PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ok... Da vržeš tak podatek ven, je tako kot vržeš kost med lačne pse. Moj tudi. Rezultat je pa vreden se manj kot če bi bil.na papirju. Tisti bi bil vsaj za podkuriti. Zdaj bolj jasno?
bohinc Napisal:Bozgom si spregledal vključno potreb objekta -izolacije?!

Če ne bi imela primerljivih hiš (radiatoji, tam 150 m2 ogrevanja, stare 30+ let...), bi to navedel. Klima pod Karavankami pa tudi ni kaj bolj mila, kot klima pod Julijcih.

Torej je razlika zgolj v tanar-tabulš :lol: :lol: :lol: :lol:
Zavoljo debate, pa ker lahko da me spomin vara, daj malo napišita oba še enkrat kaj primerjata. koliko je hiša stara, koliko velika in koliko ima izolacije kje.

da malo potestiram memorijo, ker jaz se spomnim, da si nista tako zelo podobni.

Če pa sem.se zmotila, se pa opravičujem za OT. Naša situacija je potem.edina neprimerljiva.
Bog te nima rad. Pa sm mislil, da sem jaz vsekan. Prebral sem par tem o TČ... al to človek res ne razume in ne ve kam je šla kultura etc.
Vsak po svoje nabija kaj je boljše kaj ni, pol pridejo notr še monterji i eto ti ga ješprena. Bez klobase. Slabega okusa.

Nben pa ne napiše nekih uporabnih info... ta TČ za tak kbjekt etc, ta Tč pa za tak objek, ker “ razlaga “

Svašta brate.

Kupit šporhat na drva Smile
@RPB, če pogledaš število postov mene Bohinca in tudi bozgoma, potem si lahko misliš, da smo to že pisali. moj problem je bil, tak kot tvoj, da je bozgom navrgel podatek, ki pač njemu v danem trenutku odgovarja in je pvsem zanemaril bohinčev apel za "nekaj primerljivega". zato, da bi malce pohvalil ta nartabuljo inverterco. njegov post je seveda približno toliko relevanten kot moj, kjer je skoraj da ne po napisanem čang šlang še najboljš. torej tvoj problem je točno tak, kot od Bohinca in mene. kar nekaj en info nepovezan ven vreči pa živijo. karšenkoli zaključek na podlagi tega je bistveno slabši kot nič.

te pa razumem, da če zdaj nekdo vpade, ne ve nič in še manj iz tele strani. pa naj ponovim vsaj moje podrobnejše infote, da se ve čemu naj se priklopi tisti graf 3.11.2018
Hiša:
pasiva po PHPP
K+P+N 235 m2 neto ogrevane površine + 20m2 galerije (600m3 neto prostornine),
talno
Okolica Kranja, 5 oseb
TČ Panasonic Aquarea 5kw + 300L bojler,
Prezračevanje Helios KWL EC/ET 500m3,
Notranja T = 23 stopinj
Elektrika edini energent
Ekola, zdj že mam s čim primerjat Smile

Jaz itak gledam to iz šterih zornih kotov. Berem Slo, Cro, De in dva skandinavska. Skandinavce sploh zaradi tega ker pač imajo drugo filozofijo, gradijo drugače, tud materiale drugačne. Potem sem zašel še na teme o TČ. Se pa pri njih lepše pogovarjajo Smile

Tukaj pa sem že povsod videl ja, da vsak pljune ven sam to kr njemu paše in si s tistim bas nic nemors pomagat. Ni pa specifikacije o bajtah, kje so, kake so, kdo jim je svetoval, zakaj jim je tko svetoval. E potem bi pa imeli o cem debatirat.

Ampak ok, do TČ je pr men še daleč. Približno se mi pa svita že počas kake so razlike etc.
@JaBK
V teh vremenskih razmerah, ko vsi razmišljamo ali sploh goniti TČ ali raje kratke rokave zamenjati z dolgimi vpliv izolacije hiše ne igra neke vloge. Vse TČ so za takšne razmere močno predimenzionirane in delujejo bolj ali manj v on/off režimu. Zaradi Takšnih razmer lahko vidimo tudi razlike med posameznimi nastavitvami in krmilji posameznih TČ.
Če se spomniš, sem se pred dnevi čudil, kako imajo nekateri parameter s katerim določijo minimalni čas mirovanja TČ in minimalni čas obratovanja. Govorilo se je o tam 12 minutah, meni pa TČ obratuje tam 60 min na minimalni modulaciji 25 Hz in nato počiva tam 3 ure pa ni nikjer za nastaviti kakšen podoben čas.

