PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Letni servis toplotne črpalke - monopol Orca

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Naletel sem na "zanimivo" situacijo. Želel sem naročiti redni letni servis za toplotno črpalko Mitsubishi Zubadan, notranja enota Orca - seveda na Orci.

Prijazno so me seznanili, da je strošek letnega servisa 95 € (petindevetdeset evrov). Ko sem vprašal, kaj je v to ceno vključeno, so mi zdradrali neskončen seznam stvari, med njimi precej takšnih v stilu, če so električni kabli v redu priključeni, če motor deluje, izobraževanje stranke,...(izobrazili so me pri priklopu, tudi priklopili so oni pri priklopu - morda se bojijo, da je miš pregriznila kabel in je ni scvrlo, če motor ne deluje, verjetno črpalka ne bi delovala, karakteristike motorja pa verjetno nihče ne bo šel meriti). In polno je takšnih nebuloz.

Ker garancijo pogojujejo z letni servisom, to pomeni v petih letih dodatnih 380€ skritih stroškov. Preveril sem pri drugih serviserjih, in mi nihče ne želi servisirati toplotne črpalke, ker je notranja enota Orca, in naj se obrnem na njih.

Z veseljem bom pošteno plačal letni servis. Vendar tole pa mi ne deluje kot poštena cena, temveč mi diši po zlorabi monopolnega položaja.

Se motim, in je takšna cena primerna? Mi lahko kdo kaj svetuje?

Hvala in lp,
Marko
Kaj si pa kupil garancijo z obveznimi servisi!?
Zdaj je, kar je. Plačaj, ker drugače ne boš mirno spal.

BTW, servis ni drag. Je pa vprašanje, če je potreben in še posebej, če je potrebno pogojevati garancijo z njim.

Jaz ne bi plačal in bi vseeno spal kot angelček.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Kolk jaz vem, so večinoma vsi tam okrog 100€. Po mojem mnenju se bolj kot vzdrževanje garancije, splača strojelomno zavarovanje. Vodne filtre pač sam spucaš.
To imaš prav predviden vsakoletni "servis"? Če si podpisal, da zaradi tega velja garancija, potem kaj veliko izbire nimaš, oz. imaš, če predvidevaš da ne bo kaj odletelo.
Ni treba nič podpisat. To piše v garancijskih pogojih. Poglej svoje. To imajo danes že skoraj vsi. Moraš si zagotoviti biznis.
Zato pa kupiš tam, kjer tega ni.
In to je?
pr kitajcih, ni garancije, ni servisa (ne obveznega ne bilo kakega) :lol:
chebo, imam zaenkrat serviserja tolk na ti, da ni teh papirjev.
Kako naj vem? Meni recimo Anglež ni nič rekel, da mora priti pogledat vsako leto.
Kar garancijski list bo poslal in to je to.

Ti boš pa zase vedel, kaj boš kupil. In kakšen drobni tisk boš požrl zraven.

Čudno, da jim še dimnikarja ne obesijo zraven.
Fantocci Napisal:pr kitajcih, ni garancije, ni servisa (ne obveznega ne bilo kakega) :lol:
Kdo to pravi!?
Jaz pa trdim, brez najmanjšega problema, da je pri Kitajcih uveljavljanje garancije bolj ziher, kot pri naših.
Kdor je kdaj pri njih karkoli reklamiral, že ve.
šala Fery, šala...
Evo kaj zajema servis pri enem od ponudnikov, cena pa od 80€ naprej, odvisno od modela TC

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimatiziran.si/servis-toplotnih-crpalk.html">http://www.klimatiziran.si/servis-toplotnih-crpalk.html</a><!-- m -->

Vecinoma samo “kontrola” Smile
Fery, teb če bo anglež priletel na servis, bi blo fino, da ga vsaj pogostiš s tedenskim aranžmajem, da ne pride sam na pir pa kofe :mrgreen: .
OK, očitno občutno prenizko cenim svoje delo. In se mi morda zaradi tega zdi kaj takšnega rop. Na manj kot leto dni stari toplotni črpalki. Ampak je očitno legalen rop...

Razmišljam, da bom ignoriral in spal kot angelček. Ta denar pa raje dam na stran in "če" bi prišlo do kakšne napake s tem pokrijem vsaj del popravila. Imam sicer tudi zavarovano.

LP
Marko
1 2 3
Iskanje po temi