PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje bojlerja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo

Zanima me kako vezati cevni termostat skupaj s črpalko in potopnim bojlerskim termostatom?

Delovalo naj bi tako da recimo ko je voda na cevnem termostatu 40 stopinj ta vklopi crpalko za bojler, ko pa voda v bojlerju doseze 60 stopinj, naj bi bojlerski potopni termostat izklopil crpalko. Ko temperatura v bojlerju pade pod 60 stopinj, naj bi se crpalka ponovno vklopila. Je to mozno?
Zaporedna vezava obeh termostatov.
Pri cevnem uporabiš aktivna kontakta (>40) pri bojlerskem pa pasivna (<60).
Če pa imaš navedene kontakte pri obeh na razpolago, boš pa najbolj vedel sam.
Verjetno je možno elektrogrelec vgraditi direktno v radiator...
Mi lahko kdo narise shemo vezave?
Narišite sami in na podlagi vašega načrta bo kdo povedal, če kaj ni v redu.
Nisem ravno elektricar za te sheme...
Kaj pa v bistvu si? Sociolog - filozof?
Sicer nisi napisal ogrevanja. Če ima dvižni vod 40 stopinj, bo bojler težko 60 stopinj.

Prvi termostat daš na cev, "topli" izhod pelješ na drugi termostat, ki je "potopljen" v bojler, na njega priklopiš črpalko. Rabiš le eno žico, fazo.
Na črpalki rabiš še nulo (opcijsko tudi zemljo, čeprav so cevi verjetno že parkrat ozemljene).
Kakšno shemo pravzaprav rabiš?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
@Fery s takšnimi pa hodiš v motne vode

Citat:Na črpalki rabiš še nulo (opcijsko tudi zemljo, čeprav so cevi verjetno že parkrat ozemljene).

Pravilno je:
Na črpalki pa rabiš zaščitni vodnik (po @Fery- zemljo), opcijsko pa tudi fazo in nulo.

Črpalka je običajno privita na cev z dvema holandcema kar ni ustrezen stik za zaščito. Veliko cevi za centralno ogrevanje je tudi iz plastike in te ne prevajajo električnega toka. Torej črpalka ni ustrezno povezana z zemljo. Če na njej ne bo faze ali nule boš hitro opazil, da je nekaj narobe. Če pa ne bo zaščitnega vodnika, pa obstaja velika verjetnost, da boš to opazil, ko bo zate (ali koga drugega) že prepozno.
Kakšne mutne vode? Kdor nima res niti osnovnega pojma o ničemer, naj nekoga dobi.
Risanje nekih shem preko foruma in drekanje s štromom, brez vsaj osnovne logike, pa res ni nekaj, kar bi svetoval. Pa sem tisti, ki bi najprej naredil vse sam. Ali drugim priporočil tako.

Okrog črpalke pa ti zgolj ugibaš. Jaz sem točno napisal. Če ni nikjer, dodaj. Če nisi ziher, vzameš žico in probaš.
Holandci vsi dovolj prevajajo. O ceveh pa seveda ne vemo nič, ker se njemu to ne zdi pomembno.
Pec na drva ima na prvo vejo namescen mesalni ventil nad njem crpalka za ogrevanje, na drugi pa je crpalka za bojler. Ker smo zraven peci odstranili pec na kurilno olje, sedaj crpalka za bojler ne deluje. Potrebno jo je vezati na novo
A ste odstranili napeljavo?
Za boga, daj kakšno sliko.
bozgom Napisal:Na črpalki pa rabiš zaščitni vodnik (po @Fery- zemljo), opcijsko pa tudi fazo in nulo.
Črpalka je običajno privita na cev z dvema holandcema kar ni ustrezen stik za zaščito. Veliko cevi za centralno ogrevanje je tudi iz plastike in te ne prevajajo električnega toka. Torej črpalka ni ustrezno povezana z zemljo. Če na njej ne bo faze ali nule boš hitro opazil, da je nekaj narobe. Če pa ne bo zaščitnega vodnika, pa obstaja velika verjetnost, da boš to opazil, ko bo zate (ali koga drugega) že prepozno.

Imam wilo črpalko, ki ima priklop napajanja preko konektorja (natančnega marketinškega naziva se ne spomnim). Ta konektor ima zgolj 2 kontakta. Toliko o zaščitnem vodniku. Kam torej priklopiti zaščitni vodnik? Da ga kar navijem okoli, mi ne diši najbolj, verjetno obstajajo kake namenske zadeve?
Odstranili smo pec na kurilno olje. Vse je bilo vezano preko te peci. Po odstranitvi, smo na novo napeljali cevni termostat za ogrevanje radiatorjev ki je vezan preko sobnega termostata. Vse deluje tako kot mora.
Za toplo vodo je problem ker je potrebno obracati mesalni ventil. Ce je na polovici, ni dovolj tople vode, ce ga dam bolj na vodo je ok, je pa tezava ker so potem pa radiatorji bol hladni.
bk9105 Napisal:Imam wilo črpalko, ki ima priklop napajanja preko konektorja (natančnega marketinškega naziva se ne spomnim). Ta konektor ima zgolj 2 kontakta. Toliko o zaščitnem vodniku. Kam torej priklopiti zaščitni vodnik? Da ga kar navijem okoli, mi ne diši najbolj, verjetno obstajajo kake namenske zadeve?

Ne vem, kaj imaš ti, a v teh navodilih za črpalko Wilo ima konektor (na strani 2) tri kontakte, za priklop treh žil.
[url]httpunichr("58")//productfinder-wilounichr("46")cdnunichr("46")mediamidunichr("46")com/pfcdndoc/wilo_f_020000300002403700010092/113179/wilo_f_020000300002403700010092unichr("46")pdf[/url]
1 2 3
Iskanje po temi