Objave: 88
Teme: 27
Ocena:
0
Kaj svetujete za ogrevanje male hiske 6x6m. Stene so 30cm zidaki, 15cm stiropora. Pritlicje: wc, dnevna s kuhinjo-20m2, nadtropje 2 sobici in kopalnica.
Vse skupaj cca 60m2.
V njej bomo ziveli, in ne kot vikend. Nadmorska visina 700m2.
Razmislala sem o talnem z toplotno crpalko. Ali o peletih z razpihavanje + IR paneli.
Hvala za odeje.
Lp
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
dobra deka in je povsem vseeno, če das v vsako sobo svoj radiatorček, pa lojtro v kopalnico.
Ali pa električno talno, če že talno.
Objave: 99
Teme: 3
Ocena:
0
Kakšen je vaš življenjski slog? Kdaj odhajate, kdaj prihajate, koliko vas živi, koliko starih, koliko dni na leto ste zdoma?
Objave: 597
Teme: 11
Ocena:
1
Za tako malo hiško s 15 cm izolacije (okna so kakšna/streha?)
je praktično vseeno oz sama investicija v ogrevalno napravo je lahko večja postavka kot potem letni račun za ogrevanje, zato se v talno ogrevanje načeloma ne bi spuščal...
Ste malo visoko (700m) ali pa tudi ne morda bi šla skozi kvalitetnejša klima s talnim konvektorjem, ki bi ogrevala tam do -15 naprej pa električni radatorji (popolnoma enako učinkoviti kot IR vendar dosti cenejši)
Opcija še peletni kamin majhne moči, kamin turbo france oz njegovi cenejši kloni...
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Najmanj prostora v hiši zavzame notranja enota tč, je pa stroškovno celotna izvedba talnega in vse skupaj kar nekaj zalogaja.
Če te ne moti nekaj pihanja, bi lahko šli v talno klimo, poceni investicija in praktično nič ukvarjanja s samim ogrevanjem. Kolega ima za cca 70m2 etažo eno talno enoto in je zadovoljen...njegovi pa vseeno ne štimajo hladna tla.
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
Jaz bi dal električno talno, zaradi komoditete in nizke investicije.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
A lahko dobimo link do poceni elektricnega talnega. Kar sem jaz gledal, sploh ni poceni. Vsaj tista mreza.
Jaz bi dal klimo, tam kjer bi se pa vec stalo pa eventuelno se kak meter talnega (kopalnica, jedilnica)
Objave: 655
Teme: 15
Ocena:
1
Hanzi - poglej si grelne kable za v estrih, dosti cenejši kot grelne mreže, če so ti predrage... Pa še akumulacijo lahko izkoriščaš estriha...
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
Stalno bivanje na višini 700 m? Predpostavljam, da je preskrba z električno energijo večkrat motena, jasno v slabih vremenskih razmerah. Zaradi tega menim, da za splošno ogrevanje ni primerna električna energija.
Tudi sicer pa je potrebno razmišljati o kakšnem elektro agregatu, saj tudi črpalke in regulacija ne delata brez elektrike.
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
Na to sem tudi jaz pomislil, ampak glede da razmišljajo o TČ, očitno ni motena.
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
Samo, tudi TČ potrebuje elektriko.
Ocena:
0
Ziveli bomo v njej ves cas. Pozimi pade obcasno tudi do minus 20. Res da 4x na leto zmanjka elektrike. Potem obstaja opcija navadni kamin+?
Okna so dvoslojna. V strehi 16cm izolacije.
Lp.
Ocena:
0
Ziveli bomo v njej ves cas. Pozimi pade obcasno tudi do minus 20. Res da 4x na leto zmanjka elektrike. Potem obstaja opcija navadni kamin+?
Okna so dvoslojna. V strehi 16cm izolacije.
Lp.