PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Velikost zalogovnika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zalogovnik in razdelilec direkt.
Hanzi Napisal:Na cisterni od kurilca pise 0,3 bara, ne pa tri bare....
Zakaj za vraga so vse avtocisterne okrogle, vsi podzemni rezervoarji..,se rezevoarji na prevoznih sredstvh obicajno niso pravokotni (samo tomosov avtomatik mi zdele pride na pamet ki je imel pogojno pravkotnega)
. moj faks se je koncal.prej preden sem.prisel.do hidrotehnike. Wink
Koliko tehta in stane zalogovnik je odvisno od tega, koliko materiala za nek volumen vanj vgradiš. Z malo matematičnega znanja pa lahko ugotoviš, da najmanj materiala in najmanjšo površino za največji volumen dobiš pri krogli. Ker je kroglo malce težje narediti in postaviti se pač teži k njenemu približku. Ta pa so valji z bombiranimi osnovnimi ploskvami. Pri avto cisterno pa je treba dodati še faktor zračnega upora zato so tam oblike še malo bolj čudne.
Torej- kvadratni zalogovnik ne bo nič drugače opravljal svoje funkcije kot okrogel, če se vzame v zakup malce višja cena zaradi več vgrajenega materiala.
Zdrava pamet: a ce bi za sanitarno vodo peljal cevi mimo kotlovskega razdelilca in bi povratek vrnil tako kot si narisal je ok in se tako izognem Avc 05r? Ali s tem podrem hidravljiko?
zdravapamet Napisal:Če boš vgradil tovarniško narejen razdelilec in mešalne-direktne kroge
Kdo je proizvajalec/prodajalec takšnega razdelilca?

zdravapamet Napisal:Če boš mešalne sete delal sam, potem je shema drugačna.
Kakšne so spremembe pri shemi, če se uporabi doma narejene mešalne kroge?
Sedaj imam kupljenega za 3 veje je od MIK-a ampak ga bom nekoc zamenal s 4 vejnnim. Ce pa bi za sanitarno lahko speljal mimo potem ni investicije.
Ja ampak ti od Mika(Maring) nimajo dodatnega priključka na hladni komori, kamor bi se priključil povratek iz bojlera. No, eni modeli sicer imajo dodatno še en priključek za polnjenje/raztezno.
Nekaj dosti pocinkane robe uporabljaš. Sassapo bi rekel, da si vnaprej rihtaš stranke. Ker bo ziher nekaj požrlo.

Raje bi strankam šenkal medeninaste ali kromirane kose.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Na vseh teh slikah pogrešam razdelilec z dodatnim priključkom na hladni komori.
Fery Napisal:Nekaj dosti pocinkane robe uporabljaš. Sassapo bi rekel, da si vnaprej rihtaš stranke. Ker bo ziher nekaj požrlo.

Raje bi strankam šenkal medeninaste ali kromirane kose.
Kaj najprej pozrejo pocinkani kosi?
A se od 1- 6/4 dobijo po pametni ceni drugacni kosi kot pocinkani. Ze pocinkani niso zastonj.
Dobiš medenino, barvane kose, in še kaj.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Kam pa spadate mojstri, ki imate očitno preveč domišljije in si izmišljujete obstoj serijsko(tovarniško) izdelanih komponent, ki jih uporabljate pri svojem delu?

Drugače pa jaz nisem noben mojster ogrevalne tehnike, ampak ok, če se bo kdo pri sebi bolje počutil, me lahko ima za slabega mojstra česarkoli, je pa res, da me Motijo izjave ljudi, ki niso zmožni stati za temi svojimi izjavami.
Zdravo,

obujam temo ker za moj primer potrebujem nekaj nasvetov/podatkov:

Vprašanje 1:
Glede na to da bo kurilnica od hiše oddaljena 25 metrov kje je bolje imeti zalogovnik? V hiši ali v kurilnici? Torej bližje peči ali bližje razdelilcu?
Povezava med kurilnico in hišo je toplovodna cev 2x32 + zalogovnik 1500L

Vprašanje 2:
vžig in ugašanje peči bi bila odvisna temperature v zalogovniku: vžge se, ko temepratura na vrhu zalogovnika pade iz 70°C na 45°C; peč se ugasne ko se spodaj zalogovnik ogreje na 70°C. Za regulacijo vžiga izklopa bi bil regulator Seltron SCC40. Je to ok?
(peč je na sekance z avtomatskim vžigom, brez neke regulacije)

Vprašanje 3:
Varovanje povratka: 3P + motorni pogon + pumpa, krmiljenje preko SCC40, pumpa uganse ko pade temperatura dimnih plinov ali ima izklop tudi SCC40? Zagon pumpe je ko je temperatura v kotlu 55-60°C. Ali?

Strokovnjaki prosim za nasvete.

Hvala.

LP
Ne poznam se scc. Z enim scc bos vzigal pec in varoval povratek? Za varovanje povratka je sicer ceneje acc40.
Zalogovnik daj v hiso. Zakaj? Zakaj bi pol leta 24/7 izgubljal toploto v povezovalni cevi in gonil mocnejso crpalko, ce jo lahko samo nekaj ur na dan ko bo pec gorela.
Moc peci, kvadratura ogrevanja, izolacija?
Pumpa pri varovanju povratka naj ugasne, ko ima kotel nizjo temperaturo od dna zalogovnika,oziroma nizjo od nastavljene (60?)
Hanzi, kotel bi bil nastavljen na 70 in bo skos vzdrzeval 70C (pec na sekance).
A ni bolj logicno da pec ugasne ko temp na dnu zalogovnika doseze 70 in pumpa za varovanje se laufa dokler vse na gorilcu ne pogori oz se shladijo dimni plini?
1 2 3 4 5 6 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi