PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Avc 10rs

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Imam ta preklopni ventil - <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.seltron.si/index.php/motorni-pogon-promix-avc10rs-10-nm-2-min-230-v.html#.W8m8d6SRCEc">https://www.seltron.si/index.php/motorn ... 8m8d6SRCEc</a><!-- m -->

Danes sem po nesreči imel blokiran ta ventil,se pravi ventil se je začel odpirati, in z tem premikati ročico,ki pa je bila blokirana..moja krivda.

Motorni pogon ima sicer zaščito za takšne stvari-naj se ne bi poškodoval motorni pogon ob blokiranju.

No,ročica je bila blokirana dobre 3-5 sekund, potem sem takoj sprostil pogon.
Ventil deluje brez problema,vendar na njem gori rdeča lučka.

Morda kdo ve kaj bi bilo narobe?
Pogon ventila ima vgrajena dva dodatna kontakta, katera javljata njegova končna položaja (odprt/zaprt). Verjetno je eden od njiju ostal sklenjen. Pogon sam se da z lahkoto sneti z ventila samega in potem tudi odpreti. Vizuelni pregled bo skoraj zagotovo pokazal vzrok in s tem tudi rešitev težave.
Zdravo,vse je ok v pogonu. Vsa stikala delujejo.

Ventil deluje brez vsakega problema,odpira,zapira,vklaplja stikalo. Vendar skoz gori rdeča lučka.
Sem ga tudi odprl,pregledal. Vse kot mora bit.
Ne vem kaj naj.

Malo je čudno da sedaj gori rdeča lučka,če nikdar ni.
Rdeča lučka sveti, ker je sklenjen dodatni kontakt, ki ga ima motorni ventil (ponavadi se ga uporabi za pogon črpalke). Če sveti v obeh skrajnih pozicijah motornega pogona, je ali zaštekalo stikalo, ali se je premaknil ''zobnik'' z katerim se nastavi točka preklopa.
Ampak potem ne bi vsa stikala delala ok-predvidevam? Tako pa stikala delujejo normalno.

Pravim,da mi ventil vklaplja in izklaplja peč-dodatno stikalo torej deluje. Končna za pozicijo on-of of-tudi delujeta. Saj se v nasprotnem primeru ventil ne bi ustavil.

Ali se motim?

Čeprav glede na to, da je bil blokiran,se mi zdi še najbolj logično da bi preskočil zobnik.
Pozdravljeni.

Doma nimamo ravno tega motornega pogona, ampak avc 15rs, vendar sklepam, da je razen navora, zadeva enaka.

Prosil bi vas, če mi lahko pomagate nastaviti pravilno delovanje motornega pogona. Pogon premika ventil, ki nadzoruje, ali TČ Mitsubishi Ecodan greje vodo za talno gretje na 30 stopinj, ali pa greje TČ sanitarno vodo preko spirale v bojlerju na 55 stopinj.

Čez dan dela talno normalno, greje in ventil je odprt proti veji talnega. Ob potrebi po gretju sanitarne vode, sedaj Avc obrne ventil proti veji v bojler, oranzna led lucka se pravilno prizge, ko se voda v bojlerju segreje in bi se moral ventil ponovno preklopiti na ogrevanje talnega, se ventil ne obrne nazaj na začetno pozicijo. In posledično talno ne greje, in zaradi viška v temperaturi sanitarne vode (ogreta na 55 stopinj, talno pa rabi samo 30), se TČ ugasne.

Kako dopovedati Ecodanu ali Avcju, da obrne ventil nazaj na začetno pozicijo in da greje spet talno? Imam občutek, da se zna ventil vrteti samo v eno stran... hmm

LP Jan
No, pa sem uspel sam rešiti zadevo. V bistvu je bil motorni pogon narobe zvezan na kontakte TČ. S pomočjo tehnične podpore Seltrona sem nastavil delovanje ventila vsaj približno tako, kot mora delati Smile

Pa še odgovor Seltrona (mogoče komu pride prav):

"Lep pozdrav.
Motor rabi za pravilno delovanje fiksno fazo na sponki 2.
Od toplotne mora dobit krmilno fazo (motor gre v eno smer), ko izgubi krmilno fazo gre nazaj.
Če smer ni prava to obrnete s jahačem.
---
Krmilna faza je na 3.
4 in 5 je samo dodatno stikalo."

LP Jan
Iskanje po temi