PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje sanitarne vode - koliko stopinj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V zgornjem izračunu sem pozabil dodati, da je prihranek 1,5 €/mesec zgolj izven kurilne sezone. V Kurilni sezoni mi toplota, katera se izgublja s kroženjem pomeni toliko manj dela TČ. Torej je zaprt krožni vod v ogrevalni sezoni dražji za strošek izgubljene vode. Ta pa znaša tam 1,5 €/mesec. Ker je ogrevalna sezona pri meni tam 7 mesecev (od sredine septembra do konca aprila), to pomeni da bi z zaprtim krožnim vodom letno izgubil tam 3€ na račun večje porabe vode.
Najoptimalnejša rešitev je torej, da je krožni vod 7 mesecev odprt in 5 mesecev zaprt :mrgreen: :mrgreen:
Jap, saj to sem včeraj napisal. Odvisno do česa imaš večje usmiljenje. Direktno do vode ali do globalnega ogrevanja in potem čez to do vode. Smile
Saj sem rekel, odvisno kaksne cene vode imate in kakšne dolzine napeljave. In pričakovanja glede udobja. Jaz hočem imeti toplo vodo takoj, vodo imamo drago, zato sem dal narediti cirkulacijo in jo tudi uporabljam 24/7.
Ko froca ne bo več treba previjat tudi ponoči, bom dal obtočno na urnik in cirkulacijo izklopil čez noč.
akulp Napisal:Škoda časa? Saj ga ne izgubiš ti, ampak ogrevalni sistem. Če te ne zanimajo EUR in če ti je vseeno z vidika naravovarstva, potem ne vem, zakaj se sprašuješ da ali ne. Smile
S časom sem mislil tisti svoj/naš čas, ko slučajno zmanjka vode v bojlerju in moraš čakati, da se ogreje. Malo večja možnost je, da do tega pride, če je v igri še cirkulacija, ki konstantno hladi boljer.
Aaa, štekam. Pardon.

Jah ja, to pa se strinjam. Sem imel na začetku ene 2x to težavo. Potem sem pa tukaj po forumu spraševal, kje na STČ nastavim, da bo hitreje začela dogrevati, so me pa itak najprej nakurili, češ to je avtomatika, take nastavitve ni ... No, potem odgovora itak nisem dobil. Na koncu sem pa nastavil, da STČ laufa 24 ur, potem pa vklopi pač ko rabi. Smile CIrkulacija pa je, kot sem že napisal, pri meni vklopljena 3x1h/dan.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi