Objave: 1022
Teme: 0
Ocena:
7
V domžalskem SPB - ju se res menjajo radiatorji skoraj kot žarnice..., mogoče bi kakšni aklimati zdržali dlje, pločevinasti pa spustijo pa naj gre za nizkocenovnike ali pa priznane znamke. Napeljava je iz črnih cevi, razen, če je kdo kaj predelal na svojo roko. Mogoče bi res morali analizirat vodo, če ne drugega lahko vsaj en faktor izključiš.
Vprašati sosede, če ima kdo aluminijaste in kako se obnesejo.
Objave: 157
Teme: 6
Ocena:
1
Verjetno NLZOH
Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Vedeti moras kaj iskati v vodi.
Analizo lahko naredi "vsaka" sola, ph analizo lahko naredis doma.
Ne rabis zarad tega na dunaj jo nositi
Objave: 585
Teme: 16
Ocena:
-4
Kupiš lističe za pH in sprobaš
Objave: 394
Teme: 0
Ocena:
0
zdrvapamet: a tako peče, peeččeee, peeeeečččččččeeeeeee? Daj si ze kupi vazelin no...
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Homer Napisal:@sassapo
....ubežni tokovi.......
Če bi bila v vprašanju enosmerna napetost (tako kot je npr pri železnici), potem že mogoče.....
Ampak dvomim da je ta blok "korak" od železnice, da bi to bil vzrok....
Prej bi rekel, da so to "šrot" radiatorji nabavljeni po najnižji ceni s pločevino debeline papirja, da o kvaliteti same kovine ne govorimo.........
Pri meni so v uporabi še trije radijatorji iz poznih 60ih, pa niti eden ni spustil v tem času. Vsi ki so bili zamenjani, je to bilo zaradi estetike in prehoda na nižjo temperaturo ogrevanja.
V stolpnici na Škapinovi v Celju je bila kriva slaba ničla, tok je posledično tekel po vodovodni in centralni instalaciji. Podobna zgodba :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Samo malo. Ali ne bi morala po vseh teh letih, zaradi istega razloga, spustiti tudi instalacija (iz črnih cevi)?
Ni vse črno kar je belo.
Objave: 405
Teme: 6
Ocena:
0
V addiko banki v domžalah imajo enak problem. Radiatorji se menjujejo vsakih 5let. Nazadnje sem jih letos poleti. Dejansko rja požre steno. Imajo avtomatsko polnjenje sistema.. z razlogi se še nisem ubadal. Lp
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Ups, se pardoniram. Sem popravil podpis. Hvala za opozorilo.
P. S.
tega na telefonu ni bilo opaziti
Ni vse črno kar je belo.
Objave: 429
Teme: 4
Ocena:
-2
Če ima vseh 700 stanovanj takšen primer se sprašujem zakaj se niste rešili.
Hišni svet ne obstaja?
Skrbnik celotnega sistema je obveščen?
Lp
Poslano z mojega T02 z uporabo Tapatalk
Objave: 2018
Teme: 20
Ocena:
4
Tako je, hišni svet naroči :
1.) Kemično analizo vode v radiatorjih + predlog, kaj bi bilo dobro noter imeti.
2.) Meritve zablodelih tokov po teh inštalacijah in po potrebi dodatno zemljenje....