PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kazen vlazna drva

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mimogrede, a na obveznost čistilnih naprav se tud tko pritožujete?
Citat:Mimogrede, TEŠ in drugi imajo tudi kak filter na raufnku
In zaradi tega se iz raufnka NE KADI in zgolj diši??? Sranje.

Čistilnih? Ne, se ne pritožujem. Ker jih predobro poznam in vem kaj pomenijo. In tudi vem kaj vse v njih priteče, pa ne v vaše majhne igrače, ki jih imate doma. Videl sem tudi bikovo glavo, ki jo je voda prinesla v čistilno na rešetko. In vem kaj ljudje vse zmečemo v kanalizacijo. Sem jih nekaj let imel priliko videt vsak dan. Take, taprave, v velikosti olimpijskega bazena.

Ne, saj imaš prav, ljudje smo največji packi.
ssecnik Napisal:No,pri nas jih imamo na verigo pritrjene ,da skozi dimnik ne uidejo. :lol:
Ti misliš, da se hecam.
Takole gori, če sta loputi za zrak in za dimnik zaprti. Ne gori, bobni.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=KIz5jFnK4us">https://www.youtube.com/watch?v=KIz5jFnK4us</a><!-- m -->
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
VseJeZeZasedeno Napisal:Kje se dobi tak merilec? Mene bi pa zanimalo al mam dost suha drva al ne. Al pa kok suha mi Ivan pripelje ko zatrjuje da so gotovo dovolj suha. Na videz ne znam oceniti...al pa ko mi jih je dez namocil ko je odpihnilo polivinil me zanima kdaj bodo dovol suha za v kamin vreč. Pa da ga še sosedu posodim ko vsako zimo smradi celo vas s svojim dimom.
Povsod. Jaz sem ga enkrat ubodel v Hoferju, samo zato ker je bil poceni in sem ga glih videl.

Sicer pa je meritev vlažnosti s strani dimikarja res pogruntavščina birokratov, kot je lepo opisal papež. Ker kako bo nek dimnikar vedel, ali so tista drva pripravljena za dat v peč čez 10min, ali pa se morda glih začenjajo sušiti za uporabo čez 2 leti.

Se pa sicer strinjam z večjim nadzorom tistega, kar pride IZ dimnika. Zaradi mene lahko kurjači nalagajo kar hočejo v peč, če ven ne pride svinjarija. Če pa pride ven svinjarija (s tem mislim predvsem na PM-je), naj se jim pač omeji uporabo, predlaga zamenjavo sistema, seveda pri socialno šibkejših tudi pomaga s subvencijo (pri najrevnejših magari 100%).
Pripelje se v bližino hiše, na parcelo ne pristopi, merilno palico tišči v zrak in meri. Preverjeno. Kako poteka naprej pa ne vem, ker je z merilcem skakal dopoldne, ko se ni kurilo. V tem primeru je sosed prijavil soseda.
Z drvi je pač tako da bolj ko so suha več dobiš če imaš primerno kurilno napravo. Sem že slišal teorijo da mu suha drva prehitro pogorijo, seveda v navadni peči kjer skozi nakladaln vratca vidiš skoraj cel dimnik do vrha. Ko sem pred leti začel kurit na drva so bila prvo leto drva pač sekana eno jesen prej. Vsako leto sem napravil malo več drv tako da sem po treh letih prišel na drva sušena dve leti. Se konkretno pozna učinek na hitrost ogrevanja in manjšo porabo. Letos je bilo vprašanje dimnikarja ko je prišel čistit koliko imam stara drva malo sem ga pogledal a mi je hito dopolnil da so očitno suha kot poper ker skoraj ni kaj ometati. Ne samo čuvanje okolice temveč tudi lastnih naprav dosežemo s suhimi drvmi seveda p bodo vedno packi ki bodo kurili vse po vrsti tudi plastiko in sredi sezonne tožili da jim dimnik ne vleče
Moj sosed enkrat tedensko skuri odpad privatizma. Takrat je kot v rafineriji.
Kaj mi je torej storiti? Vahtati, kdaj bo imel polno škatlo plastike in takrat inšpektorja potegniti iz riti?
Naj kuri, dolgo tako ali tako ne bo več.

