Objave: 2
Teme: 2
Ocena:
0
Pozdravljeni.Kupil sem hišo katera ima na isti parceli podzemno garažo (samostojen objekt). V gradbenem dovoljenju pa je navedeno ds je izdano za enostaven objekt. Sedaj bi rad omenjeno garažo legaliziral in bi potreboval vec informacij predvsem kar se financne plati tiče. Garaža velikosti 40m2 ima svojvhod in ni v povezavi z hišo. Hvala
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Se pravi, imaš gradbeno in bi rad ... gradbeno?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 68
Teme: 20
Ocena:
0
Če streha garaže ni pohodna, spremeniš namembnost v nezahtevni objekt. Strošek par 10 eur. Če ni kot sem napisal in se noben ne vtikuje pusti kot je, razen če imaš par jurjev viška, pa še kaka uzurpacija zna pasti nazadnje.
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
Za enostavne objekte se posebej gradbeno dovoljenje ne izdaja oz. se tudi ni izdajalo razen če objekt ni bil voden skupaj z gradbenim dovoljenjem za osnovni objekt takrat se je lahko zavedlo v gradbenem dovoljenju za osnovni objekt da ima pripadajoč enostaven objekt.
Glede na velikost potrebuješ gradbeno dovoljenje za nezahteven objeket, če ustreza splošnim navedbam med katerimi je tudi, da njena globina ne presega 2m. Če je ena stranica odprta potem bi verjetno šlo skozi z višino do 6m.
Ampak je premalo podatkov da bi se lahko bolj točno odgovorilo.
@Feri, nezahteven objekt ni enako enostaven objekt in s tem je tudi gradbeno drugačno.
@jurka, sprememba namembnosti ni enako prekvalifikacija objekta glede na zahtevnost.
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
Jao, jao, @subjectx!
Ko bo tista tvoja soseda, ob obisku inšpekcije, glede odmika njene ograje, fantom tole na "nos nesla" in podala še prijavo! :wink:
Jaz bi premislil glede "delanja reda" po ulici! 8)
P.S. Je pa seveda prav, da si se povsem prostovoljno odločil pravno uredit stanje svojih nepremičnin!