PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Die Dietrich Kaliko twh 300 EH - vklop črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Za teh. podrobnosti pokliči, pošlji mejl uvozniku ali pa celo direktno proizvajalcu! Zakaj pa ne? :wink:
Parameter, ki ga ti iščeš, po moje ne obstaja, pa tudi če obstaja, je nastavljiv v zelo ozkem temp. območju! (morda 3-6st) Za manj temp. razlike, se ne splača STČ zagnati, če pa je temp. razlika prevelika, pa bo STČ ob neoptimalnih pogojih "mlela" ure in ure preden bo segrela vodo!
Ti imaš/si imel težavo s previsoko nastavljeno temp. in urnikom, ker ti od 15-18 ure sploh ni grela vode, ker je bila še pretopla v STČ (čeprav na spodnji meji), zvečer pa ni mogla greti, ker ni bilo urnika nastavljenega!

P.S. Jaz svojo prisilim, da "laufa" samo od 15-6 zjutraj! Zakaj? Voda je ob 15-ih zagotovo hladnejša od tistih 4st temp. razlike, zato STČ brezpogojno "zalaufa" Tudi ob neoptimalnih pogojih je ob osmih zvečer voda segreta na nastavljeno temp. in vseh 300l čaka na uporabo! Če se sprazne, pa tam po polnoči dogreje!
Dogajalo pa se mi je isto kot tebi! Ob osmih je bila voda še 39 st. , mulc je stopil pod tuš in STČ je začela, ker pa greje vodo počasi je "ta drugi mulc" šel skozi tuš BP in "mamika" še tudi, " stari" je pa.... :twisted:
Hvala simek, vsaj eden ki se drži teme in daje konstruktivne nasvete. Big like!

Ja, saj to sem poštekal, v čem je problem.

Začel sem v bistvu samo z vprašanjem razlike med ECO/udobnim načinom. Ker sem namreč bil prepričan, da je neka razlika med tem dvema tudi v tem, kdaj ti začne dogrevati vodo.
In ja ECO mode ti očitno segreva šele, ko je vode pod polovico bojlerja (glede na nast. temp.), udobni način pa ti dogreje hitreje.

Sem dal zdaj na ECO varianto, torej ta, ki dela brez grelnika, časovnik nastavil od 14:00 do 5:00, potem bomo pa videli.
Glede na to, da števec porabe el. energije za tisti del, ki ga dogreva grelnik kaže 0, to pomeni, da se očitno, za zdaj, vsa voda uspe ogreti preko kompresorja.

Hvala še enkrat!
Glej! STČ je meni letos "zaštrajkala" samo trikrat! Tam feb. in marca pri -18st zunaj!
Drugače meni MORA ogret vodo s kompresorjem, ker el. grelca sploh nimam in ker nimam več peči ampak TČ, posledično kurilnica ni več dovolj topla! Ko pade temp. zraka v prostoru kjer je STČ, pod 7stC, se varnostno izklopi!
Ker imaš ti peč na KO se tebi to verjetno NE BO zgodilo in boš lahko ves čas ogreval vodo s kompresorjem!
No saj, s takom računico sem šel v nakup STČ. Predivdeval sem (in dvomim, da sem se motil), da kurilnica ne bo nikoli shladila po 15 st. in bo STČ brez težav delala na kompresor.

Tako da tisti prvi dve strani te teme o tem, kako sem šel brezglavo v nakup, pa kako se nisem nič pozanimal kaj kupujem sta malo bv. Ampak, ko nekaj vprašaš, navadno najprej dobiš kup smeti, potem pa kak pameten odgovor. Smile
STČ je v uporabi iz let (če se ne motim 12 sezija), ko se je kurilc precej dražil.
Mamo 300 litrsko, prej je delala družbo peči na kurilca; poraba le tega pa je padla cca 500litrov letno(delovanje STČ non-stop po potrebi-oz. padcu vode; 9 uporabnikov ne dopušča delovanj na omejen čas, kot ne nadpovp. velikim ).

Nekaj letno BP delovanje STČ je botrovalo (bližajoči potrebi) menjave peči na kurilca, z ogrevalno TČ. Ob tem smo STČ prestavili v klet, čeprav je tej postavitvi monter nasprotoval že prvič, kot drugič, rekoč : da na mojo odgovornost, če ne bo pozimi dobro delala (prehladno). To se je dogodilo točno 2x ( zgolj zaradi mojega firbca: npr. februar 2012dolg konstanten mraz okoli -8do -10 zunanje temp. sem delal ''probe'').
Glede na to , da ima črpalka možnost vodenega zraka, sem enostavno speljal odvod iz STČ ven iz objekta, ter se nikoli ne zgodi, da bi temp. padla toliko , da bi STČ štrajkala.
V biti je klet, čemur so prvotno bile namenjene ...še pretopla. Če sem prav pogledal, imaš voden zrak, ter lahko to tudi sam rešiš. Tudi temp. sem meril ob probah več dni, je bila razlika od 5 v najhujšem mrazu, pa do 8st.C razlike v prostoru (ob izpihu v isti prostor, ali pa speljan izven objekta). Le pozoren moraš biti na zadosten volumen oz. potreben pretok zraka. Mene je na to opozorila stara ključavnica, ki je dobesedno žvižgala. Ker ne kompliciram sem naredil luknjo fi 130 v vratih (da se tud v steni...).
Skratka, tud monterjem ne gre vedno vsega dobesedno verjet.... okol porab, delovanj Idea Npr. kolega ma STČ poleg peletne peči, pa enako pravi, da se mu cenovno bolj splača, če mu STČ dela 36(4)5dni v letu :wink:
@bohinc hvala za izčrpno mnenje.

Seveda, STČ ima izpuh iz kurilnice skozi zunanjo steno ob kateri stoji.

V bistvu če že debatiramo o tem pretoku zraka, sem tudi sam precej študiral kako optimalno speljati stvar v navezi s kletjo, ki je (bila) precej vlažna in zato neuporabna za sjranjevanje kake odvečne krame (kleti v pravem pomenu ne potrebujemo).

Klet in kurilnico povezuje majhno okno v katerega sem namestil ventilator, ki izpihuje zrak iz kleti (na drugi strani pa je rešetka v vratih, da vleče zrak s spodnjega hodnika v klet) v kurlinico. Od tam ga potem STČ pobira in s tem odvaja vlažen zrak ven.

Ker zadeva tako deluje šele dva meseca težko komentiram, kako se bo obnesla, ampak klet je zaenkrat kar ok, kar se tiče vlage.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi