PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Pametna hiša?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
brezproblema Napisal:Živjo

Mene pa zanima če je kdo gledal kako bi s krmilnikom krmilil pralni in sušilni stroj?

Na stroju bi želel izhod statusa perem,mirujem ter vhod start Wink

Hvala

vklop/izklop si lahko spacaš s kako malino, ki jo ali povežeš na gumb (odvisno od tega, kako izbiraš programe) prek terminalov ali pa narediš, da ti motorček pritisne na gumb, za statuse pa je najlažje s kako pametno vtičnico, ki meri porabo. Sam imam sprogramirano, da dobim obvestilo, ko je perilo oprano ali posušeno -> ko se poraba dvigne nad 0 in nato spet pade na nulo (v primeru pralnega stroja, počakam 1 min, ker včasih vmes ne požre nič štroma), mi sistem pošlje obvestilo, da je konec.
Če tole prav razumem, te potem lahko tudi "naheca" oziroma moraš vedeti ali dela po 30 minutnem programu ali pa po dve in pol urnem. To ni to.
arbajter Napisal:Če tole prav razumem, te potem lahko tudi "naheca" oziroma moraš vedeti ali dela po 30 minutnem programu ali pa po dve in pol urnem. To ni to.

Kako te lahko naheca? Niti enkrat, odkar sistem delaSmile Ko je končal, dobiš obvestilo.

[img]httpsunichr("58")//iunichr("46")imgurunichr("46")com/JVCJbaglunichr("46")png[/img]
brezproblema Napisal:Živjo

Mene pa zanima če je kdo gledal kako bi s krmilnikom krmilil pralni in sušilni stroj?

Na stroju bi želel izhod statusa perem,mirujem ter vhod start Wink

Hvala

Zakaj? Nič ne hecam ali kaj, ne me narobe razumeti. Ampak zakaj bi to prav prišlo? Je bolj samo fora, da bi lahko to počel ali za vas dejansko kaki uporabni scenarij?
JaBK Napisal:Zakaj? Nič ne hecam ali kaj, ne me narobe razumeti. Ampak zakaj bi to prav prišlo? Je bolj samo fora, da bi lahko to počel ali za vas dejansko kaki uporabni scenarij?

Meni prav pride, ker je pralnica spodaj v pritličju, zadnja soba...daleč za hodit gledat, kdaj je opralo, timer kaže tako tako, včasih malo podaljša. Potem je treba dat v sušilca, spet, včasih podaljša tudi za pol ure...precej korakov za bvSmile Strošek tega je bil 20€ za pametno vtičnico. Imam pa tudi neko sliko porabe itd.
Praviš, ti (slovenc8), jem počasi, hodim počasi, delam počasi, ampak utrudim se pa hitro, anede...
Jaz v tem res ne vidim nobene vrednosti. Do zadnje sobe v pritličju daleč za hodit? Koliko brezveznih korakov, kajne. Potem imaš avtomobil zagotovo parkiran v dnevni sobi. Saj veš, koraki pa to...Je tole res daleč prišlo. Ko se človeku v lastni hiši prične dogajat, da se mu niti riti ne ljubi privzdignit in it preverit, če je stroj etažo nižje nehal prat. Ampak če pride sosed, pa pravi, pejt greva na pir, ne, to je pa popolnoma druga zgodba. Tu si skoraj vsi noge polomimo po štengah, da pa bi bili koraki zraven še brezvezni, ma nej ga lomt, pobi. Pa je birt zagotovo dlje kot tisti pralni stroj v pritličju. To ni daleč, stroj pa je. In ko pride še drugi, pa tretji sosed, ufff. In če smo že pri teh "pametnih strojih", ko pri mojem napiše, da bo končal npr. čez 41 minut, je še vsakič končal na sekundo točno. Brez nekih nepotrebnih obvestil. In preprosta kmečka logika bi v tem primeru narekovala, da greš do stroja pet minut kasneje, kot na njem piše, ko bo definitivno končal z delovanjem, če že timerju ne zaupaš. Kaj pa če vmes telefon crkne? Brrr, si skoraj ne predstavljam ta scenarij - panika, kristus, kaj sedaj, ne vem, če je stroj opral, telefon na žnorco in potem pogledat na telefon, če je res opral. Le kam to gre...
Okrog porabe pa: zame sliko porabe predstavlja le tista položnica enkrat na mesec. In ki je že 15 let enaka in se ne spreminja v rangu enega evra. Dokler bo ta številka enaka ali bog ne daj, manjša (pri manjši bom seveda pač modro, skoraj plavo, tiho in se potuhnil, da bi se zaradi tega vznemiril, o ne, to pa ne, bog ne daj, bi me lahko še infarkt od tega), ko pa bo večja, pa bom vsekakor poskusil ugotoviti vzrok. Upam pa, da bodo žile zdržale pritisk. Kot štromarju mi bo to mačji kašelj. Do takrat pa mi za vsa taka sporočanja o stanju pralnih , sušilnih strojev pa njihove porabe, binglja.........kam in v katero smer ni kulturno omenjat, verjetno pa pri tem nemajhno vlogo igra gravitacija. In tudi kak Playboy verjetno nebi bistveno pomagal. Da pa bom zaradi tega še tisti butasti telefon popoldan moral držat v rokah, namesto, da bi ga zagonil nekam tja, kjer ga zagotovo ne bom slišal, do naslednjega jutra. No go. In to le zato, da vidim tisti butasti in "preveč oddaljeni" stroj, če je odžehtal svoje, hmmm. Pri tem, ko sem v lastni bajti? Lenoba, lenoba, zvest ti bom do groba.

Ej, slovenc, en tak bolj osebno vprašanje: pa te kolegi v bifeju še prenašajo, ko kateremu pokažeš zmogljivosti tvojega pralnega/sušilnega stroja na telefonu? Ali pa je kandidatov "k' čjo" gledat, že zmanjkal'?

Pa še ocvirk:
Sem že katerikrat omenil, pa bom znova - povprečna letna poraba raznoraznih ledic, ki gorijo po televizijah, modemih, ruterjih, hišnih kinih, strojih, mikrovalovkah, ducatu takih in drugačnih, potrebnih in nepotrebnih polnilcev, adapterjev, ali pa malini, (oz. Big Grin "raspberryju", in preostalemu "jagodičevju" - Big Grin "blackberryju" Big Grin "strawberryju", Big Grin "blueberryju", a ja, pa Big Grin "arduinoberryju") da ne naštevam vse te berryje, brez katerih nekateri ne znate (znamo, sebe tu izvzemam) več živet, je nekih pet let nazaj v slo znašala okrog 50€ v letu dni. Lučka tu, lučka tam, kamen na kamen.... 50 ojrov. Samo ne birtu v gostilni - za eno dobro južno za familijo ali pa kompanjone. Tisto južno je požrla "malina".

Malino za pralni, sušilni stroj? Kaj vem? Jaz jih imam raje na vrtu, čeprav je do njih treba narediti kak, pa ne ravno brezvezen, korak. Pa še dobra je, za marmelado in za jest.
Ampak motor na sliki je pa fensi. Samo en brezvezni napis ga zakriva, drugače bi bil popoln. Motor namreč. Res.
arbajter Napisal:Praviš, ti (slovenc8), jem počasi, hodim počasi, delam počasi, ampak utrudim se pa hitro, anede...
Jaz v tem res ne vidim nobene vrednosti. Do zadnje sobe v pritličju daleč za hodit? Koliko brezveznih korakov, kajne. Potem imaš avtomobil zagotovo parkiran v dnevni sobi. Saj veš, koraki pa to...Je tole res daleč prišlo. Ko se človeku v lastni hiši prične dogajat, da se mu niti riti ne ljubi privzdignit in it preverit, če je stroj etažo nižje nehal prat. Ampak če pride sosed, pa pravi, pejt greva na pir, ne, to je pa popolnoma druga zgodba. Tu si skoraj vsi noge polomimo po štengah, da pa bi bili koraki zraven še brezvezni, ma nej ga lomt, pobi. Pa je birt zagotovo dlje kot tisti pralni stroj v pritličju. To ni daleč, stroj pa je. In ko pride še drugi, pa tretji sosed, ufff. In če smo že pri teh "pametnih strojih", ko pri mojem napiše, da bo končal npr. čez 41 minut, je še vsakič končal na sekundo točno. Brez nekih nepotrebnih obvestil. In preprosta kmečka logika bi v tem primeru narekovala, da greš do stroja pet minut kasneje, kot na njem piše, ko bo definitivno končal z delovanjem, če že timerju ne zaupaš. Kaj pa če vmes telefon crkne? Brrr, si skoraj ne predstavljam ta scenarij - panika, kristus, kaj sedaj, ne vem, če je stroj opral, telefon na žnorco in potem pogledat na telefon, če je res opral. Le kam to gre...
