27.11.2018 ob 14:59
V najslabšem primeru (spodaj 15°, zgoraj 40°) mi do zgornjih 45° pogreje nekje v 1h. Nazivno ima bojler 285L volumna.
bozgom Napisal:Če imaš cirkulacijo pod estrihom in poleg talno ogrevanje so izgube logično precej manjše. Če pa se ogrevaš z radiatorji in poteka cirkulacija po steni od kleti do mansarde je pa slika povsem drugačna. Preko noči imam izklopljeno ogrevanje sanitarne vode pa pade temperatura vode iz 44°C na tam 36°C v tam 10 urah zgolj zaradi cirkulacije. Cirkulacija poteka termosifonsko in so take izgube kljub temu, da imam povratek skoraj do konca priprt. Če ga odprem do konca je bojler prazen (pod 40°C) v 4..5 urah.
Drugače pa- za eno tuširanje pade temperatura v 300 l zalogovniki za 0,5°C do 1°C (ali se tuširam jaz ali gre pod tuš hčerka). Tako da- bojler segret na tam 44°C mora brez problema zadostovati za dnevne potrebe in 4 tuširanja (če odmislim cirkulacijo).
cheba Napisal:V letu zagoniš toliko energije za brez veze, da se ti res ni potrebno ukvarjati s takimi malenkostmi.Po pravici povedano me ne zanima, koliko vode bomo stočili iz naravovarstvenega vidika, ampak na cirkulacijo gledam samo kot na udobje, če bi se izkazalo, da bi jo rabil. Pa bojlerja ne bi rad hladil za brezveze. Spet ne iz vidika €, ampak zato, ker mi je škoda časa, ki ga ogrevalni sistem porabi za dogrevanje vode, ki se je shladila za brezveze, če bi lahko brez cirkulacije bolje ohranjal temperaturo vode v bojlerju.