bk9105 Napisal:@Sam123: Jaz sem se izgubil v tvoji zgodbi.
Enkrat pišeš, kak si imel vse že napeljano na mesto postavitve zunanje enote. Drugič te muči, kako so izbrali premajhen presek cevi, si pa že prej imel cevi potegjenem, al kako? Zdaj si začel razmišlljati o nestabilni podlagi pod zunanjo enoto...
Torej, okvirno mesto postavitve zunanje enote ti je bilo znano že kar lep čas. Zakaj tega nisi upošteval v fazi polaganja termo/hidro izolacije na tem mestu? Ali si to vse kupil tako kot je?
Vprašal sem te, kaj imaš zaeno termoizolacijo pod hidroizolacijo. Odgovora ni, še kar pa pričakuješ rešitve. Hidroizolacija je ena izmed strešnh folij. Kolikor jaz poznam to, se da marsikaj predreti in potem ustrezno obdelati. Podobno kot pri bitumnu, razen da se tu dela z vročim zrakom.... vglavnem kak krovec, ki dela s folijami, ti bo znal konkretno povedati, kaj vse je možno izvesti, koliko bo stalo.
Jaz bi nazdol prišraufal ustrezne kovinske nosilce, ustrezno visoke, ustrezno stabilne in potem na njih prišraufal vse skup, preko nekih gumi blažilcev. Mesto prevrtanja pa bi ti krovec obdelal. Nekako mi ni jasno, kaj razmišljate, ko mislite imeti škatlo, ki vibrira, nekje kar postavljeno, brez da bi bila privijačena.
Ja napak je bilo več. Sprašujem za tiste, ki se trenutno odpravljajo. Notranja enota sedaj dela, zdaj se ukvarjam z postavitvijo zunanje enote, po manualu mora biti vsaj 30 cm nad tlemi, 25 od stene, samoumevno naravnost, nič od tega ni.
Bajta je bila kupljena v tretji podaljšani fazi, lokacija za zunanjo enoto je dejansko na nivoju podstrešja (2 nadstropje) in je dostopna samo z lestvijo. Monter je imel podatke, ki sem mu jih jaz posredoval, sosedje imajo tam TČ, odgovor je bil, potem se da, bomo tudi mi zmogli,...
Jaz razmišljam, da bi dal raje podstavek (kovinska nosilec), ki bi bil na tleh, raje privijačil v steno, kot potencialno v tla, ker preboj hidroizolacije mi ne deluje dobra ideja, sploh zunaj, kjer dejansko je voda ob vsakem taljenju, dežju,... , se bom pa pozanimal pri krovcih.
Hočem dobro izvedbo, glede na dosedanje izkušnje z monterjem, se bom pa moral sam pozanimati, kaj dejansko je najboljša rešitev, ki ne bo v parih letih povzročila zamakanja.
Odtekanje je dober meter stran skozi ploščo v žleb.