PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Delovanje gorilca Eragon

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zupi, verzija se pokaže tako:

Kvadratni gumb (osvetljen) ugasni in ga ponovno prižgi. Za kratek čas se pokaže logotip Eragona, nato pa verzija ter datum verzije.

Pri mojem je verzija P2 - 95, datum posodobitve 18.3.2014.
Na našem se ob vklopu ne prikaže nič, razen stanje gorilca-mirovanje/prepihovanje.
Da malo oživim temo. Pred dnevi sem kupil rabljen gorilec na pelete Eragon. Sedaj me pa zanima, če ima kdo kodo za vstop v servisni meni in excell tabele z parametri. Lahko tudi na z.s.
Mogoče bi kontaktiral proizvajalca, meni je bil dvakrat na voljo takoj in to med vikendom.
imam tak gorilec 8 let. Delal bp.
Sedaj pa se mi dogaja, da mi sredi procedure vžiga vrže ven FID, torej zmanjka elektrike po celi hiši. Ko vklopim FID nazaj dela naprej brez problema. Sem mislil da je problem z pumpo, ki vrti hladilno vodo in sem jo odklopil. Nič drugače. Ventilator dela že od starta, dozirnik tudi dela normalno tako da ne vem kje bi bil problem. Se pa to zgodi samo kadar se vžiga mrzel gorilnik, če je še topel pa ni težav. Napake ne javi nobene. Ima kdo kakšno idejo?
Tabela parametrov 2013,mogoče komu v pomoč!

Priložene datoteke
.jpg   Optično prebrana kopija_20181024 (2).jpg (Velikost: 158,25 KB / Prenosi: 182)
.jpg   Optično prebrana kopija_20181024.jpg (Velikost: 188,3 KB / Prenosi: 221)
Pozdrav !
Imamo Eragon gorilec 5 / 35, z vgrajeno prvo serijo krmilnega vezja ( leto 2011)

Vgrajeni grelec pelet pri vžigu, ima nazivno moč 1750 W.
pred časom smo opazili, da je moč ( oz poraba iz 230 vac ) iz običajnih 1800 do 1850 W pri gretju pelet padla na cca 750 W. Posledično je tudi čas vžiga precej dolg, včasih je bilo potrebno postopek vžiga večkrat ponoviti.
Kmalu zatem nam je grelec pregorel in smo ga morali zamenjati.
Tudi po zamenjavo je bil podatek o porabi enak ( 745 W )
Ali je kdo od uporabnikov že imel to izkušnjo ?
Kaj bi lahko bil vzrok temu ?

2. Servisna mreža pooblaščenih serviserjev ??
Ali sploh je poskrbljeno za vzdrževanje teh gorilcev, kot celoat ( mehanoka in elektronika )
Če kdo pozna serviserja, ki pokriva osrednjo Slovenijo ( kranj,ljubljana, kamnik ) naj prosim sporoči tule, ali na moj mail

<!-- e --><a href="mailto:joze.prek@gmail.com">joze.prek@gmail.com</a><!-- e -->
Pozdravljeni
je mogoce dobit kombinacijo za gorilec eragon - vstop v dodatne nastavitve
verzija elektronike 4
rad bi nastavil min in max čas gorenja
trenutno mi gorilec dela na temperaturi od 360-380 stopinj

Pozdravljeni
verzija elektronike 4
rad bi nastavil min in max čas gorenja
trenutno mi gorilec dela na temperaturi od 360-380 stopinj

Pozdravljeni