Aja, še to. Raufnk mu je projektant popravljal. Točna višina, u nulo. Enkrat sem mu omenil, pa mi je papirje in izračune pokazal. Ker jaz sem neštudiran butl, projektant je pa mižiner s certifikati. Ampak kadi se pa meni v nos.
arbajter Napisal:In zaradi tega se iz raufnka NE KADI in zgolj diši???

Če bi bil smrad tak problem bi še vsak kup gnoja prepovedal in 30km okoli TEŠa ne bi nihče živel (res ne vem kako zdržijo, ker men se obrača kadarkoli se peljem tam mimo Velenja/Šoštanja).

Zanimivo, da govorimo o tem kaj vse priplava v čistilno napravo, hkrati pa je zgleda nekaterim vseeno kaj je v zraku zaradi stališč tipa "noben nima pravice na mojo parcelo" in "saj les je naraven". Tudi tisti kadavri so naravni pa to še ne pomeni da sodijo v kanalizacijo.
Fery Napisal:Moj sosed enkrat tedensko skuri odpad privatizma. Takrat je kot v rafineriji.
Kaj mi je torej storiti? Vahtati, kdaj bo imel polno škatlo plastike in takrat inšpektorja potegniti iz riti?
Naj kuri, dolgo tako ali tako ne bo več.

No, tole je bolj "škakljivo".

Imam to srečo, da me obkroža par "tišlerjev". Jasno je kam gre vse, kar pridelajo. In to vsak dan, tudi poleti, da se segreje TSV.

Kaj je v ivernih ploščah, mediapanu, kako lepo gorijo deli lakirane masive, pa lepilo je tudi aromat ..................... To očitno ne moti nikogar.

Stare mastne cujne iz "fuš" šraufarije, tudi lepo parfumirajo okoliški zrak ..............

Sam res ............... mi je uganka, kako bo dimnikar meril vlažnost mojih drva za kurjavo? Pa to kako bi še zastopil, ampak kje bo meril? In kdaj bo meril?

To bojo še veselice.
Ni tišler. Skuri embalažo. V glavnem vse sorte plastike.

Ampak zakuri, pol ure je hudič, potem ni več sledov. Zdaj pa dokaži.
Naše cunje pa direkt v ponovno pranje. Če suši zunaj.
:roll: Zuni sušiš cote?
Confusedhock: Sram te bilo?

A ti ni žena sušilca kupila? :mrgreen:
Šparamo. Kriza prihaja.

Še grelci gredo letos na standby. Če ni, še hudič ne vzame.
400 konj pa itak požre vse kar vidi.
Fery Napisal:Ni tišler. Skuri embalažo. V glavnem vse sorte plastike.

Ampak zakuri, pol ure je hudič, potem ni več sledov. Zdaj pa dokaži.
Naše cunje pa direkt v ponovno pranje. Če suši zunaj.
Podobno pri nas, le da je malce bolj oddaljen in se na srečo večinoma kadi stran od nas. Pa mislim da ne kuri smeti, le zanič ali vlažna drva, ker dim je ves čas moder...
Kuri tudi ko je zunaj 35°C, očitno za TSV, ker je škoda tistih par centov za Tikija in štrom.
Če stojim na vrtu, je izhod dimnika v višini mojih oči. Približno 15 metrov od mene. Če je nizek tlak .... Kot nalašč običajno tudi piha od njega proti nam.

Takole izgleda.
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?1I/8O/4C3MkCvl/12unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/1I/8O/4C3MkCvl/12unichr("46")jpg[/img][/url]
Škarpo si naknadno delal?
1 2 3 4
Iskanje po temi