Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Jaz pa kar precej. Pa lepo delajo. In pošteno, ker vem da tebe to grize.
Sicer je revnost subjektiven pojem. Enim je dost fičo, drugim pa...
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
Taav, enoznačen prenos odgovornosti se vzpostavi s pogodbenim razmerjem, okrepi z licenciranjem, obveza po angažiranju nadzornika po predstavlja obvezen prenos odgovornosti. Ne trdim, da je to slabo, samo pojasnjujem, da ne gre za prosti trg.
Vprašanje: IZS niti v najmanjši meri ne vpliva na cene storitev oz. ne postavlja nobenih omejitev?
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Tudi molzne krave morajo biti. Pa so vsi hepi. Jaz tudi.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 73
Teme: 41
Ocena:
0
bom vprašal nadzornika pa da vidimo.
se mi pa 500 euro na mesec za nadzor pri gradnji enostavne družinske hiše ne zdi dumping cena, sem imel pogovore s 3 različnimi nadzorniki, preden sem izbral dotičnega, in so vsi računali podobno. 4000-5000 euro za celoten projekt gradnje hiše do konca v cca enem letu.
Objave: 1287
Teme: 4
Ocena:
1
@Jaki: Zaenkrat ne. Kao spremljajo javna naročila in opozarjajo javne naročnike. Proti svojim članom ukrepi (vsaj meni) niso znani.
Npr takole:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")izsunichr("46")si/novica/obcino-braslovce-smo-opozorili-na-neobicajno-nizke-ponudbe-storitve-gradbenega-nadzora-1131/[/url]
8) Kdor zna, pač zna.
Objave: 16
Teme: 1
Ocena:
0
@manze, podobna izkušnja z mojima sorodnikoma.
Moja osebna izkušnja, ko sem ga iskal, je da ne bo iz moje bližnje okolice. Znanci, prijatelji,kolegi,... so mi dejali, da so itak vsi povezani in ....... Ni bil iz bližnje in širše okolice osrednje Slovenije.
Iz Celjsekaga predela Slo je gradil sorodnik in izbral zelo ugodnega. Izvalaci še kar solidni. Grem povprašat ali bi šli delat v okolico Ljubljane . Odgovor , da so tam še bolj požrešni kot tu. Razgovor gre do tja, da je od dveh izvajalcev nadzornik pokasiral še 4.500€.
V Brezovici gradil stric: zelo ugoden nadzornik. Od štirih izvajalcev dela je pokasiral 6.500€.
V obeh primerih je bila cena nadzora 1.300 - 1.400€.
@manze, predlagam, da oba takoj zamenjaš.
Glede cen : <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mojmojster.net/cene/vodenje_projekta">https://www.mojmojster.net/cene/vodenje_projekta</a><!-- m -->, od tu naprej investitorje strižejo kot ovce. Zakaj se jim pustijo je drugo vprašanje ,vprašanje morda za 1.000.000,00 evrov.
LP tomn
Objave: 407
Teme: 6
Ocena:
0
Občina Braslovče... je pa poseben primer... še posebej ko dobiš informativni izračun komunalca za parcelo, kjer je občina "delala" komunalno opremljenost.
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
@tomn, ker si tako obveščen te prosim za malo pojasnitve.
IZS delo obseg nadzora nekako na:
1. Gradbeni nadzor po Zakonu o graditvi objektov obsega:
• nadzor, da je gradnja skladna s projektno dokumentacijo, na podlagi katere je bilo izdano gradbeno dovoljenje,
• nadzor, da je gradnja skladna s projektom za izvedbo in gradbenimi predpisi,
• nadzor, da se v projekt za izvedbo sproti vnašajo vse tiste spremembe in dopolnitve, ki nastajajo med gradnjo, in take spremembe potrdita odgovorni projektant in odgovorni nadzornik,
• nadzor, da se gradnja izvaja v skladu s predvidenimi roki izgradnje,
• nadzor, da je kakovost vgrajenih gradbenih in drugih proizvodov, inštalacij, tehnoloških naprav in opreme ter uporabljenih postopkov dokazana z ustreznimi dokumenti,
• nadzor nad označitvijo in organizacijo ureditve gradbišča, vsebino in načinom vodenja evidence izvajanja del na gradbišču ter način izvajanja sprotne kontrole gradnje,
• nadzor, da se vpisi v gradbeni dnevnik vršijo dnevno,
• sodelovanje pri tehničnemu pregledu objekta,
• navesti tudi ostali obseg del v skladu s ponudbo nadzornika.
2. Dodatni nadzor obsega:
• nadzor nad količino, kvaliteto in vrednostjo izvedenih del v skladu s pogodbenim predračunom in knjigo obračunskih izmer,
• nadzor nad izvajanjem gradbene pogodbe,
• pregled in oceno projekta za izvedbo in njene skladnosti s projektom za pridobitev gradbenega dovoljenja,
• uvedbo izvajalca v delo,
• svetovanje naročniku ob nastopu nepredvidenih okoliščin med gradnjo in preglede, potrditve ali zavrnitve predlogov izvajalca del,
• prevzem del,
• reševanje zahtevkov izvajalca del,
3. Dela izven dodatnega nadzora:
• sodelovanje pri razpisu za izbiro in izbor izvajalca del,
• recenzijo projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja in projekta za izvedbo,
• sodelovanja pri sklepanju pogodbe,
• druga, pravna, finančna ali tehnična svetovanja v fazi gradnje.
• nadzor nad odpravo pomanjkljivosti in napak v garancijski dobi po zaključku del po tej pogodbi,
• nadzor v garancijski dobi.
Kaj od tega so zajemale cene o katerih govoriš, koliko obiskov gradbišča?
Če ocenim, da so za prvo točko in kakšnih 10 obiskov gradbišča cene, ki si jih zapisal še nekako sprejemljive. Za dodatne točke pa se obseg dela precej poveča tako na gradbišču kot v pisarni in lahko obsega tudi preko 50 ogledov gradbišča in podobno in pridemo v rang tistih, ki se omenjajo in jih ti označuješ kot oderuške. Za dodano tretjo točko pa ...
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
"Državnih nadzornikov v smislu strokovnega nadzora v gradbeništvu ni. So le nadzorniki, ki jih na osnovi ponudb, izbere investitor."
Itak. Če ne bi bilo posega države, ta tema ne bi bila odprta. Še malo pa bomo rekli, da so vsi učitelji zasebni delavci, ker lahko vsak sam odloča, v katero šolo bo vpisal otroka.
Objave: 226
Teme: 6
Ocena:
0
Pa saj ne vzame samo nadzorni. Vzame tudi arhitekt kuvertico, če pripelje izvajalce in nadzornega.. Denar vsakemu diši.. Ne vem kaj se delate kitajce? Tudi če jaz na objekt pripeljem/zrihtam npr vodovodarja, se ve, da bo plačal malico... V firmi v kateri sem delal preden sem šel na svoje, se je pa vse akterje vozilo na jadranje, kosila itd, pa je bila majhna firma. Korupcija...