PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Stavbno pohištvo Podstrešne stopnice Minka polar extrem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tudi Minka polar Extreme ima tesnilo na pokrovu in dihta Big Grin pokrov je tudi izoliran, naredil bom pa tudi tako kot si ti ali podobno, tako da dodatnega okvirja ne mislim kupovat Wink
valhalla Napisal:Jaz imam na hladnem podstrešju izolacijo zaključeno z deskami. Na teh potem na pantu OSB ploščo, na njej izolacijo. To pa zato, da se, ko se stopnice odprejo, dol ne usuje prah in smetke, pokrov je na tesnilu in tako ustrezno izolirana luknja, da ni tam toplotni most. Kupil sem, kot sem v tej temi že tudi povedal, konkurenčne Fakro stopnice.
Cena konkurenčnih Fakro stopnic? Malo slabši U je od Minke. Lahko tudi na zs, če tukaj ne smemo o cenah. Hvala.
LTK Thermo 70x120 sem pred dvema letoma kupil za 197€. U je 0,76, pa to sploh ni tako važno. Važno je, da nad njimi dobro zaključiš, da ujameš U strešne kape. To je važno, ne da imaš skoraj m2 velik toplotni most. Minke nisem videl od blizu, Fakro je pa dober izdelek. Cena je tudi za obrobe.
Ali ima kdo Minka Polar Extreme stopnice v navezi z rekuperacijo? Imajo airtight class 4 ampak nevem ali to pomeni, da so primerne za rekuperacijo....
Jaz jih imam. Je res, da hiša še ni gotova torej rekuperacija še ne laufa ampak smo delali blowerdoor test in so tesnile super. Glede na sile in količino zraka se blowerdoor in rekuperacija ne moreta primerjati - posledično morajo biti ok. Smile
Super, hvala za odgovor!
Ali si še naročil kakšen dodatni element za vrata?

Opcije:
• ISO-pokrov plus 87
• Okrasne letve fix 27 mm
• Dvojna zaščitna ograja
• Set za pasivno gradnjo (Blow door set)
Ne.

Pokrova osebno ne rabim, ker imam nad stopnicami okoli tako debelo izolacijo, da čez stopnice samo potegnem kos xpsa, da se na njih ne ubira umazanija.

Okrasnih letev ne rabiš v kolikor se vgradijo v knauf. Knaufar ti bonajprej vgradil stopnice potem knauf čimbolj približal in zaključke naredil s kotniki. Stopnice bodo tako vgrajene v isto ravnino. Če boš vgrajeval v AB Strop pa boš letvice verjetno rabil oz. odvisno od tega kako imaš narejeno odprtino.

Zaščitna ograja stvar odločitve - osebno se mi zdi odveč. Poleg stopnic pride rumena ograja montirana na eni strani, ko se vzpenjaš. Na podstrehi pa se odloči sam, če želiš ograjo - mogoče kot psihološka omejitev, da ne stopiš na knauf in padeš čez.

Set za pasivno vgradnjo lahko v celoti nadomesti parna zapora in dober knaufar - ampak preveri z njim. To je samo 1cm debelo tesnilo, ki se ga namesti med zunanji rob okvirja in tvojega stropa. Zatesnjeno tam mora biti, je pa načinov več kako se to naredi brez tega tesnila.

Lp
Najlepša hvala za izčrpen odgovor. Nekaj v tem smislu sem imel v mislih, ampak je vseeno bolje slišati od uporabnika, ki to zadevo že uporablja. Knaufar bom sam tako, da Smile kaj več bom pa videl, ko bom dobil stopnice.

Hvala.
Jaz sem najprej potegnil skozi luknjo folijo ki je speljana gor v podstrešje po vgradni teh istih stopnic sem me AB ploščo in stopnicami zatesnil z tesnilno maso, pač kupil sem eno kartušo tesnilne mase in jo s pištolo injiciral. Nič posebneg tudi jaz bom imel izolacijo dovolj debelo da se bodo stopnice na vrhu počez lahko samo pokrilo z dodatno izolacijo.
So pa stopnice super, niso slabe.
Če kdo kupuje stopnice...

V Jagru akcija...

Drugače pa obstajao še te: <!-- m --><a class="postlink" href="https://mix-trgovina.si/dokumenti/domix/Domix-stopnice-2018-web.pdf">https://mix-trgovina.si/dokumenti/domix ... 18-web.pdf</a><!-- m -->

Priložene datoteke
.png   12.PNG (Velikost: 144,79 KB / Prenosi: 342)
Odinthor Napisal:Ne.
Okrasnih letev ne rabiš v kolikor se vgradijo v knauf. Knaufar ti bonajprej vgradil stopnice potem knauf čimbolj približal in zaključke naredil s kotniki. Stopnice bodo tako vgrajene v isto ravnino. Če boš vgrajeval v AB Strop pa boš letvice verjetno rabil oz. odvisno od tega kako imaš narejeno odprtino.
Lp
Meni so knaufarji zaključili prej in niso dovolj zaprli, tako da bi moral dati okrasne letve, lahko to rešim kar z krilnim kitom ali pa kar z uniflotom pa mrežico/trak čez in potem prebelim?
Lahko z mrežico, da gre malo čez na okov oz.malo pred pokrovom in pa z uniflotom vse obdelaš, priporočam pa še da na notranji strani z maskirnim trakom oblepiš, da ne popackaš pri obdelavi in nanašanju kita.
Ima kdo take stopnice? <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.trgovina-kalcer.si/podstresne-stopnice/toplotno-izolirane-stopnice/protipozarne-zlozljive-stopnice-Lusso-ZP-1000-700">https://www.trgovina-kalcer.si/podstres ... P-1000-700</a><!-- m -->

Oz če predlagate katere druge? Prezračevanje bo.
Zgornji pokrov lahko naredim sam.
Lahko kdo, ki ima že vgrajene te stopnice, ob priliki naredi kakšno sliko, da vidim kako izgledajo stopnice.
Za bonus točke lahko še kakšen detajl vgradnje Smile
Hvala!
Zdravo

Sem v nabavi podstrešnih stopnic. Ali je še kakšen kandidat za morebitno skupno naročilo za stopnice minka polar extrem?

LP
1 ... 6 7 8 9 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi