PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Wifi enota za merjenje temperaturo kotla

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav, kot že izhaja iz naslova teme,
iščem napravo, ki bi bila kot npr. brezžični termostat, samo da bi merila temperaturo kotla oz temperaturo plinov..gre se bolj za praktičen namen, da ne bi hodil ven v kurilnico po nepotrebnem..ima kdo to oz. se da to sploh narediti brez nekih posegov v peč? Ali pa da bi recimo prikazoval iste informacije kot kotel sam, tdp, temp. kotla in temp. zalogovnika..
Če imaš internet in Seltron regulacijo si lahko kupiš kar njihov vmesnik in imaš kar lepo na telefonu vse kjerkoli si, no to jaz planiram v prihodnje.... Wink Ne vem pa s čim razpolagaš, meni se zdi tole zelo uporabno in enostavno. Ker pa imam na svojem LT možnost nadgradnje pa lahko preko neke druge aplikacije zakurim tudi na daljavo zamo drva morajo biti notri, torej se vse da. Pa veliko sreče.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.seltron.si/izdelki/seltronhome-gwd2/index.html">https://www.seltron.si/izdelki/seltronh ... index.html</a><!-- m -->
nimam vremenske regulacije, ampak brezžični termostat za vklop pumpe..imam pa valher upx-3 peč..
Zakaj pa hodiš v kurilnico?
Jaz hodim pušit recimo, zakaj pa ti?

Jaz imam tako. Seveda še ogromno manjka, sem pač bolj lene sorte.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://93.103.101.157/">http://93.103.101.157/</a><!-- m -->
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Fery tole sem pa že videl, kako in kaj si uporabil za tole zadevšno, tko mal za laike povej, me zanima. Lahko bi pa še IP skril pod kako domeno naprimer.
PS: Jaz hodim v kurilnico, kurit ali pa kaj v garažo postorit ali pa opazovat kaj se dogaja, če mam čas grem še na kakega ta kratkega "borovničke" Big Grin
Zakaj bi pa skrival? Tukaj gre samo ven, noter ne.
Arduino meče signal na net, to je vse.

Enkrat bo spletna stran. (ja pa ja de). Ne, ne, bo, ko bom rabil kaj premakniti spodaj.
Hudič je le, ker mi ni treba. Popolnoma vse samo laufa. Rabim samo za firbec, ko sem 1000 km stran. Če je vse na broju doma.

Sicer imam tudi aplikacijo za telefon narejano 52,6%. Ampak kaj ko tudi tistega ne rabim in se je tudi tam ustavil projekt.

BTW, wifi termometrov, vremenskih in podobne šare je toliko, da moraš biti totalno nesposoben, da take stvari sprašuješ tukaj.
Kako pa merite točno porabo vaših toplotnih črpalk?
Jaz bi točno rad nekje našel temperaturno tipalo dimnih plinov, ki bi delalo brezžično..da vem, kdaj ogenj recimo ugaša in grem naložit..sedaj pa recimo skoraj zamudim (še malo žerjavice) ali pa pridem prehitro( pol naklade še za skuriti)..pri TDP pa točno veš, kaj se dogaja..
vem, z žico povezanih termometrov in tipal je na tone, brezžičnega pa ne morem najti..nisem pa toliko maher, da bi združil sprejemno enoto termometra s tipalom in brezžično enoto, ki bi prikazovala T tipala..
Fery: mobilna aplikacija? A na mobilcu nimas brskalnika? Ce ze ostalim nabijas da komplicirajo.
Seveda da ga imam. Ampak če nimaš aplikacije, potem ne obstajaš.
Folk rabi aplikacijo, da mu pove kdaj mora spat. Ali pa srat. Ali...
mihaboy Napisal:Kako pa merite točno porabo vaših toplotnih črpalk?
Trenutno peš. Z dvemi števci, če slučajno eden laže.
Zanimiv app bi bil za kurjače da ti butne opozorilo-teci naložit, ko ti TDP pade pod vrednost ki si jo nastaviš.

Z arduinom pomojem precej trivialna zadeva za nekoga ki je v tem doma.
Pri uplinjevalnem? In zalogovniku?
Sicer imajo skoraj vse te wi-fi zadeve ponavadi možnost nastavljivega alarma.
Peetras a to dolagaš da nafilaš zalogovnik?
Drugač pa ne vem kako lahko fališ za tolk časa, da že žerjavice ni več oz. imaš v peči še pol naklade. V uplinjevalnih pečeh vedno gori enako, razlika se kaže samo z drvmi. Peč ti pa tudi verjetno ugasne ventilator in zapre lopute na koncu gorenja, tko da ne bi smelo bit prepiha skoznjo - žerjavica bi mogla ostat ohoho ur. .
no ja pazim, da mi peč ne preide v stanje pripravljenosti, ker se potem drva samo cmarijo in posledično dobiš velike fleke katrana po nakladalnem prostoru..druga stvar je to, da nimam bogve kvalitetnih drv, jelša, akacija 90%, se pravi lahka kategorija drv, čeprav smo namenoma pustili cela debla brez cepljenja, da je večja kubikaža drv v enem komadu..sicer pa ja, imam dojenčka in je potrebno filat zalogovnike, da imamo konstantno 23, 24 stopinj v bajti..če bi imeli ponoči 21 stopinj recimo, ni problem, zalogovniki bi zdržali tudi do popoldneva..
1 2
Iskanje po temi