PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč dela, radiatorji mrzli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce imas.svezo vodo v sistemu,.potem je v njej vec kisika kot v stari.
Ce kuris pec na visoko temperaturo, potem se tudi vec plinov pojavi v instalaciji.
Če imaš identičen ventil kot je na skici, imaš zaprto ogrevanje. Daj ga na ročno in ga zasuči v drugo skrajno točko.
Gumb pogona pritisni noter (cca 5mm) in obrni za 90 stopinj v desno. .
Po sliki pogona ventila na prejšnji strani je ventil odprt (rdeče polje) in če se je instalater držal pravil je to v redu tako kot je. Povratek iz radiatorjev je lahko na levi ali na desni. Od tega je odvisno kako je narisano rdeče-plavo polje na pogonu.
Še enkrat lepo pozdravljeni vsi skupaj,

hvala vsem, ki ste mi dali nasvete, včeraj smo zadevo rešili in sicer je bilo v sistemu toliko zraka, da toplota ni šla naprej, kar mi je tudi dosti od vas to povedalo, da zna bit v temu problem.

V ceveh na podstrešju, črpalki in še kje so se pojavili zračni žepki, ki so toploto držali nazaj. S kolegom, ki se malo bolj spozna na te stvari sva vse ogrevalne elemente preverila in vse deluje kot mora in potem je kolega dejal, da edina stvar lahko še da je ujet zrak v sistemu. In res je bilo tako. Cca uro in pol sva spuščala in dodajala vodo iz sistema in s tem tudi ujeti zrak. Jaz sem bil že kar obupan ampak skupaj sva zrihtala zadevo. V kolikor pride kaj takega se znajo člvokeu hitro prioritete spremenit Smile

Iskrena hvala še enkrat vsem vam za pomoč. V tem tednu sem se kar nekaj naučil o ogrevanju in pripadajočih elementih predvsem pa da je v slogi moč. Sam bi težko tole rešil v najboljšem primeru bi trajalo precej dlje.

Ne morem vam ničesar dati v zahvalo razen to da bom tudi jaz drugim pomagal pri podobnih problemih.

Hvala še enkrat lep preostanek vikenda želim

@Gomi: da, ventil je bil pravilno nastavljen.
tudi sam sem imel podoben primer, nisem nikakor mogel premakniti rotorja, dokler nisem odvil 4 vijake in razstavil črpalko, obrnil rotor(celo pri vklopljeni črpalki), in sestavil nazaj, 5 min dela ( prej pa 2 uri zajeb...)
Citat:je bilo v sistemu toliko zraka, da toplota ni šla naprej,
Če nisi uredil pritiska vode in plina v raztezni, se bo stvar ponovila prej kot v enem letu.
Nimam časa - sem v penziji!
1 2 3 4 5
Iskanje po temi