Okrog porabe pa: zame sliko porabe predstavlja le tista položnica enkrat na mesec. In ki je že 15 let enaka in se ne spreminja v rangu enega evra. Dokler bo ta številka enaka ali bog ne daj, manjša (pri manjši bom seveda pač modro, skoraj plavo, tiho in se potuhnil, da bi se zaradi tega vznemiril, o ne, to pa ne, bog ne daj, bi me lahko še infarkt od tega), ko pa bo večja, pa bom vsekakor poskusil ugotoviti vzrok. Upam pa, da bodo žile zdržale pritisk. Kot štromarju mi bo to mačji kašelj. Do takrat pa mi za vsa taka sporočanja o stanju pralnih , sušilnih strojev pa njihove porabe, binglja.........kam in v katero smer ni kulturno omenjat, verjetno pa pri tem nemajhno vlogo igra gravitacija. In tudi kak Playboy verjetno nebi bistveno pomagal. Da pa bom zaradi tega še tisti butasti telefon popoldan moral držat v rokah, namesto, da bi ga zagonil nekam tja, kjer ga zagotovo ne bom slišal, do naslednjega jutra. No go. In to le zato, da vidim tisti butasti in "preveč oddaljeni" stroj, če je odžehtal svoje, hmmm. Pri tem, ko sem v lastni bajti? Lenoba, lenoba, zvest ti bom do groba.

Ej, slovenc, en tak bolj osebno vprašanje: pa te kolegi v bifeju še prenašajo, ko kateremu pokažeš zmogljivosti tvojega pralnega/sušilnega stroja na telefonu? Ali pa je kandidatov "k' čjo" gledat, že zmanjkal'?

Pa še ocvirk:
Sem že katerikrat omenil, pa bom znova - povprečna letna poraba raznoraznih ledic, ki gorijo po televizijah, modemih, ruterjih, hišnih kinih, strojih, mikrovalovkah, ducatu takih in drugačnih, potrebnih in nepotrebnih polnilcev, adapterjev, ali pa malini, (oz. Big Grin "raspberryju", in preostalemu "jagodičevju" - Big Grin "blackberryju" Big Grin "strawberryju", Big Grin "blueberryju", a ja, pa Big Grin "arduinoberryju") da ne naštevam vse te berryje, brez katerih nekateri ne znate (znamo, sebe tu izvzemam) več živet, je nekih pet let nazaj v slo znašala okrog 50€ v letu dni. Lučka tu, lučka tam, kamen na kamen.... 50 ojrov. Samo ne birtu v gostilni - za eno dobro južno za familijo ali pa kompanjone. Tisto južno je požrla "malina".

Malino za pralni, sušilni stroj? Kaj vem? Jaz jih imam raje na vrtu, čeprav je do njih treba narediti kak, pa ne ravno brezvezen, korak. Pa še dobra je, za marmelado in za jest.
Ampak motor na sliki je pa fensi. Samo en brezvezni napis ga zakriva, drugače bi bil popoln. Motor namreč. Res.