Podatki o izolaciji, površini ogrevanja, družinskih članih, temperaturah... pa bodo pomembni takrat, ko bo zima pokazala svoje zobe. Takrat jih pa bom tudi priložil poleg takšnega odgovora, kot je bil tista, kateri je sprožil takšne odzive :mrgreen: :mrgreen:
RPB Napisal:Ekola, zdj že mam s čim primerjat Smile

Jaz itak gledam to iz šterih zornih kotov. Berem Slo, Cro, De in dva skandinavska. Skandinavce sploh zaradi tega ker pač imajo drugo filozofijo, gradijo drugače, tud materiale drugačne. Potem sem zašel še na teme o TČ. Se pa pri njih lepše pogovarjajo Smile

Tukaj pa sem že povsod videl ja, da vsak pljune ven sam to kr njemu paše in si s tistim bas nic nemors pomagat. Ni pa specifikacije o bajtah, kje so, kake so, kdo jim je svetoval, zakaj jim je tko svetoval. E potem bi pa imeli o cem debatirat.

Ampak ok, do TČ je pr men še daleč. Približno se mi pa svita že počas kake so razlike etc.

Saj drugače se najde zelo veliko uporabnega tu gor. Se zmeraj. Ga pa pospremi vedno več balasta, to je pa res. In potem se je treba prebijati skozi vse to. Ma se splača tudi do. Par koristnih informacij, ki ti bodo pomagale, pa boš za zmeraj hvaležen da si našel ta forum, tiste brezvezarije pa pozabiš. Če lahko... Pa pustmo samo TČ ipd, kurilnica je, če vse ostalo špila, bistveno izgubila na pomenu.
Bozgom, če bi ti prostori dosegli želeni cilj v temperaturi prej, potem ti tč sigurno ne bi delala 1h na 25Hz, če bi pa bili pogoji za izklop izpolnjeni po štirih minutah, pa za kompresor sigurno ni super, da bi se ugašal ane, zato je tisti čas, da ga definiraš po mili volji - če želiš.
Če ti krmilje deluje po principu termostata = ko doseže npr. 23°C se TČ izključi, ko pa pade temp. npr. na 22,8°C pa se ponovno vključi potem imaš povsem prav.
Če pa krmilje deluje kot regulator= iz zunanje temperature (mogoče povprečja temperatur nekaj ur), temperature dvižnega voda, temperature povratne vode, hitrosti (in s tem pretoka) obtočne črpalke, .... izračuna modulacijo kompresorja, modulacijo ventilatorja in modulacijo obtočne črpalke potem pač ne moreš nastavljati takšnih parametrov, kot je minimalni čas delovanja/mirovanje kompresorja. Deluje/miruje pač toliko časa, kot si je "pamet" TČ zamislila, da mora delovati.

PS- imam pa to na klimi, kjer si zagoni kompresorja ne morejo slediti hitreje kot v najmanj 5 minutnem zamiku. Pol pa prideš v pregreto dnevno- vklopiš klimo- ga kaj zašuštraš, da jo izklopiš in potem čakaš vročih 3 minute, da se izvede program sušenja notranje enote pred izklopom (ja, dodatno greje) in nato še bolj vročih 5 minut, da se kompresor znova zažene. Neprecenljivo.
Hja, da prideš v pregreto dnevno, ni kriva klima ampak to, da jo nimaš prav nastavljeno. To da potem spet ti pomotoma pritiskaš napačne tipke spet ni kriva klima, temveč uporabnik :wink:...po tvoje je za vse kriva klima, ne znas je pa pravilno uporabljat :mrgreen:.
User friendly (do uporabnika prijazno) pomeni, da še tako neroden in nepoučen kot sem, do zgoraj opisane situacije s klimo ne bi smelo priti. Programer bi lahko dodal nekaj kode, katera bi v fazi sušenja notranje enote in ko kompresor še deluje upoštevala preklic izklopa in preklopila iz ogrevanja na hlajenja. Najbolj neumno pa je, da notranjo enoto suši, čeprav še ni hladila toliko, da bi se orosila.
Če pa si zadovoljen z vsem pol pa imaš prav. Kriv sem jaz, ker ne znam uporabljati naprave tako, kot si je neki programer zamislil, da bi naj delovala. Potrošniki pa smo mu bili zadnja skrb.
Do zdaj, kar sem klim uporabljal, dejansko nikoli nisem mel pripomb, razen nad nadležnim pihanjem, pa še to zarad čudnih postavitev. User friendly ponavadi pomeni da z eno tipko dobiš želeno in še marsikaj poleg tega. Da pa ti prideš v razgreto dnevno sobo je pa menda jasno, da ni klima kriva.
Da pa ti ob napačnem pritisku na en gum prostor še dodatno ogreje in te na vročini pusti še 8 minit pa najbrž je njena krivda. Še posebej, ker če vržeš ven varovalko in jo daš takoj nazaj, pa lahko začne takoj hladiti.

Eno gumbno/ z eno tipko upravljanje ni nujno prijazno do uporabnika.
Za napacen pritisk klima verjetno res ni kriva. Je pac treba uporabljat z glavo, tako kot vecinoma vso danasnjo malo bolj napredno tehniko. Tudi verjamem da je razlog za tistih 8 minut (mogoce preberes navodila, zna bit kaj omenjeno). Varovalk sam ne bi kar tako ven metal. Sicer pa ze ves, kaj cem ti pametovat.
1 ... 93 94 95 96 97 ... 100 Pojdi na stran 
Iskanje po temi