PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno gretje - Obratna vezava dovoda in odvoda?!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ravno sem pognal črpalko na novem talnem gretju. Ne dela ravno najboljše... nič ne greje. Glavni ventili so vsi odprti.

Čudno mi je, da je v razdelilni omarici topla cev na katero so montirani ventili za elektronsko regulacijo. Cev na kateri so merilci pretoka pa je čisto mrzla. Vsi merilci pretoka kažejo 0, ne glede na to v katero stran jih od/pritegnem.

A to pomeni, da je črpalka na napačni cevi? Kolikor vem, bi morala najprej biti topla cev z merilci pretoka, ker bi to morala biti dovodna cev.
A obstaja še kakšna druga razlaga in delam kaj drugega narobe? Zakaj so vsi merilci pretoka na 0?
Je bilo pravilno polnjeno veja po veja, da mogoče ne nagaja zrak.
Ko boš napisal kakšno gretje sploh imaš, kakšno črpalko-črpalke, koliko vej, in dolžina le teh, razdelilcev, so ti talno dobro odzračili, koliko je hiša velika, kakšna slika kotlovnice... ???

Nihče od nas se ne ukvarja z vedeževanjem :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Lp

če lahko bi si sposodil temo pač zanima me le to, če ima kdo kako idejo zakaj so mi cevi v mansardi za radiatorje vse mrzle?

V pritličju pa so vse tople vključno z kopalniškim radiatorjem ( čeprav je tu zamešan dovod/povratni vod vendar so cevi speljane posebej direkt v kurilnico in priklopljene na radiatorski sistem).

Cevi so sklenjene da voda lahko kroži nimam pa še radiatorjev, ker jih trenutno ne potrebujem saj je talno povsod. Ali je možno da je veja ki je namenjena za podstrešje zamešana med sabo torej dovod/povratni vod? in ali je možno če je to to, da potem ta voda ne kroži in miruje? Zrak? kaj pa vem ne morem tam odzračit samo vseeno po mojem ni kriv zrak. Ideje? Ni pa nujno da rešim takoj, me pa vseeno zelooo moti Big Grin
Te tvoje sklenjene cevi imajo odzračevalne lončke? Če nimajo in če je ventil odprt, imaš zrak noter. Odvij kakšen spoj in preveri, če ne gre drugače.
Ja sej priključki so samo zalotani skupaj tako da voda lahko kroži, ni radiatorjev in tudi odzračevalnih ni tam, žal. kot praviš bom moral enkrat res poseči v to malo bolj intenzivno a kot sem rekel ni nujno, me pa moti. Sem pa imel v mislih da je morda zamešan odvod/povratni vod... torej ta ideja o tem odpade in potemtakem je praviš lahko tam le zrak? No ja ne vem, če sem iskren, bom videl ko se bom igral s tem ko ne bo drugega Wink
chavlji Napisal:Ravno sem pognal črpalko na novem talnem gretju. Ne dela ravno najboljše... nič ne greje. Glavni ventili so vsi odprti.

Čudno mi je, da je v razdelilni omarici topla cev na katero so montirani ventili za elektronsko regulacijo. Cev na kateri so merilci pretoka pa je čisto mrzla. Vsi merilci pretoka kažejo 0, ne glede na to v katero stran jih od/pritegnem.

A to pomeni, da je črpalka na napačni cevi? Kolikor vem, bi morala najprej biti topla cev z merilci pretoka, ker bi to morala biti dovodna cev.
A obstaja še kakšna druga razlaga in delam kaj drugega narobe? Zakaj so vsi merilci pretoka na 0?
Pa TČ dela? Če bi TČ zaznala pretok 0, bi jo vrglo v napako.
Lahko da imaš kak ventil na vejah zaprt in ti voda sploh ne pride v razdelilec za talno gretje. Razdelilec talnega katerega imam v spodnjem nadstropju ima recimo ventil na termometrih vode pri vstopu na razdelilec...ko ga obrneš se zapre/odpre dovod na razdelilec...mogoče imaš kaj na podoben način.
Iskanje po temi