Bajta je velika, sicer pa, ne vem kaj ima lenoba zraven? Namesto,da grem 5x pogledat za bv, raje ta čas delam kaj druzga okol ali v bajti. Ne razumem nekaterih, ki ne morejo brez sarkazma skupaj spravit niti enega odgovora. Ne vem kak sušilec imaš, a moj ima dnevni program v dolžini 1ure in pol, pa včasih dela 2uri in več, če senzor zazna prevlažno perilo noter.
Ljudje smo si različni. Meni je programiranje hobi in tudi to je bilo narejeno v sklopu tega. Ravno tako se luči okol bajte ne prižigajo na svetlobni senzor ampak na sončni zahod+čas, itd... Ne zato, ker je lažje, ampak zato, da sem porabil enega esp8266...hobi. In fajn, da ti curo meče po strani (recimo) glede obvestil, meni pa to prav pride. Očitno možakarju, ki je o tem spraševal tudi. Imaš doma pralni stroj? Čemu, saj je ja kak potoček blizu, pa bo ženska šla na vsake kvatre mal podrgnit cote.
Ne skrbi glede mojih kolegov, ali imajo ali pa je v delu pamet za bajto, so povečini v računalništvu, si pomagamo z idejami in izvedbami :wink:

50€ letno pride 2 pira in en švoh špricar na mesec.

Jaz nimam maline na pralnem, ker se program izbere prej, edino na štart bi mi lahko pritisnila...obvestila pa ostanejo, ker je zmaga Smile!
Duče je zakon, vsaj v tem se strinjava :wink:
Slovenc
okrog tistega 5x brez veze sem ti rešitev že napisal. Greš le enkrat in ne brez veze. Beri ponovno.
Sarkazem? Ne, to je zgolj moje mnenje. In od njega ne odstopam. Je moja pravica, ki mi jo nihče ne more vzeti. In res, ljudje smo si različni. Moj posel zajema katerikrat tudi take afnarije. K sreči redko. Tudi programiranje celo precej bolj kompleksnih zadev, kot so tele igrače. Nekateri ljudje vidite veselje tudi v tem. Prav. Ampak jaz vidim veliko ljudi...povzetek njihovih mnenj pa sem ti tudi napisal. Njihov besednjak bom namenoma izpustil.
Pralni stroj imam. Tudi potok pod hišo. Nerodno je le to, ker so v potoku raki in školjke, pa kaka ribica. Pa v jezeru v gozdu tudi. Ne nerodno. Naravnost fantastično je, da je temu tako. In mi na misel ne pride taka abota, kot tebi - pranje cunj v potoku. Slovenc, ekologija vidim ti je bolj deveta briga. Glavno da malina dela. 50 ojrov v letu pomeni 500 ojrov v desetih letih. In jih vsaj jaz, raje zapravim za gostilno, kot za elektriko. Raje imam malino in arduinota manj. Sploh ker so za življenje pogrešljiv strošek, le tega nočeš razumeti. In naredim tistih par (tvojih brezveznih) korakov. Pa verjetno tisti brezvezni sprehod terja le nekih 15 ali 20 sekund tvojega izredno dragocenega časa.
Če rabiš - podarim skoraj nikoli (2x) uporabljen sušilec. Veš, moja pravi, da je to stran vržen denar in bo to še vedno naredila na tisti klasičen, naraven in ekološki način, brez tistih ne tako majhnih porabljenih kilovatov, preprosto kar na zraku. Tako da škatla stoji tam kar tja v tri dni, brez veze. Ne vem, kaj bi v tem primeru malina napisala - verjetno: jaz se ne grem več, vrzi stran.
Pa še veliko malin in arduinotov želim. Ti le navali. XXXXmA+20mA+20mA+20mA (ali 190mA ob delovanju)....x24x365....=??A ? Aha, zdaj smo že pri amperih. Pa ne majhnih. Dejstva. 2 pira + 2 pira .... pivovarna.
1 ... 19 20 21 22 23 Pojdi na stran 
Iskanje po temi