Objave: 37
Teme: 7
Ocena:
0
Lep pozdrav.Kot prvo sem iskal in prebral na tem forumu kr nekaj tem o tč pa drugega od kreganja in metanja polen pod noge nisem zasledil.Zato prosim samo normalni odgovori,ki so vezani na vprašanje "KATERO TOPLOTNO ČRPALKO IZBRATI?"
-Hiša je normalne gradnje 73 letnik
-10cm izolacija stiropor
-2 slojna okna
-cca 200m2
-ogrevanje z radijatorji
-trenutni vir ogrevanja olje
Namen imam posodobit kurilnico z tč zrak/voda in hkrati tudi uporabiti za sanitarno vodo 5 članska družina.Bojler na elektriko je 80L in je premajhen.Iščem tč.ki bo iz vaših izkušenj delovala brezhibno"razne manjše hibe pustimo,to ima skoraj vsaka",da bo lahko segrela radijatorje brez grelcev pri vsaj -15.Da je poštiman support v primeru okvare in da ne čakaš na njih ali neki del takrat ko stvar najbolj rabiš.Namen imam izkoristiti subvencijo tako da pridejo v poštev samo te tč.Glede cene ni neke sile tako da so lahko tudi malo dražje.
V kolikor se imate namen prepirati rajši ne pišite ,ker mi ni za brat 50 strani z kreganji.
l.p
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Ce bi res prebral kot pravis, nebi odpiral nove teme, ker forumasev z opisom his kot je tvoja je kar nekaj.
Objave: 394
Teme: 0
Ocena:
0
Kolikor sem se sam prebil skozi forum bi rekel da te bi morale delovati:
FUJITSU WATERSTAGE 11 (kup uporabnikov jih ima in se ne najdem hibe)
TERMOTEHNIKA (kot vidim tudi deluje tukajsnjim uporabnikom)
DAIKIN HT izvedba (ta je ustvarjena prav za take primere)
MITSUBISHI ZUBADAN (tudi ta je kar zastopana)
O ostalih je bolj malo opisanega,kar najdes je bolj promo material, resnih uporabih izkusenj pa manjka ali pa so monterji nesposobni jih prenest sem (razen hvale).
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Radiatorji so kaj predimenzionirani?
Objave: 284
Teme: 4
Ocena:
0
Ce se odlocis za to TC FUJITSU WATERSTAGE 11, lahko kadarkoli zamenjas elektroniko na 14kw oziroma 16kw (strosek cca 200e), v primeru da 11kw ne bi zmogla.
Ampak glede na opis ki si ga dal bi morala podelat vse potrebe tufi pri minusu.
Moja je zacela 3jo sezono, sicer sem ze v startu kupil 11kw in takoj elektroniko od 16kw ker sem dvomil da bo podelala.
Hisa brez izolacije (brez stiroporja, ima nekaj siporexa iz notranje strani), na zacetku se stara okna. Letos nova okna in spremljam kaka bo razlika.
Poslano z mojega SM-N910C z uporabo Tapatalk
Objave: 233
Teme: 8
Ocena:
0
Napiši koliko olja porabiš in najvišjo temperaturo vode v radiatorjih in zunanjo temperaturo. Potem bo lažje svetovat.
Ocena:
0
-radijatorji niso predimenzionirani,cca 50-55 je bila temperatura sedaj
-olja smo porabili cca 1200l na cca 160m2 od letos dalje pa se je prizidek cca 40m2 tako da bo pomoje se cca 200-300l zraven
-cca 35-40€ elektrike mesecno za bojler kar treba kasneje upostevat
-tako kot sem napisal,je veliko tem o tč vendar nisem zasledil odgovora npr.jaz uporabljam xxx tč,dela super nimam tezav,porabim cca €,hiso imam podobno itd.Odgovorji so bili kaksen je plin v tč,katera je glasnejsa,kaj delas ti ko neznas.....
