PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Regulacija kondenzacijske plinske peči (Immergas)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sebek Napisal:V katerih primerih bi se ti lahko hiša podhladila?
Če imaš vremensko vodeno regulacijo potem se ti hiša ne more podhladiti. Podhladi se ti lahko edino, če elektrike sfali ali pa se peč pokvari. V teh primerih pač prestaviš na fiksno temperaturo dvižnega voda, ko pa se hiša segreje pa greš nazaj na vremensko vodenje.
Kakšna severna soba zna biti problem...

ps. Če ni elektrike tudi peč ne deluje...
Moje priporočilo:
Ogrevanje 24/7, na željeno temperaturo. Če greš za dlje časa od doma, uporabiš funkcijo dopust, ampak pazi ne znižaj temperature preveč, ena od stvari katera se lahko pojavi je plesen. Sobni termostat v najhladnejšo sobo, na radiatorju kjer je sobni termostat navaden ventil, povsod drugje termostatski ventili in glave. Če nimaš obtočne črpalke katera sama prilagaja hitrost, potem črpalko na najnižjo hitrost. Temperaturo v kotlu na najnižjo možno, da še ne pride do kondenzacije. Kako boš nastavljal DV pa je tvoja stvar. Povej kakšen mešalni ventil imaš? Ročni, avtomatski? Peč že ima neko vremensko vodeno nastavljanje dvižnega voda?

Glede vremenske regulacije pa samo to. Vremenska regulacija prilagaja temperaturo dvižnega voda glede na zunanjo temperaturo. Se ti zdi, da je v vseh sobah potrebna enaka temperatura za dosego željene temperature v vsaki od teh sob?
MikMik Napisal:
Energetik81 Napisal:Miki samo provocira, saj vemo.

Ja, na podlagi poskusa in napake lahko hitro določiš zelo dobro krivuljo. Meni drži sobno na +-0,5K natančno, brez sobnega termostata.
V vseh sobah? Ja v vseh sobah, če je vreme oblačno. Sicer je jasno v osončenih topleje, če se takrat ne senči. Se pa potem do jutra vse temeprature spet izenačijo znotraj hiše, saj je vse skupaj v eni odeji.

Energetik81 Napisal:Vaillant krmilje ima na voljo tudi adaptivno krivuljo, ki jo krmilje določi samo, z učenjem, jasno tudi z uporabo sobnega tipala. Nisem je pa še probal, ker sem jo že sam na roke zadel.
Enega sobnega tipala?
Kako si lahko potem tako prepričan da deluje?

Prosim za odgovore. Hvala. Ne vidim razloga da ne bi delovalo, če sem že sam, s probo, v 3 poskusih zadel krivuljo.

Je pa res, da OP ne rabi nujno vremenske regulacije pri plinski peči, ampak lahko enostavno uporabi on/off termostat ter na roke nastavi dovolj velik DV, ki bo zadostoval za vse primere.
Kako pa rešiš zadevo, če nekje želiš 20°C, nekje pa 24°C?
Zadel si jo že, ampak si prepričan, da je optimalna?
V izolirani hiši s talnim gretjem zelo težko.
Razumem.
1 2
Iskanje po temi