PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri El. talno ogrevanje (kuhinja)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

V kuhinjo bomo položili ploščice. Zanima me ali je smiselno vgraditi el. talno ogrevanje, samo zaradi tega, ker so ploščice mrzle? V kuhinji je že radiator, ki bo dovolj za ogrevanje prostora.

V hiši vsi nosimo copate. Sedaj ne pridemo skupaj, meni se ne zdi smiselno vgrajevati še talno ogrevanje. (gre se za pritličje)

Lep pozdrav,

Miha
V kopalnico in wc sem dal el.talno gretje, kljub radiatorju, pa nikoli ne uporabljamo!
Je pa tam, če bi kdaj kdo...... :wink:
Pred pultom na tleh, je po navadi še tepih in v tem primeru, jaz mislim da ne rabiš el. gretja, če pa tepiha ni.....Keramika je hladna. :wink:
Lahko pa greš po mojem sistemu!

P.S. Res pa mi je žal, da nisem dal el. talnega v vetrolov! Tam bi ga pa res imel! 8)
Tebi je žal dat za talno, za vin pa ne.
Jaz ga imam v kopalnici. In v kuhinji tudi , ampak le pod mizo. Ker ne maram tiste mrzle keramike pod nogami.

h332
Če boš pogrešil tistega pol jurja evrov, ga obvezno daj. Ne glede na radiator. Tisti je lahko še nekaj časa hladen, ko imaš pod nogami toplo.
Meni je žal da ga nisem dala, kjer je keramika. Kopalnice in vetrolov. Tok pocen, če o tem razmišljaš pravi čas... Pa brez obžalovanja za zmeraj...
@arbajter, ti to o vinu , meni? Confusedhock:

Meni za talno ni bilo žal dat, samo na vetrolov sem pozabil, oz. nisem videl smisla! Danes ga! :wink:
Nimam keramike nikjer drugje, razen kop. in vetrolov!
Pa saj se ga lahko da tudi pod parket, pa preproge...ok, zate je pač prepozno da bi ga dal. Pišem iz izkušenj, vem kaj povedo tudi ljudje, ki ga preizkusijo.
JaBK Napisal:Meni je žal da ga nisem dala, kjer je keramika. Kopalnice in vetrolov. Tok pocen, če o tem razmišljaš pravi čas... Pa brez obžalovanja za zmeraj...
Tudi jaz bi ga vgradil v kopalnice, če bi delal še enkrat.
Preden vse sprobaš, misliš da boš itak imel topla tla, ker je povsod talno gretje. Ja pa ja.
Sedaj pač rešujem tako, da v prehodnem obdobju odprem samo obe veji v kopalnicah in s visokim DV ogrevam samo ti 2 veji.
Jaz pa pihnem v tla s kopalniškim grelcem (to je tisti Einhellov, ki gre na živce Feryju Wink ) pa mi ravno tako ogreje tla, ker je nizko postavljen. Čeprav tega niti ne rabim, saj iz tuša stopimo na tepih in hodimo v copatih.
Bolj piham topli zrak med tuširanjem zato, da preveč ne nabijemo vlage v kopalnici. Topli zrak se lahko bolj zasiti z njo, za kaj takega pa bi bilo el. gretje premalo oz. prepočasno, če bi bilo le občasno vključeno.
Ventilator je bolj učinkovit in s tem tudi bolj varčen. V 10-15 minutah (oz. 30, če je pod tušem tamala) ogreje zrak v mali kopalnici za 2 stopinji, potem pa se ugasne in odprejo vrata na hodnik, itak je vlaga pozimi dobrodošla.
Energetik81 Napisal:
JaBK Napisal:Meni je žal da ga nisem dala, kjer je keramika. Kopalnice in vetrolov. Tok pocen, če o tem razmišljaš pravi čas... Pa brez obžalovanja za zmeraj...
Tudi jaz bi ga vgradil v kopalnice, če bi delal še enkrat.
Preden vse sprobaš, misliš da boš itak imel topla tla, ker je povsod talno gretje. Ja pa ja.
Sedaj pač rešujem tako, da v prehodnem obdobju odprem samo obe veji v kopalnicah in s visokim DV ogrevam samo ti 2 veji.
Zato bom jst zdej v zgornjem nadstropju dal vinil povsod, tudi v kopalnico Big Grin. Električnega talnega ne bom dajal na vodnega, ker bo raster maksimalen po kopalnici.
Saj ga ne boš rabil, vinil je dovolj topel tudi za boso nogo.
Ja, ravno zaradi tega sem se odločil za to.
No ja, trenutno ima pri nas vinil 21°. Za boso nogo nič kaj prijetno. Je pa keramika trenutno neprijetna še bolj.
Energetik: pri vas ste res tako obcutljivi? Brez zamere ampak ko tole prebiram se prav vprasam kaj je z nami narobe. Tudi mi imamo male otroke, slabsi objekt pa nikoli nihce ni cetrt toliko 'kompliciral' glede tega. Zapisano ne leti samo na zadnji post, nasplosno ko berem vase poste se mi zazdi, da ste zelo 'v nulo' nastelani.
@arbajter, brez zamere, nisem govoril o el. talnem! :wink:
Ti meni o vinu? Jaz nisem povsod dal talno, da je več ostalo za PIR! 8)

Ma, mi ga še v kopalnici in WC-ju ne uporabljamo! V vetrolovu pa bi ga imel
samo zato, da bi se sneg in voda, ki ju zaneseš v hišo jeseni in pozimi, prej posušila! Mokra keramika je kur..! :wink:
Le kako, ti kateri ne zdržijo pod 20°C toplih tleh pozimi hodijo zunaj? Ali imajo v zimskih škornjih tudi električno gretje, če so tla hladnejša od 20°C?

Bi bilo zanimivo videti, kako bi hodili bosi zunaj. Po možnosti že spomladi, ko so ponekod v senci še zaplate snega.
1 2
Iskanje po temi