PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Die Dietrich Kaliko twh 300 EH - vklop črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Po mojem mnenju :!: , zaradi optimalnega delovanja STČ ta temperaturna razlika NI nastavljiva!
Vsaj tako je pri meni! :wink:
Možno, da res. Je pa verjetno nastavljiva želena min. količina vode ...
Madona je ta DieD STČ zakomplicirana, tako se vsaj bere vse skupaj.
Saj me nič ne briga! Zanima pa me ! :wink: Cena STČ?
bk9105 Napisal:Madona je ta DieD STČ zakomplicirana, tako se vsaj bere vse skupaj.

Res je, zato vedno želim, da se držimo teme. Smile Tukaj je 70% sporočil off topic.
simek Napisal:Saj me nič ne briga! Zanima pa me ! :wink: Cena STČ?

1.400.

Sicer je po mojem več ta model ...
@akulp: kaj si ti prišel sem glumit al iskat pomoč? Nabavil si ta model in zdaj veš ceno za en drug model, za tega, ki pa ga imaš ti, pa zgolj ugibaš?
Daj se ti raje obrni na tistega, ki ti je vse skup prodal/zmontiral/servisiral, ali tudi za te tri ne veš več točno, kdo so?
MikMik Napisal:
akulp Napisal:Potem sem dejansko BV vlagal v STČ. Moj cilj je bil, da porabim pozimi manj olja, ker se peč ne bo vklapljala za potrebe segrevanja vode. Prej sem imel klasični bojler, ki sem ga v kurlni sezoni ogreval preko oljne peči, poleti pa je bil tako ali tako na elektriki. Pri elektriki ne vem, če se je poznalo 5/eur na mesec ...

Razumem, kako deluje STČ pod EKO funkcijo, ogreva se s kompresorjem.

Ampak vprašanje je še vedno enako. Smile Še vedno ne vem, kako naj prisilim potem kompresor, da mi ogreje vodo na želeno temp., ne glede na to koliko jo je v trenutku vklopa timerja (ali pa če ni timerja) vode oz. koliko stopinj ima voda.
Recimo COP 3.33, torej boš s STČ porabil 1.5€. Razlika 3.5€ mesečno, letno 42€. Za STČ si dal verjetno nekje 1500€. Oglasi se čez nekje 35 let, ko boš na nuli, če seveda ne bo okvar...
Ne vem kako si prišel do takšnega izračuna, da se TČ amortizira 35 let.
Bom prikazal moje podatke z Kronotermove TČ 300 l z vodenim zrakom.
Poraba električne energije cca 3kW/h na dan X 365 dni = 1.095 kW/h, po sedajšnji ceni kwh z vsemi dodatki 0,167€ znese 182,86€. Cena toplotne črpalke cca 1.400€ deljeno z letno porabo znese 7,6 leta, in sem na nuli, brez okvare, samo redno čiščenje uparjalnika. TČ obratuje že šesto leto!
bk9105 Napisal:@akulp: kaj si ti prišel sem glumit al iskat pomoč? Nabavil si ta model in zdaj veš ceno za en drug model, za tega, ki pa ga imaš ti, pa zgolj ugibaš?
Daj se ti raje obrni na tistega, ki ti je vse skup prodal/zmontiral/servisiral, ali tudi za te tri ne veš več točno, kdo so?

Pa dobro, kaj je z vami ljudje? Kje imaš problem bk9105

Cena je za TWH300 sem plačal 1.400. Vem pa, da je v večini trgovin več. Dobil sem jo malo skonto, ker je monter znanec.

Sem se obrnil nanj, vendar montira toliko različnih tipov da pravi, da mora preveriti te nastavitve, ker v večini se nihče ne ukvarja z njimi, ampak nastavijo na avtomatiko. Mene pa zanimajo, zato sem se že v štartu pozval tiste, ki si lastijo ta model oz. ga poznajo. In tudi, zakaj imamo forum, ne smem vprašati? Če ti je bv, ne komentiraj objave, pa je rešeno. Čakam pa tudi odgovor Veto firme, ki jih zastopa in prodaja.

Dajmo se vrniti k prvotnemu vprašanju, prosim.

Pustimo tisto, koliko je upravičen/neupravičen nakup, kamor smo potem zašli.

Moje vprašanje je še vedno na mestu in odgovora mi dejansko nihče ni dal. Še najbližje je bil simek, zdaj se pač igram in poskušam ugotoviti, kako se obnaša s tem, da spuščam vodo. Namreč tiste teorije o padcu temp. (še nisem) uspel dognati.

Torej, iščem nekoga, ki ima Kaliko model oz. res pozna parametre.

Hvala.
peleti12 Napisal:Ne vem kako si prišel do takšnega izračuna, da se TČ amortizira 35 let.
Poraba električne energije cca 3kW/h na dan X 365 dni = 1.095 kW/h, po sedajšnji ceni kwh z vsemi dodatki 0,167€ znese 182,86€. Cena toplotne črpalke cca 1.400€ deljeno z letno porabo znese 7,6 leta, in sem na nuli, brez okvare, samo redno čiščenje uparjalnika. TČ obratuje že šesto leto!

No tako ja, jaz sem računal ob nakupu, da bom 8-10 letih definitivno prišel na 0, ne glede na spremembe v ceni elektrike.
akulp Napisal:Pa dobro, kaj je z vami ljudje? Kje imaš problem bk9105 Cena je za TWH300 sem plačal 1.400. Vem pa, da je v večini trgovin več. Dobil sem jo malo skonto, ker je monter znanec.

Očitno je tebi problem vsem že takoj povedati, da se tak pa tak model da dobiti s toliko in toliko popusta.
Če mi že v usta polagaš, da imam problem, potem je to moj problem.
peleti12 Napisal:
akulp Napisal:Potem sem dejansko BV vlagal v STČ. Moj cilj je bil, da porabim pozimi manj olja, ker se peč ne bo vklapljala za potrebe segrevanja vode. Prej sem imel klasični bojler, ki sem ga v kurlni sezoni ogreval preko oljne peči, poleti pa je bil tako ali tako na elektriki. Pri elektriki ne vem, če se je poznalo 5/eur na mesec ...

Razumem, kako deluje STČ pod EKO funkcijo, ogreva se s kompresorjem.

Ampak vprašanje je še vedno enako. Smile Še vedno ne vem, kako naj prisilim potem kompresor, da mi ogreje vodo na želeno temp., ne glede na to koliko jo je v trenutku vklopa timerja (ali pa če ni timerja) vode oz. koliko stopinj ima voda.
Ne vem kako si prišel do takšnega izračuna, da se TČ amortizira 35 let.
El. bojler pravi, da mu porabi 5€ na mesec. Za STČ sem vzel COP 3.33, s tem dobimo, da mu STČ porabi 1.5€ na mesec. Naprej pa sem že izračunal kaj in kako. Če ti to ni jasno potem pa nazaj v 1. razred.

Drugače pa še enkrat poglej kaj si napisal...
STČ ti porabi 3kW/h na dan, če prav razumem. Porabi, razumeš? Koliko si porabil za ogrevanje SV na mesec pred uporabo STČ?
Pa ne se zdaj na njega spravljat! Čeprav komplicira! :wink:

To da vodo greješ pri tričlanski družini na 48st (300l), je neumnost! Jaz pri štiričlanski in banji grejem na 43-45 st! Predvidevam, da uporabljaš pomivalca za posodo!

Ker greješ na urnike, se včasih zgodi, da je voda ob vklopu STČ še vedno dovolj topla in zato urnik deluje, vode pa ne greje, potem greste pa pod tuš ali v banjo in je voda na spodnji meji, dejansko STČ vklopi takoj ko odpreš pipo in, ker počasi segreva, jo posledično zmanjka!

Znižaj temp. na 43 ali 45st, ukini urnike in daj STČ na ECO( brez pomoči el. grelnika ali olja) in poglej kdaj bo vklopila! Grelce ali olje potrebuješ tam januarja ali februarja, zdajle pa ne!

Glede ekonomije! Večja je poraba, prej se amortizira, sploh če jo primerjaš z oljem!
To da privarčuje 5€ pri elektriki, na mesec, je "od oka", pa še to po Stewie Wonderju! 8)
Prihranek je večji!
Ok, hvala. Sem dojel in naredil že včeraj tako.

Ne morem pa razumeti, zakaj kompliciram, če sem želel vedeti ali obstaja parameter, s katerim to nastavljaš. Ampak ok, vsak po svoje vidi situacijo ...

@bk1905 kako si ti razumel, ne vem. Jaz sem napisal ceno, that"s it. Drugič vprašaj preden planeš.
Izražaj se nedvoumno in te ne bo treba nič dodatno spraševati v stilu: " A res? Pa ne morem verjeti, da si dal samo 1400eur. Vau! Pa kako je to mogoče, da taka raketa, ki meri temperaturo na 3 nivojih stane manj, kot xy klasika z zgolj enim temp senzorjem."

A to si pogrešal?
No potem mi lahko pa zdaj odgovoriš, npr: "Ne, ne, saj cena je občutno več, samo meni jo je monter, ful dober kolega, priporočal, da je to najboljša, pa še ornk popust mi je zrihtal. Ni mi pa povedal, da še sam ne zna rokovati z njo."
1 2 3 4 5
Iskanje po temi