kar računico poslabša. Strošek novega pa je okoli 2k€, vendar ne bom zatrjevl al je točno tolikšna cena, ker sem nehal poslušati, ko je omenil, da je crknil. Je pa vseeno bolje, kot kupiti nov avto Big Grin .
1 2 3 4 5 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi