Ok, hvala ko dobim tole pumpo se bom igral (itak vedno prav pride) bo pa treba čakat od 1-2 tedna xD. Se pravi 3 bare komot v sistemu, ekspanzija pa za 0,2 bara manj ali več? če bo tole ratalo in bo stabilno bom vesel, mislim še posebej zato ker sedaj ugotavljat ali kje pušča in kaj, zna biti živce parajoče Ker čez poletje je bilo vse v redu, ali je možno da se je sedaj ko je sistem toliko bolj hladen in se je posledično tudi pokazalo na tem da je tlak realno tudi padel? Itak se priporoča da se sistemi polnijo ob hladnejših dneh in ko ni sonca, zato sem pač razmišljal v tej smeri.
Počasi se spet tlak bliža proti ničli, sicer zdaj nisem še nič drmal, čakam pumpo, me pa malo skrbi, ker nimam ideje ali sploh pušča, glede na to da je vse skupaj dalo samo 1 sezono/poletje čez pa stestirano zdej ko je hladno pa tkole xD
No vidim da ni razprave, se pa oglašam ponovno, da povem, da sem zadevo rešil, najprej sem nekaj časa opazoval in ko sem odstranil na določenih mestih izolacijo sem vse očistil in čakal in dočakal krivca, puščalo je malenkost pri T kosu kjer je nameščen odzračevalni ventil sem ga malo privil in tlak se je takoj ustalil celo malenkost dvignil se je.
Sedaj pa k pumpi, pumpo sem dobil in dela super, res pa je da sem kmalu po moji napaki kazalec zabil in sem takoj izklopil pumpo seveda je ostal tam kjer je "manometer na pumpi", a pumpa svoje vseeno naredi, imel sem nekaj dela da sem nabavil ene 2 kosa za priklop na ta Seltron set ker priloženi priklop ne paše ravno, da bi ga takoj priklopil. Skratka pustil vsega skupaj cca 2 uri laufat da je premešalo in dodal glikol. Je pa res da ko merim ves čas kaže samo do -15 ni važno koliko glikola sem dodal, morda pa le nimam pravega merilca, komu mar hehe. No potem sem sam sistem nafilal na 3,5 bara in zaenkrat po 1 tednu še vedno ostaja tlak popolnoma enak, upam da bo tako tudi ostalo.
Je pa fino ker taka pumpa prav pride in ni treba klicarit centralista ki nikoli nima časa, zato je ta pumpa od IBO (<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?p=895326#p895326">viewtopic.php?p=895326#p895326</a><!-- l -->) zelo poceni varijanta za domačo uporabo sploh.
Da obudim temo...
Pri klasični centralni peči na drva (stara stadlerca) pada tlak. Po vsakem kurjenju, ko laufajo 2 črpalki, tlak pade. Takoj sem posumil ekspanzijsko posodo. In ko pritisnem ventilček, ne gre ven, ne zrak in ne voda. Tudi iglo sem odšraufal in ne gre nič ven. Torej je verjetno samo prazna. Ko jo poskusim napolniti, tlak v sistemu naraste ampak v posodi ni zraka nič, vsaj iz ventilčka ne pride nič.
Zakaj hudiča tlak v sistemu naraste, če ne gre potem nič zraka iz EP, nekam zrak najbrž gre?
Ko zakurimo, pa po vsakem kurjenju tlak pada. Mislim, da sistem tesni in nikjer ne pušča, niti tlak ne pada, če ne kurimo. Poskusil sem tudi, da sem vodo spustil iz sistema na 0,5 bara in poskusil napolniti EP pa sem samo tlak sistema dvignil na 2 bara in sem potem dodatno spustil vodo na 1,6 bara in pustil. Bom danes videl kaj bo, ko bom zakuril.
Kolikor sem bral ravno to temo, bi moral sistem sprazniti na 0 bara in potem poskusiti napolniti EP. Edino to še nisem poskusil. Imate vi kakšno drugo rešitev?
Imam pa vprašanje in upam , da bo mi kdo od vas lahko pomagal. Zadnjič sem po pomoti povečal tlak ker sem mislil da je kaj s pečjo narobe ampak vendar na srečo ni. Moje vprašanje zdaj pa je: kako lahko spustim tlak iz peči, ker ko mi ogreva se dvigne na približno 2.4 bare.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.