PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč dela, radiatorji mrzli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tako sem jaz vedno odzračeval, pa kljub relativno majhni raztezni posodi ni bilo treba več kot nekaj krogov po bajti naredit.
arbajter Napisal:Glede na opisan način z zagonom in zaustavitvijo peči sem še vedno prepričan da gre za napako pri ponovni montaži elektromotornega pogona na os mešalnega ventila. Če gre za tovrstno napako boš najlažje ugotovil če ponovno snameš glavo elektromotornega pogona ventila in tisto ročico pod njim, tako da prideš do gole osi ventila. Prirezan rob osi mora biti horizontalno spodaj. V tem položaju je ventil zaprt. Nanj priviješ ročico, puščica mora kazati navzgor. Na elektromotornem pogonu mora biti gumb obrnjen na zaprto, torej zadebeljen moder rob navzgor, oziroma obrnjen v levo. Tako stoječega ponovno natakneš na ročico ventila. Ker pa se lahko pojavi tudi morebiten obraten priklop pogona (v spodnjem levem delu pogona so tri priključne sponke, modra za nulo, rjava pogon odpira, črna ga zapira) bi bilo dobro preveriti še to možnost. Mislim, da bi potem tole moralo delovati. Na katerem koncu si?

Pogon, ventil...
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?3w/DJ/3mtMYuur/pogon-ventilaunichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/3w/DJ/3mtMYuur/pogon-ventilaunichr("46")jpg[/img][/url]

Hvala za nasvet vendar se pogona nisem dotaknil. Imam pa ravno takšnega kot je na vaših priloženih slikah Seltron in je tudi odprt prilagam sliko spodaj. Če prislonim ušes gor se sliši kot da deluje rahlo brni. Sem pa iz Ljubljane, Sneberje ob šmartinski cesti. Če bi bili tok prijazni da bi prišli pogledat 100% ne greste praznih rok domov.

Priložene datoteke
.jpg   DSC_1193.JPG (Velikost: 189,07 KB / Prenosi: 362)
Hanzi Napisal:A si sam v hisi?
Nimas nikogar ki bi ti odpiral pipo ko bi tlak padel pod en bar in zaprl ko bi narastel na dva. Ali pa odzraceval radiatorje, ce je prvo preveec zahtevno.
Ce si sam, natoci vodo do dobra 2 bara, pa odzracuj. Ko ne bo vec pritiska na radiatorju, (niti zraka, niti vode) bos moral.spet vodo nafilat.

Da točno tako sem danes naredil z mamo. V kolikor ventil na podstrešju odprem ne gre iz nobenega radiatorja niti mililiter zraka ven.

Napeljava je narejena tako: iz peči gredo cevi kakšne 4metre gor na podstrešje in so še nadaljnih 10 metrov s parimi zavoji v horizontali. Predno cevi zavijejo navpično dol v stanovanje (pritličje) je gor "glavni" odzračevalni ventil. Če tam izpustim zrak, in grem dol poskusit izpustit zrak iz radiatorjev iz vsakega takoj pricurjala vodo. Jaz menim da se v horizontali cevi na podstrešju naredi zračni žep in se zaradi tega ne ogreva ker voda ne pride čez te cevi ker jo zrak tišči.

Kakorkoli, danes sva z mamo naredila ravno to da je ona pri peči filala vodo jaz pa sem na podstrešju odvil ta ventil in ven je pricurjala samo vodo. ODvisno koliko sem odprl, če sem ga ful odpru je bil tudi močan curek.

Bom še pogledal nastavitve na chronomatiku za štelanje načinov ogrevanje ker sem ga včeraj resetiral, samo cevi in radiatorji so bili mrzli še predno karkoli štelal na njem.
Sedaj sem se malo bolj posvetil odzračevanju oč in zgornjega ventila. Že 3x zapored ko sem odlosal čep na oč vn malo pihne zraka/para. A je potem črpalka zanič??? Bom še naprej poskušal, majku ji.

Končne ugotovitve sta da je nekje zračni žep in/ali pa je nekaj s črpalko kot vas je že veliko povedalo.
Zdaj odzračujem zgornji odrzračevalni ventil in črpalko. Od kje tok zraka pride ne vem.
Jz ne razumem kako to da je taka razlike med sedaj in prejšnič ko sem praznil/polnil sistem. Prejšnič sem enako spraznil, ko sem snemal dol en manjši radiator in dal večjega gor in napolnil sistem. S to razliko da so se radiatorji segrevali ko norci na enih mestih so bili pa hladni kar je pomenilo da je bil zrak notri. Sedaj pa toplota sploh ne pride do njih,.. Čeprav so cevi ki pridejo v stanovanje že toplješe. Očitno moram samo ponavljati vajo in odzračevat glavni odzr. ventil in pumpo.
Da mi kje zraka ne zauga notr v pumpo?
Da ti ni pumpa zaribala, si jo probal ročno zavrteti - stare pumpe je bilo vedno fajn ročno obrniti 7 izvijačem ali čim podobnim, ker so se preko poletja, ko niso delale, "zataknile" in je bilo pametno najprej ročno zavrteti rotor.
Iz tele zadeve sem tudi malo zraka spustil ven dokler ni voda začela počasi tečt ven. kaj je že to, delovni ventil??

Priložene datoteke
.jpg   DSC_1195 (1).JPG (Velikost: 157,82 KB / Prenosi: 330)
Odzračevalni lonček - ta spušča zrak ven, ne bi smel pa vode....
[quote="Urs"]Da ti ni pumpa zaribala, si jo probal ročno zavrteti - stare pumpe je bilo vedno fajn ročno obrniti 7 izvijačem ali čim podobnim, ker so se preko poletja, ko niso delale, "zataknile" in je bilo pametno najprej ročno zavrteti rotor.[/quote

Sem, večkrat Smile sem celo dol uzeu in se vrti čisto lepo.
Urs Napisal:Odzračevalni lonček - ta spušča zrak ven, ne bi smel pa vode....

Sem ga šel še enkrat odšraufat in je ponovno spet sputil malo zrak in mikro malo vode. Ali je že to problematično ali je mogoče samo kakšen kondez. Pred leti vem da mi je serviser tegale menjal.
Aha sem prebrou pri drugi temi, ne bi ga smel do konca zategnit. Sem ga zdaj odlosal pa malo potolkel voda pa ne teče.
Verjetno bi ga bilo smiselno zamenjati. Verjetno ni vseeno kakšnega vzamem? Naj bi bili "srebrni" boljši?
Avtomatski odzračevalni lonček.
Ko enkrat dokončno odzračiš ga itak ne rabiš več, puščat začne pa slejkoprej vsak-takrat mu zategneš kapico, pa pred vsakim začetkom sezone ročno izpustiš, če imaš kaj.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi