PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja izolacija podstrešja nad betonsko ploščo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
primoooz,
brez parne zapore se kontrola kondenza izzide. Za primer vgradnje toplotne izolacije kot si napisal imaš lambdo = 0,123 W/m2K.
V kolikor jo vgradiš ne boš zgrešil. Priporočam, da jo vgradiš.
Vrteks po vrhu položiš.
Sama parna zapora na podstrešju ti ne bo poslabšala bivanje spodaj. Da se rešiš plesni več zrači. Poišči vzrok in ga odpravi. Toplotni mostovi?? :wink:
Lep pozdrav
som16 res hvala za odgovor.

Opravičujem se že vnaprej, a stavka "brez parne zapore se kontrola kondenza izzide" ne razumem najbolje...
Ali to omeni, da v mojem primeru parna zapora ni nujno potrebna, je pa vseeno priporočljiva?
Bi bilo dovolj izolativno tudi če položim 2x10 cm Unifit 32?

Sedaj razmišljam, da bi moral narediti tudi neko servisno pot za dostop do strešnega okna in do dimnika...bi tukaj položil kar 10-20cm kamene volne Knauf DP5? Ali se priporoča kaj druga?
Tudi tukaj spodaj dam parno zaporo? Kaj pa na vrh kamene volne? OSB plošče? Ampak slednje ne "dihajo", ali? Jih moram navrtati ali pa vsaj pustiti malce razmika med njimi?

Stiki med stekleno in kameno volno bi morali biti zlepljeni? Ali samo stisnjeni skupaj?

Toplotni mostovi na hiši zagotovo so (predvsem v vogalih zunanjih sten), a zunanja izolacija v obliki fasade trenutno ni opcija (finance). Kaj lahko še naredim poleg rednega zračenja? Rekuperatorji?

LP,
Primož
primoooz Napisal:Sedaj razmišljam, da bi moral narediti tudi neko servisno pot za dostop do strešnega okna in do dimnika...bi tukaj položil kar 10-20cm kamene volne Knauf DP5? Ali se priporoča kaj druga?
Ker sem ravno prejšnji teden klical na Knauf in tudi naročal njihovo minaralno volno, ti lahko podam infote. Upam da ti pridejo prav.

Za pohodne dele moreš dati DF volno. DF5, katero imam tudi sam ne nepohodnih delih, ni dovolj trdna za hojo gor.

Rekli so mi, da tam kjer bom imel pohodno, moram dati spodaj parno zaporo, lahko kar sekundarno kritino, in pa zgoraj na volno, čez pa recimo OSB.

Če nimaš pohodno, ni potrebno pod volno dajati nič, je pa fajn dati nekaj gor. Jaz sem dal kar sekundarno kritino.

Jaz bom sicer imel pohodno (DF) samo kakih 10 m2 ostalo pa si bom naredil konstrukcijo kakih 10 cm nad ostalo volno (imam DP3 in DP5).

Upam da ti infoti kaj pomagajo, sicer pa je najboljše da se kar na Knauf obrneš.
primoooz Napisal:Sedaj razmišljam, da bi moral narediti tudi neko servisno pot za dostop do strešnega okna in do dimnika...bi tukaj položil kar 10-20cm kamene volne Knauf DP5? Ali se priporoča kaj druga?
Tudi tukaj spodaj dam parno zaporo? Kaj pa na vrh kamene volne? OSB plošče? Ampak slednje ne "dihajo", ali? Jih moram navrtati ali pa vsaj pustiti malce razmika med njimi?

Stiki med stekleno in kameno volno bi morali biti zlepljeni? Ali samo stisnjeni skupaj?
.........

LP,
Primož

Pokliči me na 041/622 865 in bova kako rekla. Rezultat najinega pogovora boš vpisal tukaj drugim v vednost.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Pozdravljeni
Vprašal bi za nasvet glede dodatne zunanje izolacije frčade
Imamo mansardno stanovanje ki ima nekje 5 podobnih, večjih frčad kot je spodaj na sliki in so slabše izolirane zaradi tanjše stene kot pa ostalo ostrešje. Prosil bi za nasvet kaj je najboljše naredit.
Po informacijah izvajalca del je stanje naslednje: od znotraj gips plošča, pvc folija, 10cm steklene volne, paroprepustna folija na njih pa 2cm deske.
Kaj je boljše dodat oz se bo sploh kaj poznalo nekje 5cm dodatne izolacije od zunaj na te deske, večje debelina na žalost ni možna. Damo stiropor, trdo kameno volno ali kaj tretjega ?
Za vsako pomoč se že vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav
Janez

Priložene datoteke
.jpg   frčada.JPG (Velikost: 69,71 KB / Prenosi: 672)
To ti je "lumar"delal?
Pozabil napisat da na sliki ni naša frcada, dal sem eno iz neta in z puščicami označil kjer bi zunaj dodali izolacijo.
Delal je en lokalni mojster

Hvala

Lp
Janez
Veš Janez, pofotkaj svojo konkretno situacijo, pa zna biti kaj.
Vidiš, jaz tele, sem te mislil vprašat, kje so zunanje deske.
Evo še slika.
Lp

Priložene datoteke
.jpg   IMG_20181205_134533.jpg (Velikost: 128,72 KB / Prenosi: 569)
Na to ni kaj dodajat.

Če želiš, se odpre in pošlihta iz nule.
Moje mnenje.
@Janez 88,
A udara strele te pa ni nič strah?
@SinAbi hvala za odgovor, a bi bilo fest narobe če se da kamena volna ali naluknjan stiropor od zunaj gor na les in potem mrežica in lepilo? Bi se zadeva preverč zaprla? Bi teh 5cm sploh pomagalo?

@Mirator če ciljaš na pločevinasto kritino v spodnjem delu slike, je bila položena 14dni nazaj in se čaka na izvajalca da še uredi strelovod.

Hvala

Lp
Janez
Janez88, sam bi najprej preveril, kakšno je obstoječe stanje.
Janez88 Napisal:@SinAbi hvala za odgovor, a bi bilo fest narobe če se da kamena volna ali naluknjan stiropor od zunaj gor na les in potem mrežica in lepilo? Bi se zadeva preverč zaprla? Bi teh 5cm sploh pomagalo?

@Mirator če ciljaš na pločevinasto kritino v spodnjem delu slike, je bila položena 14dni nazaj in se čaka na izvajalca da še uredi strelovod.

Hvala

Lp
Janez
Če na obstoječe nalepiš EPS, se stanje glede kondenza izboljša (na nasataja nekaj manj. Dile so namreč parna ovira in sedaj imaš zelo verjetno kondenz tik pod dilami.
Glede na stanje dil, tole ni primerno za limanje izolacije nanje. Pa preveri, ali je notri res PVC folija ali pa taprava parna zapora (PE folija).

Predlagam odstranitev dil, namesto njih namesti Agepan DWD, nanj pa lepiš EPS izolacijo, lepilo, mrežica, zaključni sloj.
Druga varianta je odstranitev dil, podkonstrukcija ustrezne debeline, vanjo dodaš stekleno volno, čez sekundarna kritina, prezračevalni sloj in nato poljubna obloga (lahko spet dile).
Najlepša hvala za nasvete, jih bomo upoštevali.

Lp
Janez
1 ... 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi