Objave: 1193
Teme: 0
Ocena:
0
Hruške pa japke...
Ustavite se malo
Kakšna sanitarna voda, govora je o ogrevalni vodi.. sanitarna je bila malo nazaj...
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
@Stesta: zadnji zapis pred mojim je bil o?
Ocena:
0
Že tisti ( pravzaprav tudi en prej) je glede na tematiko v temo brcnu..
Ocena:
44
Še dobro, da se ti držiš tematike.
Objave: 109
Teme: 1
Ocena:
1
Ampak tle se res nekaj skače iz sanitarne na ogrevalno pa na malo expanzijo pa na velko itd...cela zmeda...če izhajamo iz prvega posta se je vprašanje nanašalo na ogrevanje, radiatorje, ane?
Tudi jaz imam problem tlaka v sistemu...ogrevalnem, da se razumemo...ko je peč hladna je tlak nekje 0,4 bara, ko se segreje pa seže tudi do 2,5... pa spuščam zrak na expanziji pa preveč pade pa je slišat pretakanje u sistemu potem, pa dolijem vodo pa mi butne na varnostni ventil ko se segreje, pa dodam zrak v exspanzijo pa je spet tlak pol previsok, pa prezračim radiatorje pa je pol ko se shladi prenizek...ni da ni
Sumim sicer en radiator v kleti, ki se je poscal in je sedaj zaprt ampak tam je edina točka kjer bi lahko vleklo zrak v sistem...ehh ne vem več, čista jeba
Ocena:
44
Bo treba najprej malo preračunati in potem dolivati, spuščati. Je večja verjetnost, da bodo boljši rezultati.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
- Višinska razlika med raztezno in najvišjo točko vode sistema?
- Količina vse vode v sistemu?
- Velikost raztezne?
- Željena (dejanska) max temperatura vode?
- Pritisk varnostnega tlačnega ventila vode (pri katerem pritisku vode ti varnostni spusti)?
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 398
Ocena:
0
Ali ti še vedno ni jasno, da ti je mojster zmontiral premajhno ekspanzijsko posodo?
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Prej bi rekel nedelujočo ali nenapolnjeno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ocena:
0
@Fery, bi se strinjal s tabo.. verjetno je kaka brezvezna dubioza, in si je z opisi, kot jih daje lastnik, težko pomagati..
150 litrov le ni tako malo!
Podoben pojav je bil pri kolegu, ko je bila expanzija čist polna,
( duša izdihnila)
resda ni bilo zalogovnika ampak vseeno.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Zakaj ne morem napumpat ekspanzije. Niti iz nje ne pride ne zrak ne voda. Najptej probal z nozno pumpo, potem kompresor 8 barov, ne gre skozi.
Mori me to ker je premalo pumpana ali celo nic, in je p9lna voda in bo enkrat tisto konzolo iz stene potegnil.
Ekspanzija mislim da 24l, t
Za sanitarno.
Ocena:
44
Si poskusil odviti sredico ventilčka?
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
Koliko pa imaš tlak v sistemu?
Poizkusi zapret glavni ventil, ter odpret eno pipo da pade tlak. Potem bi moglo iti napumpati. Če pa še sedaj ne bo šlo potem pa, kot je predhodnik napisal poizkusi odviti ventilček, seveda če imaš ustrezni ključ.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Evo, odvil ventilcek,iz njega ni prisel ne zrak ne voda, zaprl glavni ventil, odprl vroco in mrzlo pipo, probal s kompresorjem napolnit, pa ni uspelo. Nic jasno. kot bi meh bil prazen in zlepljen. Drugace si ne predstavljam, imam premalo pameti.