-daikin ht ni subvencije pa nimam pojma zakaj ne
l.p
Objave: 233
Teme: 8
Ocena:
0
Podobna hiša kot moja razen da imam predimenzionirane radiatorje in zato NT režim in 5cm fasade. 11kW Zubadan zmore z lahkoto ogrevat pa še 300l bojler spedina. Poraba 5.5 do 6.5 MWh letno.
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Še vedno kup podstkov manjka. Ne zanima nas letnik hiše, napiši kako je izoliran strop, tla, kateri tip, št. in dimenzije radatorjev.
Za temperaturo vode tudi nisi povedal, ali je to pri 24/7 ogrevanju v najhujšem mrazu ali morda ogrevate le podnevi. To so vse bistveni podatki, brez katerih lahko samo ugibaš.
Ocena:
0
glede stropa nimam pojma,neka steklena volna stara ko biblija,pec je delala preko termostata dopoldan skoraj vedno izklopljena zaradi odsotnosti tako da je delala zjutraj do cca 8 ,nato od 13-15 in potem zvecer od 18 dalje do 21,razen vikend.nastavljeno na 21,radijatorji so normalni kaj jaz vem kaki so(beli),
gledam kataloge klim in sem pri fujitsu zasledil dvojni kompresor al nekaj podobnega ,kaj to je ok al kaj?
izolacije pod estrihi ni,zal taksna gradnja in jih ne morem naret zaradi visine.
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Kup nepomembnih podatkov, prav tako tudi odgovorov tipa, jaz sem zamenjal elektroniko in dobil močnejšo napravo... jao!? Če ne veste kaj in kako je bolje modro močati.
mobipoint… Lokacija, hiša in njen podroben opis izolacije in toplotnih mostov (najbolje slike) želena lokacija zunanje enote, (potrebna TČ za prosto postavitev?) poraba sanitarne vode (banja in kolikšna) je lahko naprava glasnejša ali iščeš samo najtišje variante? Tvoje želje glede upravljanja in kar je najpomembneje! V kakšnem kakovostnem in s tem cenovnem razredu se sploh pogovarjamo?
Ko se boš res potrudil in priložil slike hiše, kotlovnice, radiatorjev, postavitve zunanje enote... bo tudi konkreten predlog, do takrat je to samo babji čvek.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 5075
Ocena:
-13
Največ tistega, kar te zanima, dobiš v temi o porabah TČ...; očitno si ''zašel'' v napačne...
Ob 50-55 ogrevalne vode ti bo zadostovala NT TČ, sam s spremembo ogrevalne navade: ogrevanja na 24/7 vsaj v mrazu! O tem nekako ''priča'' poraba 1200l kurilčka, ob redukcijah, pri TČ se temp. ne dvigne tko hitro, ob nizkem DV-kar je bit TČ.
TČ je pa malo morje (če pogledaš zgolj subvencionirane), razen redkih vsak hvali svojo :wink: Sicer zakaj pa ne , če je zadovoljen ?
Objave: 394
Teme: 0
Ocena:
0
Dovolj bo, ce napise katera in kolikokrat je 'crknila' zaradi tega (saj gre za original elektroniko mar ne?). To so informacije, uporabne za kupce TC. Drugace tega notoricnega Sasapotivega ponavljanja tudi sam ne razumem vec. Da se mu da.
Objave: 13287
Ocena:
-503
Če imaš vsaj malce znanja iz fizike in uporabiš malce logike, bo tudi tebi zelo hitro jasno, da elektronsko povečanje moči deluje samo v pozitivnih zunanjih temperaturah.
Pri -15°C tam kjer bi dejansko potreboval več moči, so obe napravi popolnoma enaki.
V naših klimatskih razmerah pač nobene koristi, samo plačaš več! Jasno je tudi da bo imela takšna naprava krajšo življenjsko dobo kot tista nenavita.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->