PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Led žarnice + stikalo z lučko = utripanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torej 2 leti nazaj sem za hodnik kupil 2 Eglo 10w e27 žarnici.

Zvezani sta na TEM Čatež stikalo, ki ima zvezano lučko, ki sveti, ko ste luči ugasnjeni.
To je super delovalo 2 leti.

No pred kratkim mi je ena žarnica crknila in sem šel v OBI po novo, saj ima Eglo 5 let garancije.

Pridem domov, jo prišraufam in takoj začne utripat.

Podoben primer sem imel z led trakom, kjer sm mogu odklopit lučko v stikalo, da je nehalo.

Sedaj sem tudi to storil za hodnik. Ker pa mi je na hodniku tale lučka prišla zelo prav me zanima, kaj se da storiti, da bi imel osveljeno stikalo ter neutripajoče luči.

Malo sem primerjal staro in novo Eglo žarnico in sta (čeprov imata isto kataloško številko) precej drugačni.

Moja teorija je, da so menjali proizvajalca, ki nuca cenejše krmiljenje led luči.

Torej, lahko kaj naredim sam? Razen menjave luči? Če ima kdo doma in ma podobno brez utripanja, bi prosil za model.
Iščem pa neutral white okoli 4000k.
Vstavi temov RC filter IA50.
Ali pa tlivko/led/lučko v stikalu priključi direktno na F in N.
Ali pa "lučko" ven flikneš.
arbajter Napisal:Vstavi temov RC filter IA50.

Ok super, bom pogledal. Hvala.

Kot sem napisal bi lučko rad obdržal.
A pa ta filter morš vgradit pri luči? Ali lahko pri stikalu?

Namreč imam 2 luči na eno stikalo, pa stikalo je precej lažje razstavit kot luč.
Ta element moraš vezati vzporedno s sijalko (žarnico). Če bi imel v stikalu tudi nulo, potem bi to mogoče lahko vezal v stikalu med vodnikom, ki gre na luč in nulo (ni pa nujno, da bi delovalo, ker ima vsak vodnik tudi kapacitivnost in induktivnost in bi se s tem mogoče izničil učinek vezja)
Mirator, imaš prav, v tem primeru lahko v dozo flikneš tudi dva ali pa tri IAje, če eden ni dosti.
Praviloma pa se to dela pri svetilki.
Pozdravljen, imam podoben problem z novimi LED svetilkami.
Kako se je rešila lučka pri vas?
Iskanje po temi