PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Čiščenje radiatorjev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako se odstrani stranska plošča pri radiatorju na sliki ? Če bom zavrtel plastične zatiče v smeri zarez, jih bom polomil

Priložene datoteke
.jpg   radiator_20.jpg (Velikost: 95,46 KB / Prenosi: 659)
.jpg   radiator_30.jpg (Velikost: 127,74 KB / Prenosi: 659)
.jpg   radiator_40.jpg (Velikost: 118,15 KB / Prenosi: 659)
Lani sem jih čistil tako (nisem znal razdreti oz se včasih tudi ne da):
dal spodaj mokro krpo ter nekaj za distančnik da se krpa skoraj tišči radiatorja (da se svinjarija iz njega ne širi po prostoru), nato s kompresorjem od zgoraj navzdol spihal svinjarijo v vsakem rebru posebej, zgoraj ko sem pihal je bilo odprto samo toliko prostora, da se je dalo pihati navzdol (lahko uporabiš isto kot za spodaj vlažno krpo oz dve krpi/brisači, ki jo/ju prestavljaš naprej, ko se premikaš naprej s kompresorjem oz s pihalom kompresorja).
Kompresor je bil 25 l, tlak 9 barov, "pištola" za pihanje.

Upam da sem napisal razumljivo.

Dobi se tudi namenska metlica, samo z njo boš čistil 1 radiator vsaj 1 uro, gre počasi, ker moraš metlico vtakniti in podrgniti v vsako rebro posebej, začel sem z metlico in po 5 minutah prenehal ter se prestavil na kompresor način čiščenja.
Radiator odmontiraš in opereš z wapom. Tiste plasticne zatiče pa mislim da se samo izvlečejo.
Citat:Tiste plasticne zatiče pa mislim da se samo izvlečejo
tako je, cela plošča se izvleče, hvala
Jaz sem se 20 let sekirala zaradi umazanih radiatorjev in zafrkavala s čiščenjem. Lani pa smo ob obnovi radiatorje dol pobrali in sem jih kar z Gardena šprico oprala. Kot novi! Ponovim čez 2 leti.
Jaz sem enkrat za foro s kompresorjem izpihal radiatorje. Sem se bal, da bo cela bajta v prahu. Ni bilo hudega, tlak na 4 bare, foter je drzal sesalec spodaj pa gas. Kar pa ne gre, pa s parnim.
Iskanje po temi